Квалификации за Европско Првенство - Полска и Украина 2012

M

mercenary

Гостин
Кога е првиот натпревар? Со Словачка дома играме ко што разбрав?
Ќе им текне ли на шупциве од ФФМ да пуштат билети во нормална цена за да се наполни градски?
На 3 Септември со Словачка у гости..
Првата дома ни е на 7ми Сеп. со Ерменија..

В

Вори

Гостин
Дома сите ќе ги победиме,да си знаете.Мора малце оптимистички....кога еден Нов Зеланд играше на светско,еден Алжир,зошто и ние да не играме на европско?

Со Ерменија и Андора очекувам победи и дома и на гости....со Словачка на гости нерешено,исто и со Русија..со Ирциве ќе биде заебано..

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Русија,Словачка,Р.Ирска,Ерменија и Андора.

Искрено не сакам да звучам многу песимистички,али мислам дека ќе доживееме голем срам на овие квалификации.Немам многу надеж за пласман на европско првенство.Сите одат напред,па и едни Нов Зеланд,Алжир,Северна Кореја се пласираа на едно големо натпреварување,а ние неможеме.На почетокот викавте лесна ќе биде работата со Словачка.Вчера ги тепаа светските прваци со 3-2,практично ги посрамотија,ги понижија,имаат топ игра и голема дисциплина во играта.Од нив ќе изгубиме и дома и гости.Русија да не зборам,загарантирани ни се 2-та порази,сите знаеме и зошто,не треба тука многу објаснување.Република Ирска и парираше на една Франција кога што ќе ја избацеше од плејоф-от за Светско на нејзин терен,во Франција,само што среќно отидоа Французите на Светско...И тука мислам дека не ни бегаат 2 порази.Со Андора и со Ерменија ќе се мачиме...Толку.Нејќам да изигравам дворска будала и да се надевам на победа над екипи кои во моментов се светлосни години пред нас.Не се залажувајте со победи над Романија во пријателски мечеви.Немојте да ме разберете погрешно дека не сакам како Македонец да ја видам нашата репрезентација на едно големо натпреварување,само сум реален.Ако погледнете лево-десно низ светот сите напредуваат,сите одат горе,сите се чекорат нагоре кон позитива,само ние стагнираме,тапкаме у место 20 години.
:toe:

Член од
20 ноември 2009
Мислења
8.150
Поени од реакции
8.891
Во тешка група сме......но мислам дека имаме шанси.....

B

Beck's

Гостин
za kakvi sansi zboris,kaza Superfranc gore dole kako stojat rabotite -18 od start (Rusija,Slovacka,Irska) ili pa nekoj neresen rezultat u skopje protiv Slovacka ili Irska.Nisto teska grupa 4 mesto max sto ocekuvam

В

Вори

Гостин
Од кај знаеш дека ќе изгубиме од Ирска,Словачка и Русија?Што се тие толку посебни?
Кога една Северна Кореја го намачи Бразил,кога еден Зеланд ја зезна Италија,кога Алжир извади реми со Англија,тогаш зошто не сме способни да победиме против Русија,која беше елеминирана од Словенија во баражот за светско,или пак против една Словачка,која е еден обичен просек,и ја најде Италија слаба и ја посрамоти..

B

Beck's

Гостин
Од кај знаеш дека ќе изгубиме од Ирска,Словачка и Русија?Што се тие толку посебни?
Кога една Северна Кореја го намачи Бразил,кога еден Зеланд ја зезна Италија,кога Алжир извади реми со Англија,тогаш зошто не сме способни да победиме против Русија,која беше елеминирана од Словенија во баражот за светско,или пак против една Словачка,која е еден обичен просек,и ја најде Италија слаба и ја посрамоти..
znaci spored logikata tvoja Makedonija sea trebase da bide u 1/16 finale u J.Afrika(a u svojata istorija,ni u fazata po grupi ne ucestvuvale bilo toa SP ili EP).Druze znaes od koga vazi toa zasto tie mozat nie ne,mozat druze ima srce sto cuka za pobeda 90 min bez prestan,motiv i zelba za pobeda koja raste se do 90+ min koa i sudijata ke odsviri kraj.A ne samo pod default ebani 45 min fudbal,2 poluvreme ko muvi bez glavi licime

В

Вори

Гостин
Времето ќе покаже..со песимисти ко тебе,ни Ерменија нема да ги тепаме.

Член од
28 април 2009
Мислења
1.831
Поени од реакции
253
Со Ерменија и Андора очекувам 12 бода.
Со Р.Ирска 4 бода(победа на Градски и нерешено таму), Словачка 1 бод(На Градски нерешено, пораз таму) и Русија 3 бода(На Градски 3 бода и таму пораз..
Очекувам вака да биде и на крај 19 бода, според мене доволни за пласман на Европско..
Само да се пуштат помали цени и да се наполни Градски со Македонски навивачи, а не со луѓе што се палат на противникот(како против Шпанија, кога повеќе аплауз им се даде нив), пеколна атосфера, и можеме да поминеме без пораз на Градски..

Член од
11 јули 2008
Мислења
2.910
Поени од реакции
1.552
Не бидете премногу оптимистички настроени, ќе се разочарате.
Вие сакате се дур е Хари на чело на ФФМ да играме европско или светско првенство?
Не ме смејте бе.

В

Вори

Гостин
Па јебига,од пуста желба за играње на некое првенство..
Знам дека Хари е идиот и такви работи,и тој е крив за повеќето од работите што се дешаваат во македонскиот фудбал.
Ама кажи ми што врска има Хари со репрезентацијата..мислам со играчите и селекторот Јонуз?

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Не сакам да сум песимист зашто обично и не сум,но во Македонија во фудбалот треба да се изврши еден ремонт.Со нови луѓе и идеи да се тргне напред.Другото што е најважно е да се зголеми буџетот како за репрезентацијата,подготовки ова она така и во првенството на Македонија.Со напорна работа се ќе биде а дека имиња не се потребни за да се оди на едно СП или ЕП докажаа Словенците.

Член од
11 јули 2008
Мислења
2.910
Поени од реакции
1.552
Па јебига,од пуста желба за играње на некое првенство..
Знам дека Хари е идиот и такви работи,и тој е крив за повеќето од работите што се дешаваат во македонскиот фудбал.
Ама кажи ми што врска има Хари со репрезентацијата..мислам со играчите и селекторот Јонуз?
Има врска тоа што во фудбалов владее монопол и како ќе каже Харалампие така и ќе биде, се дур тоа не се смени фудбалот во Македонија ќе стагнира. А, и немој да мислите дека Јонуз е некое тренериште и може да направи чудо. Остајте ги вие оние резултати од пријателскиве знаеме сите дека сме непобедливи на пријателски. :tv:

Член од
14 март 2010
Мислења
16.919
Поени од реакции
16.190
На ЕП во Франција во 2016 сигурно ќе се пласираме, таму ќе бидат 24 репрезентации, а на ЕП во Полска и Украина тешка работа.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.318
Поени од реакции
15.571
^Кои ќе бидат промените?

Kajgana Shop

На врв Bottom