znam deka e prevara conkret i leandra
tuka samo razgovarame ama golema greska e na covekot sto zalapa golem zalak
prvata tura ojde skoro dobro so mali problemi ama sepak pomina ama gladni sme lugeto site za pari pa sega ajdeeeeee uraaaaa
cifrata e na prodazba tolku a ne na vlog vlogot e okolu 1/4 kolku sto znam jas
znaes leandra eden kamion poln od kolku do kolku vrednost moze da ima neli
problemot e so nego da objasnam samo (mnogu ne me zamara bidejki se znae kako odat nekoi raboti)
go kupi sam materijalot za proizvodstvo akontacija za rabota rabotnici (plakanje vo gotovo bez nikakov dokaz) edno 50%
robata zakasnuva malku poveke zaradi stabilnosta na firmata:nesvest: (taa firma sega e dosta stabilna vo odnos pred 7 godini)
pred trgnuvanje na robata gazdata bara da mu bide plateno bidejki robata ne izleguva od magacin
na covekot za robata mu gori na gazot bidejki go pritiskaat od tuka i praka naredni 30% preku banka isplata
robata stasuva i zavrsuva vo kantata za gubre
pominuvaat nekolku meseci tuzba vo makedonija zaradi nedoplatena roba
si stava gazdata troskovi materijal prevoz se i znam deka nekoj ja naeba
toa po masa nad masa nivni problem urbana mafija sudii advokati
toa sakav da kazam samo edna rabota ako ja napravis so doverba i si ja naebal
toa vikav zosto da nema sorabotka ako mi go pokazes proizvodot zosto da ne bide naredniot ist
zosto me lazes zosto da ne zimame 1000 pati po 100 evra i da sorabotuvame za navek ti tvoeto jas moeto
ama ima narod ne samo vo MKD i nadvor svetot e ist saka da zeme na prva 10 000 i kraj
moe mislenje sekoj ima pravo da me sudi dali go drzam gospod za muda ili ne
p.s moze ke izleze nekoja sorabotka tuka ubavo e da se druzis i da kazuvas mislenja
pozz
--- надополнето ---
Извини ,ако не е тајна ,за каков производ се работи?????
nesto tekstilna roba nesto reklamen materijal