Кајганџии, кој каков бизнис работи? Ајде да соработуваме!

Lux

Inglourious
Член од
25 октомври 2010
Мислења
1.189
Поени од реакции
888
кој се занимава со типување и продажба на фудбалски натпревари и има блог имам нешто интересно само нека прати пп.
друга работа интересна ти е http://www.onbux.com/?r=grujov иначе оваа работа е проверена и не е измама

korka

Голтар
Член од
25 септември 2008
Мислења
1.027
Поени од реакции
435
znam deka e prevara conkret i leandra
tuka samo razgovarame ama golema greska e na covekot sto zalapa golem zalak
prvata tura ojde skoro dobro so mali problemi ama sepak pomina ama gladni sme lugeto site za pari pa sega ajdeeeeee uraaaaa
cifrata e na prodazba tolku a ne na vlog vlogot e okolu 1/4 kolku sto znam jas
znaes leandra eden kamion poln od kolku do kolku vrednost moze da ima neli
problemot e so nego da objasnam samo (mnogu ne me zamara bidejki se znae kako odat nekoi raboti)
go kupi sam materijalot za proizvodstvo akontacija za rabota rabotnici (plakanje vo gotovo bez nikakov dokaz) edno 50%
robata zakasnuva malku poveke zaradi stabilnosta na firmata:nesvest: (taa firma sega e dosta stabilna vo odnos pred 7 godini)
pred trgnuvanje na robata gazdata bara da mu bide plateno bidejki robata ne izleguva od magacin
na covekot za robata mu gori na gazot bidejki go pritiskaat od tuka i praka naredni 30% preku banka isplata
robata stasuva i zavrsuva vo kantata za gubre
pominuvaat nekolku meseci tuzba vo makedonija zaradi nedoplatena roba
si stava gazdata troskovi materijal prevoz se i znam deka nekoj ja naeba
toa po masa nad masa nivni problem urbana mafija sudii advokati
toa sakav da kazam samo edna rabota ako ja napravis so doverba i si ja naebal

toa vikav zosto da nema sorabotka ako mi go pokazes proizvodot zosto da ne bide naredniot ist
zosto me lazes zosto da ne zimame 1000 pati po 100 evra i da sorabotuvame za navek ti tvoeto jas moeto
ama ima narod ne samo vo MKD i nadvor svetot e ist saka da zeme na prva 10 000 i kraj
moe mislenje sekoj ima pravo da me sudi dali go drzam gospod za muda ili ne

p.s moze ke izleze nekoja sorabotka tuka ubavo e da se druzis i da kazuvas mislenja
pozz

--- надополнето ---

Извини ,ако не е тајна ,за каков производ се работи?????
nesto tekstilna roba nesto reklamen materijal

D

D_NazGUL

Гостин
Фино фино, како не сум го приметил ова до сега.

Еве што работам јас моментално:

Блупринт Плус - плотирање (претежно), дизајн, офсет, вмрежување, сервис ....

Алхимика технолоџи - Хидро (течна гума) и термо (ригидна пена) изолација со полиуретани

Страниве сам си ги правам и не се готови така да не ми замерајте ...

П

Пепси_

Гостин
Не дека е бизнис ама ај да си пишам произведуваме домашна ракија т.е. дедо ми кој е и воедно пензиониран енолог претходно вработен во в.в. тиквеш. Ако сака некој нека се обрате по пп имаме големи количини....

Alek_rjk

Za prviot vpecatok nema vtora sansa
Член од
14 март 2006
Мислења
387
Поени од реакции
4
Ако на некој му требаат бизнис линии од ВИП оператор. Стриктно за правни лица. Пишете ПП

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Ако на некој му требаат бизнис линии од ВИП оператор. Стриктно за правни лица. Пишете ПП
Ќе ја вкалкулирате доставата во цената на производот. Така маркетиншки ќе добиете поени.

Alek_rjk

Член од
14 март 2006
Мислења
387
Поени од реакции
4
Ќе ја вкалкулирате доставата во цената на производот. Така маркетиншки ќе добиете поени.
Сите цени можат да се видат на www.vip.mk, а попусти можат да се добијат кога би се правело муабет за повеќе линии.
Главната придобивка за аплицирање за бизнис линии на фирма се тоа што со склучување на договор на 2год се добива 10% попуст на месечната фактура. И фирмите на крај на година можат да си го вратат ДДВто.

Исто така би го вклучил и времето кое ќе се заштеди, односно немора никакво чекање по салони и слично. Агентот доаѓа во фирмата и си ги врши работите.

Keljav

baram zena - test kujna
Член од
8 март 2009
Мислења
1.372
Поени од реакции
310
Racno izraboten nakit od Malahit od Kongo Brazavil. (Momentalno sum na patuvanje vo ovaa Afrikanska zemja). Tuka ima mnogu prirodni bogatstva i ogromni mnoznosti za biznis. Ima prekrasen nakit racna izrabotka od prirodni poludragi kamenja. Koj saka kontakt neka pise PP. Inaku tuka hranata e ogromen problem (se uvazuva sve i e mnogu skapo).

smole

Ѕверотилук
Член од
26 јануари 2007
Мислења
1.699
Поени од реакции
288
Работам во фирма за издавање недвижнини. Издаваме стамбен и деловен (магацински) простор.

Становите се претежно за физички лица (некои од нив може да послужат и како канцеларии).

Магацините се од 9 м2 (за физички лица - кога се кречи, сели и микро бизниси - за лагерирање) па нагоре. Има рампа за шлепери, 4 2,5 тонски теретни лифта, висината е 3,45м и навечер е физички обезбеден објектот.

За било какви прашања контакт по пп.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Сите цени можат да се видат на www.vip.mk, а попусти можат да се добијат кога би се правело муабет за повеќе линии.
Главната придобивка за аплицирање за бизнис линии на фирма се тоа што со склучување на договор на 2год се добива 10% попуст на месечната фактура. И фирмите на крај на година можат да си го вратат ДДВто.

Исто така би го вклучил и времето кое ќе се заштеди, односно немора никакво чекање по салони и слично. Агентот доаѓа во фирмата и си ги врши работите.
Друго сум сакала да цитирам :)
Ама супер ми се погоди. Може да ми пратиш агент ми треба да го воведам системот за следења на возило за правно лице,па да ми објасни што како и колку ќе треба?
Вип линии земав месецов. Контактирај ме по пп.

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114
Потебен ми е превозник со комбе или слично од Македонија до Бугарија и назад, значи за помала количина на стока и која не тежи повеќе од 20кг, вклучено со царинење на стока и нели плаќање на фактура за превозот и за царината.

gooner4life

Arsenal-Maniak
Член од
11 јули 2008
Мислења
7.037
Поени од реакции
1.567
За работење не работам, ама се занимавам со печатење на маици со познати фацки, најчесо р.и.п. рапери кои заслужиле респект...
Моментално се печатат маици со името и ликот на BIG L.
Еве линк од ивентот на фб, ако има некој заинтересиран ... повелете ;)
http://www.facebook.com/event.php?eid=196007390433168&notif_t=event_wall#wall_posts

D&E

Член од
15 февруари 2009
Мислења
87
Поени од реакции
1
Увоз на половни возила и завршување на сите формалности, значи одбираш какво возило сакаш ти го носам до дома со сите завршени процедури.
-Професионалност, точност и квалитет.

smole

Ѕверотилук
Член од
26 јануари 2007
Мислења
1.699
Поени од реакции
288
Каде да најдам шкорчиња да ми исштампаат? Или јас да си ги купам па да ми ги исштампаат или комплетарка од некого? Фала однапред

Alek_rjk

Член од
14 март 2006
Мислења
387
Поени од реакции
4
Друго сум сакала да цитирам :)
Ама супер ми се погоди. Може да ми пратиш агент ми треба да го воведам системот за следења на возило за правно лице,па да ми објасни што како и колку ќе треба?
Вип линии земав месецов. Контактирај ме по пп.
Се надевам си завршила работа со ова...:) после толку време уште немам научено да користам форум како што треба :S
Пиши ако ти треба нешо за у ВИП (иако не сум више таму)
--- надополнето: Nov 29, 2011 6:22 PM ---
Ако на некој му треба рекламирање на стриктно албанската популација нека пише
Се работи за албански портал за забава заедно со слики од локали
www.ec.com.mk

Нудам попуст за кајганџии :)

Kajgana Shop

На врв Bottom