Кајгана Song Contest (Special Edition 6) - Златно Славејче - ГЛАСАЊЕ

• Креатор на темата Креатор на темата Zlatikevichius
  • Време на започнување Време на започнување

Кои три песни од Златно Славејче ви се омилени?

• Златно Славејче 1990 - ЛЕТАЈ, ЛЕТАЈ БУБАМАРО - Благица Андонова

Гласови: 0 0,0%
  • Златно Славејче 1996 - ФУДБАЛЕР И КОШАРКАР - Мартин и Стефан Филиповски

Гласови: 0 0,0%

• Вкупно гласачи
    16
  • Гласањето е завршено на .
Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.701
Поени од реакции
39.126

Гласаме до недела, 17.11.2024, за 3 песнички.

Песната Ало, амбуланта од Верица Каранфиловска е од СИДО 1991, не од Златно Славејче: ЛИНК

Инаку, многу малку пријавени песни. Еве дел од оние хитови низ годините кои ги испуштивте:

По изборот на песниве се гледа демографијата на форумов.
Само мојот предлог е понов од 2000та година :LOL:

@Zlatikevichius
Оваа "Слончето Бимбо" што ја имаш пишано не е оригиналот.
Оригиналот е Бисера Самарџиева Златно Славејче 2007.
А девојчето од твојот линк има две песни препеано на Златно Славејче ('22 и '23), претпоставувам како гостинка.

Оваа "Слончето Бимбо" што ја имаш пишано не е оригиналот.
Оригиналот е Бисера Самарџиева Златно Славејче 2007.
А девојчето од твојот линк има две песни препеано на Златно Славејче ('22 и '23), претпоставувам како гостинка.
Да, знам, приметив. Ама не можев да најдам видео од настапот. Тоа е еден чуден феномен кој го има кај нас - чуваме снимки и по youtube има снимки од фестивали со далеку подобра слика од осумдесетите и деведесетите, ама од периодот 2000 до некаде 2012-2013, нема речиси ништо. Ко темниот век да не зафатил во тоа време. Пример мене една од поомилените песни од Златно Славејче ми е Не срами се Симе од Златно Славејче 2001, ама никаде го нема видеото од настапот. Затоа од 1990 е речиси во HD :pos:

Инаку, бев денес со децата на Златно Славејче 2024 и супер си поминав. Ништо не е сменето, уште истата енергија, уште истите емоции. Highlight на фестивалот беше детето од Босна и Херцеговина што пее македонски песни на youtube, Ајдин Османовиќ, кој беше специјален гостин заедно со неговиот инструктор по пеење. Ја пееше Трешња од Тоше и Мојата Македонија од Давид Темелков. На вторава успеа да ме расплаче, ММЕ! Имам и цело видео од настапот, ама преголемо е за да го споделам овде. Затоа еве друга негова изведба на истата песна:

Инаку, бев денес со децата на Златно Славејче 2024 и супер си поминав. Ништо не е сменето, уште истата енергија, уште истите емоции.
Моиве ќе одат следниот викенд :)
Како е во МНТ во однос на гласност?

На Поточиња во Филхармонија беше прегласно кога бев со нив. Исто многу гласно е и во кино. Не знам зошто толку гласно пуштаат, и за возрасни и за деца. Ни здраво за ушите ни пријатно за гледање.

Последно бев во Cineplexx на Dune 2, на моменти морав да ги затворам ушите од што не се поднесуваше. И кога гледавме Paw Patrol исто беше многу гласно. Затоа избегавам одење во кино :(

btw, не е дека не слушам гласно или сум против (одам на многу големи метал концерти во прв ред), но според мене кино и детски фестивали не се места за толку гласен звук.

Моиве ќе одат следниот викенд :)
Како е во МНТ во однос на гласност?

На Поточиња во Филхармонија беше прегласно кога бев со нив. Исто многу гласно е и во кино. Не знам зошто толку гласно пуштаат, и за возрасни и за деца. Ни здраво за ушите ни пријатно за гледање.

Последно бев во Cineplexx на Dune 2, на моменти морав да ги затворам ушите од што не се поднесуваше. И кога гледавме Paw Patrol исто беше многу гласно. Затоа избегавам одење во кино :(

btw, не е дека не слушам гласно или сум против (одам на многу големи метал концерти во прв ред), но според мене кино и детски фестивали не се места за толку гласен звук.
И јас имам сличен проблем со гласното, знам еднаш бев на една претстава на Пет Плус Фамилија во МОБ, кога зборуваа актерите беше супер, ама ко ќе пуштеа музика - тапанчињата да ти пукнат. Во МНТ за Златно Славејче го немав тој проблем, мислам дека ја имаа убаво темпирано гласноста. Плус таа сала има многу добра акустика, секако и нема потреба да е многу гласно.

Гласањето е завршено. Победнички се:

Златно Славејче 1993 - БОЖИЌНА ПЕСНА - Александра Кољозова , предлог на @Darklady и
Златно Славејче 1993 - НИКОЛА, НИКОЛА - Оливера Лазаревска , предлог на @Луси

Двете се песни од 1993.

Специјалните изданија на KSC се засебни и победниците на нив не отвораат тема.

Честитки, ladies! :bravobe:

До сега Special edition натпреварите немале теми за гласање. Ќе се дуплираме со другата тековна тема
„Најдобра песна на германски јазик“.
Таму победник е @JagodicaBobica :smirce:

Чекаме денес нова тема од неа.

До сега Special edition натпреварите немале теми за гласање.
Првите 3 имаа (да, три беа, само едниот е испуштен во History листата). И тоа се гласаше по евровизиски принцип. Еве ги:
1. https://forum.kajgana.com/threads/kajgana-song-contest-special-edition-1.74977/
2. https://forum.kajgana.com/threads/Кајгана-song-contest-најпесна-за-2014-година.76057/ - овој мислам дека фали
3. https://forum.kajgana.com/threads/НАЈПЕСНА-kajgana-song-contest-2015-pink-floyd-wish-you-were-here-ob1-winner.80084/

Имаше Special Edition и за Ѓорѓе Балашевиќ, и тој одеше паралелно со нормален избор и имаше гласање, само беше насловен како KSC 130, а всушност беше Special Edition 5. https://forum.kajgana.com/threads/k...ecial-edition-Đorđe-balašević-ГЛАСАЊЕ.111027/

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom