Кајгана психолог

Член од
11 декември 2009
Мислења
292
Поени од реакции
103
Вака,немој да се замараш толку со тоа внимание,ако ти на некој си му убава тој некој тебе ке те примети била ти нашминкана дотерана на штикли или пак и да си во тренерки и без шминка,еве јас пример сум таков ако ми е убава некоја секако ми е убава,и нашминкана и не нашминкана,можда твојот проблем е што мислиш дека треба секогаш да си се под конец дотерана и кога си таква секој да те гледа,а можда и тоа го покажуваш и на некои машки тоа им смета,пример јас мразам кога некоја девојка сака да е приметена по секоја цена да е центар пажња,на такви колку и да се убави абе за инат не ги ни приметувам кога поминувам покрај нив од секогаш сум таков,тие се хранат со тоа секој да ги гледа,да мислат дека се најубави и се тоа... Па само сакам да ти кажам дека можда даваш таков впечаток и ти,немој да се лутиш не мислам лошо,само сакам да кажам биди си нормална,своја немој да се замараш да си стално нашминкана предотерана за да те гледа некој (не мислам дека треба да одиш како било облечена ама не е се до облеката) тој што треба да те примети ке те примети ке видиш,тој што ке е со тебе треба секако да те сака и дотерана и не дотерана,и треба да те види секаква и да си му убава и без шминка и дури во пижами,а таков ке најдеш само ако си своја,немој да глумиш нешто што не си само за да те приметуваат луѓето.

Член од
29 февруари 2012
Мислења
11
Поени од реакции
6
Вака,немој да се замараш толку со тоа внимание,ако ти на некој си му убава тој некој тебе ке те примети била ти нашминкана дотерана на штикли или пак и да си во тренерки и без шминка,еве јас пример сум таков ако ми е убава некоја секако ми е убава,и нашминкана и не нашминкана,можда твојот проблем е што мислиш дека треба секогаш да си се под конец дотерана и кога си таква секој да те гледа,а можда и тоа го покажуваш и на некои машки тоа им смета,пример јас мразам кога некоја девојка сака да е приметена по секоја цена да е центар пажња,на такви колку и да се убави абе за инат не ги ни приметувам кога поминувам покрај нив од секогаш сум таков,тие се хранат со тоа секој да ги гледа,да мислат дека се најубави и се тоа... Па само сакам да ти кажам дека можда даваш таков впечаток и ти,немој да се лутиш не мислам лошо,само сакам да кажам биди си нормална,своја немој да се замараш да си стално нашминкана предотерана за да те гледа некој (не мислам дека треба да одиш како било облечена ама не е се до облеката) тој што треба да те примети ке те примети ке видиш,тој што ке е со тебе треба секако да те сака и дотерана и не дотерана,и треба да те види секаква и да си му убава и без шминка и дури во пижами,а таков ке најдеш само ако си своја,немој да глумиш нешто што не си само за да те приметуваат луѓето.
Проблемот е шо имам премала самодоверба и шо ми зависи од другите..Дозволвам премногу да влијаат на моите чувства ,без разлика дали е позитивно или негативно.Не знаеш како се чувствувам заради тоа шо до сега сум немала дечко.Мислам дека никогаш нема некој да ме засака.И дека карактерно не вредам.Сите ме гледаат како фигура,никој не се заинтересирал повеќе за мене.Разбирам дека сум срамежлива ,не сум во контакти со многу луѓе,ама сепак...:(Не сфаќам како не се пронајде некој соодветен како за мене.
Порано бев многу пребирлива,сега ги скратив критериумите и пак ништо.
Премногу се чувствувам осамено..:(
Сега сум во друга држава,не ми успева со факултетот,не ми успева во љубовта...Се чувствувам бескорисно..Како да не вредам за ништо.Едноставно нема спас за мене.Се повеќе и повеќе тонам. :((( Порано барем утеха ми беше тоа шо бев успешна на школо.Единствена надеж ми беше да завршам тука факултет и да се вработам..
Но,некогаш не испаѓа се според планот.

L

Ligeia

Гостин
Проблемот е шо имам премала самодоверба и шо ми зависи од другите..Дозволвам премногу да влијаат на моите чувства ,без разлика дали е позитивно или негативно.Не знаеш како се чувствувам заради тоа шо до сега сум немала дечко.Мислам дека никогаш нема некој да ме засака.И дека карактерно не вредам.Сите ме гледаат како фигура,никој не се заинтересирал повеќе за мене.Разбирам дека сум срамежлива ,не сум во контакти со многу луѓе,ама сепак...:(Не сфаќам како не се пронајде некој соодветен како за мене.
Сега сум во друга држава,не ми успева со факултетот,не ми успева во љубовта...Се чувствувам бескорисно..Како да не вредам за ништо.Едноставно нема спас за мене.Се повеќе и повеќе тонам. :((( Порано барем утеха ми беше тоа шо бев успешна на школо.Единствена надеж ми беше да завршам тука факултет и да се вработам..
Го читам ова и не можам да се изначудам...девојко па ти си многу млада за да се ограничуваш на површни работи како вниманието од машките.По акцентот ми делуваш по потекло од Битола или грешам? :) Ако си од Битола оправдан ти е притисокот во врска со убавината имам еден куп пријателки од таму и сите слично како тебе размислуваат:D.Сега си во период кога треба да се надоградуваш,пронајди нешто поинтересно од трошење пари и време на дотерување и шминка.За срамежливоста да ја победиш запиши се на некој курс по јазик,читај повеќе книги,волонтирај,аеробик,фитнес што ти душа сака ќе запознаеш еден куп нови луѓе и ќе ја победиш осаменоста.Насочи се кон нешто корисно и фокусирај се на успехот на себе.Така ќе изградиш и самодоверба и ќе се здобиеш со знаење кое ќе ти влее поголема сигурност во она што го правиш и постигнуваш.Се согласувам и со brzi82 не секогаш машките сакаат девојки со кило шминка на нив и со високи потпетици кога треба и кога не треба.Треба да си бидеш своја и да се облекуваш како што се чувствуваш најудобно во моментот.Пробај да не се замараш дали ќе им бидеш допадлива на другите,едноставно работи на шармот и на смислата за хумор.Ако не ти е до дотерување си се облекуваш кежуал,ако се чувствуваш секси тогаш штикла и минич.:) Пробај да си го распоредиш времето со најразлични активности кои ќе се поклопат со твоите интереси.А за машките важи истото како и за девојките и тие сакаат паметна девојка со која ќе можат да разговараат и да се советуваат не само празна и шуплива барбика.Обиди се да размислуваш позитивно''Change your thoughts — to change your life''.:)

Член од
21 август 2011
Мислења
5.064
Поени од реакции
5.665
Баш се пронаоѓам во напишаното...Истото ми се случува и мене.
19 год имам,скоро 20,а самодовербата ми е на многу ниско ниво.
Преемоционална личност сум,срамежлива,затворена со непознати луѓе.
Најголемиот проблем кој ме следи подолго време и секако дека не е период, е шо сум премногу желна за внимание.И не било од кој,туку внимание од некој од спротивниот пол.
Физички сум привлечна,но само кога имам самодоверба.Често се случува за викенд и некое типче да ми се пушти.Разликата е шо за викенд сум дотерана,имам самодоверба,и сум опуштена (ако претходно сум се напила алкохол).
А во нормална состојба ,трезна..се срамам од премногу работи...Цело време размислувам како нешто ми фали,имам премногу комплекси.Кога се движам по улица,секогаш забележвам колку му сум привлечна на машките,без ралика дали е некој убав или не.Сакам кога некој ме гледа,се осеќам некако посебно,како да вредам.
И знам дека постојат машки кои не сакаат женски кои се цело време исподотерани со шминка и сл,ама мене некогаш ми се годи никој да не ме забележва. Колку појке сакам да ме забележваат,толку помалку ме забележваат.
Навистина не знам како да си помогнам.Мислам дека никогаш нема да си пронајдам некој како за мене.До сега сум немала ниту една врска,а ми се пуштале премногу ,некој типчиња некој не,само никој не се потрудил доволно да ме освои.Или пак ако се трудел,зае*ал уште на почетокот со неговите сексуални нагони,кои мене секако ми укажваат на непочитување...
Баш би сакала да слушнам и некое машко мислење за мојот таканаречен проблем.Бидејќи конкретно проблемот ми е за тоа дека сум желна за внимание од машките.:(
Премногу си добра и затоа никој не те јебе 2%, почни да се однесуваш лошо кон машките и ти нив да не ги јебеш 2% и ќе го добиеш целото внимание од машките :D

Член од
24 февруари 2012
Мислења
1.012
Поени од реакции
2.154
Најпрвин што треба да сториш е да се изолираш од она што те води до вакво чуство.Смени ја средината во која што се наогаш во моментов,ако треба паузирај со факултетот привремено,нема да ти побегне тој.Фокусирај се на нешто друго...промени друштво,ослободи се од срамот.Почни да контактираш со луге,преку интернет,во живо,запознавај нови фацки.Не се затварај во себе бидејки тоа ке те доведе до дното.Промени го и карактерот ако ти пречи.
За секого на овој свет има некој.Премногу си млада за да се окупираш со овие работи.
Пробај да го измениш тоа однесување.Не дозволувај секогаш секој да си тера по свое.Запомни,најважна си ти,и прашањето како ке се чуствуваш доколку ги примениш сите дадени совети овде.
За дечко е најмал проблем моментално,какви судбини постојат немаш поим но тоа не е дел од темата да говорам за нив бидејки не сакам повеке да ти ја влошувам состојбата.
Сакаш да ти успеат плановите?Не се откажувај бидејки велат дека никогаш не знаме колку блиску сме до целта.

Член од
11 декември 2009
Мислења
292
Поени од реакции
103
Не ме бива за давање вакви совети ама само сакам да ти помогнам да видиш дека не е се така лошо како што ти си имаш замислено во главата ;) Зошто да имаш мала самодоверба,по ова малку што го имаш напишано можам да видам дека си некое срамежливо девојче,можда ти е потешко да стапуваш во контакт со луге ама не си лоша личност,и заради тоа треба да имаш мала самодоверба...?Дека некој што можда ти сакаш да ти посвети внимание не ти посветува...?Па што ако пушти го нека крши глава,ако не те приметува тогаш не е за тебе,ти не треба да се замараш заради некој глупак и да пагаш во депресии.И не свакам зошто да ти е толку тешко тоа што до сега не си имала дечко...?Па еве како машко да ти кажам право дека подобро да немаш дечко да си сама одколку да си со некој онака само колку да не си сама,или пак да ги менуваш секоја недела дечковците како чорапи.Кога тогаш ке запознаеш некој како за тебе не се брзај немаш 35год па да се замараш толку со тоа,ти сега си во години што треба да уживаш во животот и остави се нека тече спонтано,се ке си дојде само по себе,што е твое ке си дојде да знаеш,кога најмалце се надеваш.И друга работа... немој до толку да се замараш со факултетот... џабе ке киниш нерви само да знаеш,ти кажувам од искуство :D што дека ке го завршиш... кај нас се знае како е се... И јас така мислев како тебе па го завршив и што... ништо.И не мисли такви негативни работи дека не вредиш за ништо и дека само се повеќе тонеш... и зошто дека немаш дечко и дека моментално не оди толку факсот.. ?Ништо не е така црно,ти си младо убаво девојче и уживај си излегувај со другарки што можеш повеке и полека ке ти се тргнат тие глупости од главата,ако само седиш дома и се мислиш за тоа ке ти е уште полошо.И тоа тебе што мислиш дека ти е така на секој нешто го мачи тоа е нормална работа немој да мислиш дека само тебе ти е така.Ти кажав излегувај дружи се со позитивни луѓе што ке те насмеат и ке ти помогнат да не мислиш на глупости,а тие што не те приметуваат и ти влијаат негативно ОДМА бриши ги,сега почни ТИ нив да не ги приметуваш.Позз ;)

Член од
29 февруари 2012
Мислења
11
Поени од реакции
6
Премногу си добра и затоа никој не те јебе 2%, почни да се однесуваш лошо кон машките и ти нив да не ги јебеш 2% и ќе го добиеш целото внимание од машките :D
Можи си до негде во право,ако не и потполно..Ама јас конкретно зборував за личности кои не ги знам ,ниту пак тие мене..Личности кои ги гледам прв пат во животот.:cautious:Како тие би познале дали јас сум добра или лоша?:D
Се осеќам премногу опседнато со вниманието кое го посакувам,ако ме сфаќаш.Некогаш помислувам дека сум единствена која забележува како реагира некој кога поминвам покрај него.Смешно е знам,ама то ти е опседнатост,мала самодоверба и очај.:sick:

п.с фала ви на сите за советите... :)

Член од
5 декември 2008
Мислења
698
Поени од реакции
211
Не знам како да го кажам ова... имам проблем со омразата, можам да замразам луге поради банална причина, и не мора банална, ги мразам лугето што ги гледам во сабота навечер на пример, или оние што седат по кафичите со цвикери ги гледам како куп кремски дигнати фаци. Можеби е до тоа што јас сум уметник?
Стварно како е возможно човек да мрази, можеби сум интелектуален мизантроп?!
... ке седам на пример со некој и јас се трудам да му кажам нешто а тој ништо не ме разбира, ми доага да ја земам чашата и да му ја треснам од глава..
Како да ги засакам лугето и да го видам убавото во нив ако го има?

Се надевам некој ке се смилува да даде мислење, уште поарно ако има некој со сличен проблем и искуство, тоа ке го ценам.

B

Black Guard

Гостин
f60.8 narcissistic personality disorder e Опција(недај боже).

L

Ligeia

Гостин
Не знам како да го кажам ова... имам проблем со омразата, можам да замразам луге поради банална причина, и не мора банална, ги мразам лугето што ги гледам во сабота навечер на пример, или оние што седат по кафичите со цвикери ги гледам како куп кремски дигнати фаци. Можеби е до тоа што јас сум уметник?
Стварно како е возможно човек да мрази, можеби сум интелектуален мизантроп?!
... ке седам на пример со некој и јас се трудам да му кажам нешто а тој ништо не ме разбира, ми доага да ја земам чашата и да му ја треснам од глава..
Како да ги засакам лугето и да го видам убавото во нив ако го има?

Се надевам некој ке се смилува да даде мислење, уште поарно ако има некој со сличен проблем и искуство, тоа ке го ценам.
Ова што ги го чувствуваш е всушност фрустрација и лутина заради несфатеноста и неприфатеноста.Далеку си од омраза,не кревај паника.:) Пробај да гледаш низ призмата на хуморот ако луѓето те нервираат и го исмеваат твојот свет.Уметник...прекрасна професија,но исто така нажалост повеќе од несфатена особено во општество како нашето каде уметниците се поим за фрикови и ментално пореметени.Come on...we know that is not true.:) Јас би те советувала да пробаш да најдеш и определиш едно ниво на комуникација со надворешниот свет а својот,уметничкиот да го заштитиш и да не го изложуваш.Тој нека си остане лично твој.Сепак толеранцијата е една од најголемите врлини а добрата вест е што се учи и тоа многу брзо.(y)

Член од
5 декември 2008
Мислења
698
Поени од реакции
211
Ова што ги го чувствуваш е всушност фрустрација и лутина заради несфатеноста и неприфатеноста.Далеку си од омраза,не кревај паника.:) Пробај да гледаш низ призмата на хуморот ако луѓето те нервираат и го исмеваат твојот свет.Уметник...прекрасна професија,но исто така нажалост повеќе од несфатена особено во општество како нашето каде уметниците се поим за фрикови и ментално пореметени.Come on...we know that is not true.:) Јас би те советувала да пробаш да најдеш и определиш едно ниво на комуникација со надворешниот свет а својот,уметничкиот да го заштитиш и да не го изложуваш.Тој нека си остане лично твој.Сепак толеранцијата е една од најголемите врлини а добрата вест е што се учи и тоа многу брзо.(y)
Tnx Ligeria, mnogu ubavo kazano , ti blagodaram, osobeno za poslednoto i toa sto pozna deka nemam sposobnost da gi mrazam lugeto. Toa trebase nekoj da mi go kaze duri i nepoznat. Duri i preku forum se poznava deka si prekrasna licnost, znaes pravilno da zaklucis i da gi dades tocnite soveti.. Pozz do tebe :)

L

Ligeia

Гостин
Tnx Ligeria, mnogu ubavo kazano , ti blagodaram, osobeno za poslednoto i toa sto pozna deka nemam sposobnost da gi mrazam lugeto. Toa trebase nekoj da mi go kaze duri i nepoznat. Duri i preku forum se poznava deka si prekrasna licnost, znaes pravilno da zaklucis i da gi dades tocnite soveti.. Pozz do tebe :)
Ти благодарам на комплиментите,достапна сум во секое време ако ти е потребен совет или разговор слободно контактирај ме во инбокс(y) И јас те поздравувам.:)

Член од
5 јануари 2008
Мислења
2.805
Поени од реакции
3.059
Понекогаш сакам да исчезнам на неколку дена и никој да незнае каде сум! Да можам тогаш од некаде да ги погледнам реакците на сите други.... Кого залажувам јас најверојатно себе никој друг. Одамна ја изгубив битката но сеуште се борам ! Сакам да ги променам нештата на подобро , а незнам како! Доволно е наивно свесно допуштамда ме користат и да се мотат околу мене нели за да избегнам да сум сам... Не му е гајле на никој за тоа и се едно исто ми зборат ајде ќе биде се ќе се среди по ред епа доста ми е од некоја таму далечно среќна иднина! Среќата треба да ми се разбуди сега во сегашноста.. Но не таа фатила некоја длабока сенка без надеж за било каква поправка и пак прашувам што да правам со себе со сите сум а пак немам никој свој................
преземи акција и не се откажувај, на прав пат си, донегде ме потсеќаш на поранешниот јас
--- надополнето: 4 март 2012 во 19:41 ---
Баш се пронаоѓам во напишаното...Истото ми се случува и мене.
19 год имам,скоро 20,а самодовербата ми е на многу ниско ниво.
Преемоционална личност сум,срамежлива,затворена со непознати луѓе.
Најголемиот проблем кој ме следи подолго време и секако дека не е период, е шо сум премногу желна за внимание.И не било од кој,туку внимание од некој од спротивниот пол.
Физички сум привлечна,но само кога имам самодоверба.Често се случува за викенд и некое типче да ми се пушти.Разликата е шо за викенд сум дотерана,имам самодоверба,и сум опуштена (ако претходно сум се напила алкохол).
А во нормална состојба ,трезна..се срамам од премногу работи...Цело време размислувам како нешто ми фали,имам премногу комплекси.Кога се движам по улица,секогаш забележвам колку му сум привлечна на машките,без ралика дали е некој убав или не.Сакам кога некој ме гледа,се осеќам некако посебно,како да вредам.
И знам дека постојат машки кои не сакаат женски кои се цело време исподотерани со шминка и сл,ама мене некогаш ми се годи никој да не ме забележва. Колку појке сакам да ме забележваат,толку помалку ме забележваат.
Навистина не знам како да си помогнам.Мислам дека никогаш нема да си пронајдам некој како за мене.До сега сум немала ниту една врска,а ми се пуштале премногу ,некој типчиња некој не,само никој не се потрудил доволно да ме освои.Или пак ако се трудел,зае*ал уште на почетокот со неговите сексуални нагони,кои мене секако ми укажваат на непочитување...
Баш би сакала да слушнам и некое машко мислење за мојот таканаречен проблем.Бидејќи конкретно проблемот ми е за тоа дека сум желна за внимание од машките.:(
колку што те разбрав, ти смета тоа што типците не те гледаат одвнатре туку однадвор а сакаш внимание од некој што ќе те гледа како личност а не како секс објект?

ако е така, и јас го имам овој проблем, ова жениве само гледаат физички да ме искористат :P
се шалам,
рак да не си во хороскоп?
--- надополнето: 4 март 2012 во 19:53 ---
самодовербата нема никаква врска со агресивноста и тоа да биде лоша. Самодовербата и тоа како е битна за да привлечеш внимание. А како што таа напомена има недостиг на самодоверба. Значи треба да работи на тоа поле.

Член од
29 февруари 2012
Мислења
11
Поени од реакции
6
колку што те разбрав, ти смета тоа што типците не те гледаат одвнатре туку однадвор а сакаш внимание од некој што ќе те гледа како личност а не како секс објект.

ако е така, и јас го имам овој проблем, ова жениве само гледаат физички да ме искористат :P
се шалам,
рак да не си во хороскоп?
Или не ме забележваат воопшто (тоа е кога сакам да ме забележваат,т.е. кога сум во трезна состојба и размислувам за секоја ситница,си создавам комплекси и се срамам отпојќе),или па ме забележваат најзгодните типци во локалот (најчесто за викенд,кога сум пијана и не фермам АМА баш ништо:icon_mrgr:,од срамот немам ни с итн).Тие се тие шо 99,9% сакаат само да ме искористат и да ме шутнат.За среќа,јас сум таква личност шо има гордост,достоинство и морал.:rolleyes:Така да,не можи да се случи ништо појќе од мување.Иначе сега сум во друга држава ,до лани ми беше многу дури и мувањето...Не се давам така лесно јас.:rolleyes:

И да,ракче сум.:D

Lyon Bold Italic напиша:
самодовербата нема никаква врска со агресивноста и тоа да биде лоша. Самодовербата и тоа како е битна за да привлечеш внимание. А како што таа напомена има недостиг на самодоверба. Значи треба да работи на тоа поле.

Мислам дека lyon bold italic не мислеше во та смисла да бидам лоша,т.е. да бидам агресивна.Јас го сфатив то како демек да не му одам многу по кефот на машките,да покажам малку заби,дека имам свое јас и сл. Т.е со други зборој да не се согласвам со сите негови размислувања,туку да си бидам своја со сопствени ставови.:)

Член од
5 јануари 2008
Мислења
2.805
Поени од реакции
3.059
Или не ме забележваат воопшто (тоа е кога сакам да ме забележваат,т.е. кога сум во трезна состојба и размислувам за секоја ситница,си создавам комплекси и се срамам отпојќе),или па ме забележваат најзгодните типци во локалот (најчесто за викенд,кога сум пијана и не фермам АМА баш ништо:icon_mrgr:,од срамот немам ни с итн).Тие се тие шо 99,9% сакаат само да ме искористат и да ме шутнат.За среќа,јас сум таква личност шо има гордост,достоинство и морал.:rolleyes:Така да,не можи да се случи ништо појќе од мување.Иначе сега сум во друга држава ,до лани ми беше многу дури и мувањето...Не се давам така лесно јас.:D

И да,ракче сум.:D
со оглед на тоа што си ставила дека на 4 март (денес) ти е роденден, рак и скорпија мислам дека на километар ги мирисам.
хахахах не се даваш ти лесно :)
него незнам зошто ми напомена дека си во друга држава?
ме замисли што ли помисли подсвесно кога го спомна ова:pipi:
има многу такви што те шутнале?
--- надополнето: 4 март 2012 во 20:32 ---
Мислам дека lyon bold italic не мислеше во та смисла да бидам лоша,т.е. да бидам агресивна.Јас го сфатив то како демек да не му одам многу по кефот на машките,да покажам малку заби,дека имам свое јас и сл. Т.е со други зборој да не се согласвам со сите негови размислувања,туку да си бидам своја со сопствени ставови.:)
тоа подразбирам под самодоверба

Kajgana Shop

На врв Bottom