Кајгана психолог

Член од
4 декември 2013
Мислења
198
Поени од реакции
70
Сите имаме проблеми, и што треба да правиме да се жалиме константно и на крај да отвориме клуб за жалопојки? Точно е дека има големи проблеми али за мали ситници константно да се жалиш не е во ред. Освен негативна енергија ништо друго не шириш окулу тебе..[DOUBLEPOST=1405888345][/DOUBLEPOST]
Доколку чувствуваш негативна енергија додека си со нив која е предизвикана од нивните проблеми.. најискрен совет одбегнувај ги. Знам многу такви случаи и верувај можат да ескалираат и да предизвикаат многу лоши ситуации во твојот живот. Подобро да спречиш него да лечиш...
А што ако кажам дека најголема негативна енергија чувствувам од најдобрите другари? Ако се мотивирам за нешто, тие одма ќе ме демотивираат, нема проблем, дали на зафрканција, дали намерно, не е битно али ќе успеат. А да, и тие најповеќе се жалет. Сега треба да ги одбегнувам? Да останам сам зошто едино само нив ги имам... чудна ситуација.

П.С и од тоа се плашам, како потписов
„I don't want to be alone in my life but when I need to be, it actually feels good„
После средно ми изгледа многу потешко запознавање на пријатели, т.е така си го имам замислено, само времето ќе каже дали сум во право и како ќе биде :)

macko i

Локален шериф
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.876
Поени од реакции
1.633
А што ако кажам дека најголема негативна енергија чувствувам од најдобрите другари? Ако се мотивирам за нешто, тие одма ќе ме демотивираат, нема проблем, дали на зафрканција, дали намерно, не е битно али ќе успеат. А да, и тие најповеќе се жалет. Сега треба да ги одбегнувам? Да останам сам зошто едино само нив ги имам... чудна ситуација.

П.С и од тоа се плашам, како потписов После средно ми изгледа многу потешко запознавање на пријатели, т.е така си го имам замислено, само времето ќе каже дали сум во право и како ќе биде :)
Какви ти се тие другари кои те демотивираат ? Па уште ти биле најдобри абе ај... Да ти кажам ја размислував како тебе што ќе биде леле ако останам сам со кого ќе се дружам , па пак склопив нови пријателства и сум ценет и сум почитуван и добро се чуствувам за тоа. Најдобро ќе разбереш е дека ако сам не си помогнеш нема никој друг да ти помогне. Најубаво ќе си ги видиш другарите на мака де и не дозволувај никој да не ти расипе ништо! Ќе ти биде мака ден - два после ќе си уживаш ја сам ја шетав Ница , Париз и Барселона , па моите другарчиња се чудеа од каде ли се сликите епа ќе ти пукне филм коа ќе те остават сам и ќе ти се смеат нели?

Член од
4 декември 2013
Мислења
198
Поени од реакции
70
Какви ти се тие другари кои те демотивираат ? Па уште ти биле најдобри абе ај... Да ти кажам ја размислував како тебе што ќе биде леле ако останам сам со кого ќе се дружам , па пак склопив нови пријателства и сум ценет и сум почитуван и добро се чуствувам за тоа. Најдобро ќе разбереш е дека ако сам не си помогнеш нема никој друг да ти помогне. Најубаво ќе си ги видиш другарите на мака де и не дозволувај никој да не ти расипе ништо! Ќе ти биде мака ден - два после ќе си уживаш ја сам ја шетав Ница , Париз и Барселона , па моите другарчиња се чудеа од каде ли се сликите епа ќе ти пукне филм коа ќе те остават сам и ќе ти се смеат нели?
Да, јасно ми е дека никој не може да ми помогне аку сам не си помогнам. Али сепак чувстувам дека ако се обидам да склопам нови пријателства, шо знам, ќе бидам одбиен, исмејуван од околината, не знам зошто, некој чуден социјален синдром преовладува кај мене + недоволна самодоверба али ипак мислам дека и му ја мислам многу. :confused:

Член од
8 јули 2014
Мислења
144
Поени од реакции
93
Да, јасно ми е дека никој не може да ми помогне аку сам не си помогнам. Али сепак чувстувам дека ако се обидам да склопам нови пријателства, шо знам, ќе бидам одбиен, исмејуван од околината, не знам зошто, некој чуден социјален синдром преовладува кај мене + недоволна самодоверба али ипак мислам дека и му ја мислам многу. :confused:
Многу е едноставна работава. Имаш два избора :
1. Да си бидеш ,,пријател,, со некој кој те демотивира во секој поглед
2. Да се одалечиш од такви непотребни пријателства и да си стекнеш нови. Нема потреба од страв... Мислам дека стравот секогаш води во погрешна насока така да мислам дека лесна ќе ти биде одлуката. БТВ: Колку години си ?

Член од
24 февруари 2012
Мислења
1.012
Поени од реакции
2.154
Зошто да си одбегнуван и исмејуван од страна на другите?
Тие нешто се повеќе од тебе па да се однесуваат на ваков начин?
Да ти кажам нешто. Ич да не се замараш со другари.. Ни малку. Бев и јас еден период ваква, кога на крајот ми пукна филмот и ги остранив од мојот живот. Ми беше супер. Некој период бев сама ама ми беше поубаво отколку да се дружам со некои кои не го ценат пријателството и гледаат на секој начин да те демотивираат.

Постепено ќе почнеш да си наогаш пријатели, голем круг на пријатели.. а останатите кој ги е*е.
Уживај во средношколќиот живот зошто еден ден ќе го бараш.
И на крај, не се само тие во училиштето. Разгледај наоколу, почни да се дружиш. Обиди се.

Член од
4 декември 2013
Мислења
198
Поени од реакции
70
Многу е едноставна работава. Имаш два избора :
1. Да си бидеш ,,пријател,, со некој кој те демотивира во секој поглед
2. Да се одалечиш од такви непотребни пријателства и да си стекнеш нови. Нема потреба од страв... Мислам дека стравот секогаш води во погрешна насока така да мислам дека лесна ќе ти биде одлуката. БТВ: Колку години си ?
Ќе пробам со 2-риов избор :) Иначе скоро 17 :)

Зошто да си одбегнуван и исмејуван од страна на другите?
Тие нешто се повеќе од тебе па да се однесуваат на ваков начин?
Да ти кажам нешто. Ич да не се замараш со другари.. Ни малку. Бев и јас еден период ваква, кога на крајот ми пукна филмот и ги остранив од мојот живот. Ми беше супер. Некој период бев сама ама ми беше поубаво отколку да се дружам со некои кои не го ценат пријателството и гледаат на секој начин да те демотивираат.

Постепено ќе почнеш да си наогаш пријатели, голем круг на пријатели.. а останатите кој ги е*е.
Уживај во средношколќиот живот зошто еден ден ќе го бараш.
И на крај, не се само тие во училиштето. Разгледај наоколу, почни да се дружиш. Обиди се.
Ќе се обидам, фала ви на советите (y)

macko i

Локален шериф
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.876
Поени од реакции
1.633
Ќе пробам со 2-риов избор :) Иначе скоро 17 :)

Ќе се обидам, фала ви на советите (y)
Со 17 години дозволуваш да мислиш дека се е завршено? Всушност и јас мислев така затоа одбрав факултет кај што не се запиша никој од средно и запознав нови луѓе од морето таму се стекнав со навистина добри пријатели. Верувај во себе мораш.

Член од
20 јули 2014
Мислења
311
Поени од реакции
302
Некој тука со бпд, бајполар или некое слично растројство? Интензивна анксиозност, тешка и рекурентна депресија итн...?

Член од
20 јули 2014
Мислења
311
Поени од реакции
302
Па и јас сум среќен добитник на горенаведеното и барам луѓе да размениме искуства, совети... Нешто како сапорт груп.

Член од
20 јули 2014
Мислења
311
Поени од реакции
302
Еве да почекаме уште некој да се пријави на конкурсов :)

Член од
5 јули 2013
Мислења
85
Поени од реакции
37

П.С и од тоа се плашам, како потписов После средно ми изгледа многу потешко запознавање на пријатели, т.е така си го имам замислено, само времето ќе каже дали сум во право и како ќе биде :)
Ич да не му се плашиш,Има седум милијарди луѓе на планетава, така да, и да сакаш неможеш да бидеш сам:)Секој преиод од животот си носи свое,Ете да речеме кога си завршил основно сигурно си се плашел како сега ќе се снајдеш во средно,Па дали ке ме прифатат како другар, и други работи,Ама ете виде дека и во средно сигурно си стекнал нови другари,А тие старите од основно кој те почитувал и ценел,Или едноставно му било пријатно во твое друштво, пак ти се јавиле,така и после средно ке одиш на факултет, или пак на работа,и таму ке сретнеш нови познанства и другарства,Па ќе си дојде некоја љубов со некоја девојка, и така нема да бидеш сам ти гарантирам,И ние некогаш можеби премногу очекуваме од некој луѓе,Неможе со секој да бидеш другар, да имаш десет другари,се знае можеш да имаш двајца или највеќе тројца другари,сите други ке ти бидат само пријатели,затоа немој да трпиш некој луѓе ако нетие пријатно во нивно друштво, дека ги сметаш за другари,ама ете може несе тие правите луѓе,ти самиот ке ги пронајдеш лугето кој ке уживаат во твоето друштво, и ти во нивното:)

Kajgana Shop

На врв Bottom