Papillon.Papi
Terrierist
- Член од
- 15 јануари 2014
- Мислења
- 764
- Поени од реакции
- 795
колачиња ...
По 1000000000 пат на секаде низ нетов: НЕМА АГРЕСИВНИ КУЧИЊА, ИМА АГРЕСИВНИ СОПСТВЕНИЦИ. И хаската и доберманот може да бидат агресиви ако не се истренирани на добро. И за хаската, како и за доберманите и пит булите треба да се има искуство. Пит Булите според мене се најмлите и најслатките кучиња. Ни еден Пит Бул што сум видела не бил агресивен кон луѓето, но сум видела агресивна хаска, златен ретривер, малтезер и лабрадор што сакаа, народски кажано- да ме изедат . Единствено куче што имало пит бул во крв а агресивно е, беше мешнец од пит и џукела, а истото го нападна мето куче, но кога јас почнав да го бранам моето куче- ништо не ми направи. Суди го делото, не расата!!!Немам домашен миленик но ме интересира бидејќи видов слики од големи добермани,дали е вистина дека важат за агресивни и опасни кучиња од ранкот на Пит Булите или се баш пријателски и питоми? истото ме интересира и за Хаски и нивното однесување.. чисто информативно,можеби ќе земам во иднина
![]()
По изглед, да.@Papillon.Papi добро де не се лути.Сепак по сликите погоре,Доберманот е стварно страшно куче![]()
Се сложувам,сепак јас ако земам,планирам да биде ХаскиПо изглед, да.Ама еве, чист прмер е моето куче. Има само 5 месеци, а од вчера почна да чува куќа како шарпланинец. Почна да покажува заби и да ржи на непознати што влегуваат во двор, а личи на кукла. Надвор од двор- сите ги сака, но кога си е во нејзина територија, не дозволува птица да слета. Не ги потценувам Доберманите, и тие чуваат теритоија, но луѓето кои проценуваат според изгледот на кучето, ќе бидат угризани од (според нив) „големо плишано и беспомошно мече“, додека ја одбегнуваат куќата со Доберман, Ротвајлер или Пит.
Најмногу од генетскиот потенцијал,храната секако има удел во финалниот раст и изглед,но не толку голем како квалитетот на гените..Се сложувам,сепак јас ако земам,планирам да биде Хаскитуку нешто друго ме интересира,гледам општо од големите раси на кучиња(Хаски,Добермани,Ротвајлери итн) има кои се ептен големи и некои ситни иако се иста сорта.Од што зависи големината на кучето ? дали од храната само или ?