[Кајгана готвач] Натпревар за оваа недела: Смути

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Мора со кечап и сирење? Ова можам да го напраам, али без кечап и сирење ги јадам.

Anne.

~
Член од
4 декември 2009
Мислења
4.629
Поени од реакции
10.284
Мора со кечап и сирење? Ова можам да го напраам, али без кечап и сирење ги јадам.
Рики ова е само основниот рецепт кој секако дека може да претрпи промени. :)
Слободно прави ги како си ги сакаш и постави слика тука.

Член од
22 август 2006
Мислења
497
Поени од реакции
1.000
Ууу последен пат стварно во фрижидерот немаше ништо за јадење, а еден леб така неколку дена стоен ни чепнат... видов не видов со едни колеги и решивме да спремиме тоа што го иаме со некои зачини, а во тоа се на лебот ставивме: мелени ореви, кари, буковска, рузмарин, сусам, оригано, малку посолено и попрскано со маслиново масло, печено во рерна колку за боја да се фати и беше одлично ги јадевме во комбинација со феферончиња и изедовме пола тегла :D

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
Моиве лепчиња се печеа во рерна само неколку минути, бидејќи повеќе ги сакам свежи од крцкави, а освен тоа свинскиот врат не го сакам ептен печен, грд ми е. На лепчињата ставив кечап, свински врат и маслинки (нешто поубаво од запечена маслинка нема) и одкога ги извадив од рерна им ставив малку сирење и мајонез.

Пријатно јадење Кајганџии :)
печени лепчиња.jpg

Член од
13 април 2008
Мислења
3.998
Поени од реакции
1.086
Не обожавам многу потпечени лепчиња, но на око сите се убави. Мојот глас оди за RickyLFC9, првенствено заради коментарот под сликите :cool:

bebush

Portable Heater
Член од
4 септември 2007
Мислења
4.468
Поени од реакции
5.166
Еве ги моиве, сликнати додека се печат :X3:. За жал, немам слика од нив убаво сервирани на маса затоа што сите се разграбаа, гладна година тоа е :icon_lol:.
1913216_10202242833569802_1705559948_o.jpg

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.712
Поени од реакции
13.400
Еве ги моиве, сликнати додека се печат :X3:. За жал, немам слика од нив убаво сервирани на маса затоа што сите се разграбаа, гладна година тоа е :icon_lol:.
Прегледај го приврзокот 84394
Стомак да је пун,
јебеш диету.

Дали си ти нормална вакви компромитирачки слики да ми лупаш во доцните часови? :D

M-1

Добро утро Махачкала!
Член од
6 септември 2010
Мислења
4.243
Поени од реакции
7.364
Не сум љубител на потпечени лепчиња и така денеска се задржав ко бајги во кујна сецкав и спремав некои работи па решив и јас да земам учество, бидеќи се лесни за правење. Ги разгледав вчера и денес вашите лепчиња пофалби за вас кајганџии/фки изгедаат доста креативно.
Еф и јас да се надоврзам. Фала и кај вас:D
Photo0048.jpg

Член од
9 април 2011
Мислења
812
Поени од реакции
1.055

Стар леб, се реди потоа се прелива со матени јајца и сирење (заедно), врз тоа се става месен производ по желба, кечап, оригано и се пече, средината оставнува мека, додека страните се крцкави

Kajgana Shop

На врв Bottom