Mesaja
Dot.
- Член од
- 14 јуни 2005
- Мислења
- 5.532
- Поени од реакции
- 16
Ова ти е електрична гитара.вака:сакам ваква да е
http://www.inet.hr/~vbirimis/oglasi/gitare/Elektricna%20gitara%20MARATHON/gitara-MARATHON2.jpg
не е електрична мислам.
нејкам да е ваква:
http://www.gitara.xpcmusic.pl/images/gitara.jpg
ц ц ц значи морав да нацртам:pos2:
Имам Саунд Бластер X-Fi Мјузик... значи ќе биде ок.Имаш за 16.000 во Дореми-Јамаха пакети ERG + 15 ватно појачало.
Имам една дома и супер се држи.
Процесор не ти треба, а на звучна можеш партали да праиш само да не е онборд. Ако е интергрирана, немаш многу опции.
Тие сетовите се доста добри за парите (кај нас, иако во светот се доста поефтини инструментите). Појачало ќе ти треба зашто ќе треба да дадеш многу пари за звучна картичка со која нема да ти касни звукот додека свириш на компјутер. Звучките немаат врска, звучната е проблемот. Сосема доволно ти е појачало од десетина вати за почеток зошто ако решиш да свириш посериозно ќе можеш да си подсобереш пари и да си купиш големо појачало. А, и најверојатно дома ќе свириш па со погласно појачало (освен што ќе ти зафаќа повеќе простор) не ќе можеш да го користиш до максимум (а и не ти треба).Фала Колбас, ја средив акустичната!
Ајде и јас да прашам,
значи вчера бев во онаа продавницата за инструменти во ГТЦ. Бидејки барам електрична гитара но сум почетник, ми препорачаа некои сетови. Едниот не знам која фирма беше, но беше евтин , 10000 денари. Другиот сет што ми го препорачаа беше јамаха, и сетот содржи кајш, појачало 7 вати :S, процесор, тјунер и нели гитарата.
Е сега, дали да земам некаков сет, или пак да земам гитара посебно, а посебно појачало? За процесори сум почетник така да не ќе ми треба од почеток, здравје понатаму ако ми тргне.
И дали може да не купувам појачало, туку да ја поврзувам со компјутер во звучната, имам добри звучки... а начув дека појачалата се скапи а сум ограничен со пари : 300 евра.
Што да купам?
Ти треба прво да учиш, после ти треба:значи гитари постојат само акустична и електрична, така?
добро бе, како ме нападнавте, па не се разбирам.
па тогаш нека биде електрична.
ајде пишувајте сега за електрична гитара, шо треба.... се
Ја незнам да ти кажам дали ќе ти касни звукот, но ако си сигурен дека нема, зимај гитара, симнувај Guitar Rig и уживај.Колбас , имам добра звучна, барем така мислам. Сега не знам колку се разбираш но дали ке касни звукот кај неа? За Sound Blaster X-Fi Music станува збор. Ја купив пред малце 100 еури, нели би требало да биде ок? И наместо сет, ке купам подобра гитара со што ке избегнам купување на нова наредниве 5 години?
Имаме вакво исто појачало во гаража 100 W е и грми на 7ца ненормално, не сме го наместиле на 10 да видиме како е! Супер појачало.Добро е што е двоканално.
Има и бас гитара, ама ќе ме прашаш што е тоа.значи гитари постојат само акустична и електрична, така?
добро бе, како ме нападнавте, па не се разбирам.
па тогаш нека биде електрична.
ајде пишувајте сега за електрична гитара, шо треба.... се
Е ај сеа главното : Каква гитара ?Ја незнам да ти кажам дали ќе ти касни звукот, но ако си сигурен дека нема, зимај гитара, симнувај Guitar Rig и уживај.![]()
Би ти препорачал да си купиш некоја добра акустична и на неа некои 1-2 години да свириш (ако мислиш сериозно) па тек тогаш електрична да земеш.Е ај сеа главното : Каква гитара ?![]()
Гледав на скајмјузик Aria XL DLX - 180 eвра
Препорачајте нешто..