CafeDelMar
Luminance
- Член од
- 29 октомври 2007
- Мислења
- 6.502
- Поени од реакции
- 14.677
Го имам пробано баш овој рецепт со минерална вода и не го добив истиот облик и вкус. Па ќе си се задржам на обичната вода.
За убав ориз (без да го варете у тенџере и да не се залепува) кажаа ми една ного убава финта. Само требе да имате микробранова дома.
У пластичен сад (прочитајте кодовето за пластика од друга тема) ставате ориз и вода (1:2). значи 100 грама ориз, 200 мл вода. Ставате на макс (мојта е 800 вати на макс) микробрановата, ставате садо со ориз и вода и го варете 20 минути точно.
(водата требе да е ладна)
После откоа е готово, покриејте го со капак да го задушете.
Стај му една лажичка кари у водата. Да биде по темата...Шампион, а бе темана не е ОРИЗ, ами Кари сосој и индиски јадења.
Бесполез дискусија.
Да не се лепел оризот. Мое до Индија си стигнафне а оризо не ни се залепи,м тој се најде ум и заум да ни дели да не ни се лепе у миркобранова....
П.С. а ако ми се скинале патиките на џоно и сакам да ги залепам, а неам лепоак, мојт оризо да послужи како леипло? Кај вас у село како то го прат?
Е таќе бе Луки, таќе. Кари да имат.Стај му една лажичка кари у водата. Да биде по темата...
И у ногу од индиските манџи има варен ориз.
Пс. Шо имаш толку бе ти против мене? Да не сам ти седнал на јадејнето?
Без сол го готвам. Коа го турам у паницата, тогај посолувам озгоре малко.Е таќе бе Луки, таќе. Кари да имат.
А сол му клаваш? Или шејчер? Или таќе клот?
Разликата меѓу теорија и пракса е голема... Има човеци шо можат да го праат тава и са нарадени. Јас не сам од тија човеци. Џабе е шо ќе го прочитам, коа неам ни машинки за мелејне, ни знам дека се продават посебни зачини.Па море, шом знаеш да пишуем ваљда знаеш и да читаш.
На почетокот напишав како...лесно је.
Има во Кам маркет еден германски во жолто паковање и е пакован во филтер вреќички.За убав ориз (без да го варете у тенџере и да не се залепува) кажаа ми една ного убава финта. Само требе да имате микробранова дома.
У пластичен сад (прочитајте кодовето за пластика од друга тема) ставате ориз и вода (1:2). значи 100 грама ориз, 200 мл вода. Ставате на макс (мојта е 800 вати на макс) микробрановата, ставате садо со ориз и вода и го варете 20 минути точно.
(водата требе да е ладна)
После откоа е готово, покриејте го со капак да го задушете.
Шо то? Рижата ли?Има во Кам маркет еден германски во жолто паковање и е пакован во филтер вреќички.
Се вари со се вреќичка во вода и кога е готов ја кинеш вреќичката на пола и е готово.