Каракачанов: Во Бугарија нема место за Македонците

H

Hombre

Гостин
Прадедо ми велеше србоманчето е полошо и поопасно од србчето.Тогаш како мал не ми беше јасно што сака да каже ама подоцна ми стана јасно.Ќе се надовржам на мислата од прадедо ми и ќе кажам дека србоманчето е просто и поглупаво од србчето.

А за бугариве, посебно за побугарчениве, не би било пристојно јавно да го кажам неговиот став.

Бидејќи веќе има заинтересираност за загинатите од окупаторските војски кои почиваат во Македонија треба да им се овозможи ексхумација на телата и нека си ги носат дома.

Нема простор за создавање услови за одавање помен на окупаторски војски, посебно не на оние чија основна задача била да вршат асимилација на Македонскиот народ.

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Милојко ако имаш еден од родителите да е Србин во ред е да ја сакаш Србија но треба да го почитуваш и овој Македонски народ и Македонска земја бидејки таа ти дава храна и вода од која живееш.

Тоа што ти сакаш да го прочиташ и она што ја сум го пишал немаат врска. Концентрирај се на постовите и не продавај муда за бубрези.

--- надополнето ---

Прадедо ми велеше србоманчето е полошо и поопасно од србчето.Тогаш како мал не ми беше јасно што сака да каже ама подоцна ми стана јасно.Ќе се надовржам на мислата од прадедо ми и ќе кажам дека србоманчето е просто и поглупаво од србчето.

А за бугариве, посебно за побугарчениве, не би било пристојно јавно да го кажам неговиот став.

Бидејќи веќе има заинтересираност за загинатите од окупаторските војски кои почиваат во Македонија треба да им се овозможи ексхумација на телата и нека си ги носат дома.

Нема простор за создавање услови за одавање помен на окупаторски војски, посебно не на оние чија основна задача била да вршат асимилација на Македонскиот народ.

Комплекси се наследни.

Black

Еxtravagangsta
Член од
4 февруари 2009
Мислења
121
Поени од реакции
7
Абе ослободители од соседна Бугарија, баба ми е жива уште. Во периодот на вашето ослободување била девојче на некои 11-12 години.
Си кажува жената убаво за вашите добри намери овде и како сте ослободувале со примена на сила, палење куќи, силувања и слично.
Лично баба ми едвај извалдила жива глава бегајќи во планина, во раце го носела братчето старо само 1 година. Лично со свои очи видела како биле стрелани оние кои биле против вашето ослободување.
Се надевам ќе направам еден видео запис со неа и ќе ви го постирам на форумов.
Е сега бидете задоволни што на вашите загинати ослободители овде им се знае гробот и не го злоупотребувајте тоа за провокации.
Ако ви чини ок ако не тогаш земете лопатите и преселете си ги кај вас, никој нема да ви се буни за тоа верувај.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Абе ослободители од соседна Бугарија, баба ми е жива уште. Во периодот на вашето ослободување била девојче на некои 11-12 години.
Си кажува жената убаво за вашите добри намери овде и како сте ослободувале со примена на сила, палење куќи, силувања и слично.
Лично баба ми едвај извалдила жива глава бегајќи во планина, во раце го носела братчето старо само 1 година. Лично со свои очи видела како биле стрелани оние кои биле против вашето ослободување.
Се надевам ќе направам еден видео запис со неа и ќе ви го постирам на форумов.
Е сега бидете задоволни што на вашите загинати ослободители овде им се знае гробот и не го злоупотребувајте тоа за провокации.
Ако ви чини ок ако не тогаш земете лопатите и преселете си ги кај вас, никој нема да ви се буни за тоа верувај.
Не се знаат благодарение на грижите на вашите власти,а благодарение на нашите военни архиви. А това дека сакате да има и бран бежански коски,това зборува и за вашите христиjaнски цености. Идете и прашаjте во МПЦ,как се третира усвернjaване на гробове. Извадете немските,френските,англиjските,па тогава мислете за нашите.

Black

Еxtravagangsta
Член од
4 февруари 2009
Мислења
121
Поени од реакции
7
Немој да ме вадиш од контекст и не ги мешај МПЦ тука. Единствена грижа на нив им е профитот така да освен ако не почнат да продаваат парцели на Бугарски државјани никогаш нема да почнат да се грижат за вашите гробови, исто како што е случај и со нашите.
Нејсе, зборот ми беше дека без разлика на било што вашите гробови опстојале од тогаш до денес, што за гробови на окупаторска војска мислам дека дури е и за пофалба. Е сега ако на вас ви смета тоа што не биле одржувани тука убаво ти кажав слободно земете ги моштите и погребајте ги кај вас. Можеби вашата црква и држава ќе се грижи подобро од нашите.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Немој да ме вадиш од контекст и не ги мешај МПЦ тука. Единствена грижа на нив им е профитот така да освен ако не почнат да продаваат парцели на Бугарски државјани никогаш нема да почнат да се грижат за вашите гробови, исто како што е случај и со нашите.
Нејсе, зборот ми беше дека без разлика на било што вашите гробови опстојале од тогаш до денес, што за гробови на окупаторска војска мислам дека дури е и за пофалба. Е сега ако на вас ви смета тоа што не биле одржувани тука убаво ти кажав слободно земете ги моштите и погребајте ги кај вас. Можеби вашата црква и држава ќе се грижи подобро од нашите.
Не вадам ништо от никаде. Избркаjте ги окупаторските коски и на французите и на англичаните и на германците, па соле ровете бугарските.

Black

Еxtravagangsta
Член од
4 февруари 2009
Мислења
121
Поени од реакции
7
Французите и англичаните немале територијални претензии овде и не биле окупатори. Троа си ја утнал :smir:

S

Shaman

Гостин
и ниту французите, ниту англичаните или германците не сакале на најподол и најкукавички начин да не асимилираат.
јас повеќе го почитувам тој што сака да ме убие отколку тој што сака да ме асимилира.
физичката ликвидација е полесна, знам сум умрел како македонец.
асимилацијата..... е тоа е агонија без крај. вечна окупација.

Член од
20 ноември 2010
Мислења
16
Поени од реакции
2
Вас ќе ве асимилираат оние кои нарекувате пријатели. Слушнете ми зборот. Скриена исламисти, кои се пријатели со Албанците.

Ама и на нив времето им доаѓа. 25 милиони Албанци имаат за 10 деца на семејството. Ердоган ги моли за 3.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.279
Поени од реакции
84.395
и ниту французите, ниту англичаните или германците не сакале на најподол и најкукавички начин да не асимилираат.
јас повеќе го почитувам тој што сака да ме убие отколку тој што сака да ме асимилира.
физичката ликвидација е полесна, знам сум умрел како македонец.
асимилацијата..... е тоа е агонија без крај. вечна окупација.
А што ако тој што сака да те асимилира само лае безопасно, додека тој што сака да те убие работи на случајот?

Ама и на нив времето им доаѓа. 25 милиони Албанци имаат за 10 деца на семејството. Ердоган ги моли за 3.
Ердоган моли 25 милиони Албанци?

Конечно, после години експериментирање и безуспешни обиди, успеав да преминам во паралелниот универзум!

Член од
20 ноември 2010
Мислења
16
Поени од реакции
2
А што ако тој што сака да те асимилира само лае безопасно, додека тој што сака да те убие работи на случајот?

Ердоган моли 25 милиони Албанци?

Конечно, после години експериментирање и безуспешни обиди, успеав да преминам во паралелниот универзум!

Sorry. Сакав да кажам дека во Турција има 25 милиони Курди (не Албанци) со 10 деца на семејството, а Ердоган моли Турците за 3 деца на семејството.

S

Shaman

Гостин
не ме сваќај погрешно исто лајна се и двајцата.
само повеќе го ценам оној кој му е јасна намерата. не дволична.
ме разбираш?

он топик:
куроквачканов и сортата негова ќе избледат во историјата.
нашето име ќе остане вечно. :)

H

Hombre

Гостин
След бежанските бранове и прогонуваниja,jaвно сакаш да има и бран на коски.
Зашто това не го направивте за френските,англиjските,германските и другите окупаторски воjски?
Татарисстанче или си глуп или сакаш жедни преку вода не водиш!!!
Одговорот на твоето прашање го имаш во последниот дел на мојот пост што си заборавил да го блодираш.

Читај добро...

--- надополнето ---

Комплекси се наследни.
Детуле живееш во Мкедонија јадеш,пиеш и живееш со нас.
Мој совет дури си помлад ослободи се од овие ступидни и заостанати идеологии оспознај се себеси,најди го своето место во нашето општество.Не глупирај се !!!

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Во право е бе Каракачанов, нема веќе место за Македонците, премнигу се.
Кој со испран мозок, кој продадена душа но со македонско потекло... тоа е тоа.

Kajgana Shop

На врв Bottom