Каракачанов: Во Бугарија нема место за Македонците

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.592
Dodeka tie 7-8 sliki shto gi vrtat po forumi (od Toshe, Karolina, LjuBcho, Branko itn.) se iskluchok megju Makedoncite, kaj Bugarite se pravilo. Pa videte kogo Bugarite go slavat kako etnicki tatko podole. Od levo se voshituvaat carot im (uvo ne go boli, dobil kruna i stado ovci da strizhe), potoa Bozhidar Dimitrov, i ushe eden primerok na bugarskata nacija od ovoj pat od zhenski rod :

Член од
25 ноември 2005
Мислења
26
Поени од реакции
0
Misirkov напиша:
Dodeka tie 7-8 sliki shto gi vrtat po forumi (od Toshe, Karolina, LjuBcho, Branko itn.) se iskluchok megju Makedoncite, kaj Bugarite se pravilo.
Shto? Pa ova sa vi popularnite luge batka! Ke davam primer so Tose, a ne so dedo Pene ot selo Gornononanadolishte, Prilepsko.
haha kaj nas bilo pravilo!? Mnogu zabavno.:icon_lol:

Slikite gi sloziv kako NO COMMENT na izravot "tatari". Pa si vidite sopstvenite popularni luge vo drzavata. Vidite go i Hrvatot Mesic...kako shto kazav..toa go ima nasekade na Balkanot!

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.592
No tie kaj nas se iskluchok, kaj vas se pravilo - i vo toa e razlikata! Plus, vie nositelite na tie crti gi slavite kako vashi etnichki predci, dodeka nashite predci se sosema drugi lugje:

B

BushMan

Гостин
Пред да ја заклучате темата...МАКЕДОНИЈА ПОСТОЕЛА ПОСТОИ И КЕ ПОСТОИ, вие мрсници не можете да ја крадете нашата историја.Вие немате ваша историја.Јане Сандански,Гоце Делчев,Даме Груев се МАКЕДОНЦИ и ке бидат МАКЕДОНЦИ

Член од
25 ноември 2005
Мислења
26
Поени од реакции
0
BushMan напиша:
Пред да ја заклучате темата...МАКЕДОНИЈА ПОСТОЕЛА ПОСТОИ И КЕ ПОСТОИ, вие мрсници не можете да ја крадете нашата историја.Вие немате ваша историја.Јане Сандански,Гоце Делчев,Даме Груев се МАКЕДОНЦИ и ке бидат МАКЕДОНЦИ
Odi vo biblioteka vo koia shto sakas zapadna drzava i naidi kniga za Makedonia, vidi sto pisi tam. Na mene mi e se edno shto se zbora ovde...toa e samo forum, ne realniot svet. Toa shto e vazno e toa shto e vo knigite na golemite zapadni istoricari...a ne vo knigite i glavite na ex-yugoslav istoricharite.

so zdrave...

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.592
Pa sho postiras ako ne bil realen svet?! Nie sme Makedonci i vo realniot i vo virtuelniot! I kako takvi sme priznati od nad 100 drzavi vo svetot, a nasiot jazik se predava vo nad 20 univerziteti.

Eve shto velat amerikanskite ucheni za Bugarite:

"The Bulgars, a Central Asian Turkic tribe ..... in the late 7th century to form the first Bulgarian state ..."

http://www.cia.gov/cia/publications/factbook/geos/bu.html

Pa ti razmisli sega koj si.

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.592
Interesno, mi izgleda deka Tatarchinjava gi trgaat slikite... :-(

Prvata slika beshe voshtana figura od Han Asparuh, eden od tatkovcite na bugarskata nacija (sose brichena glava, centralno azijski crti i obleka) - i kako shto kazhav na figurata i se voshituvaat carot, B. Dimitrov, i nepoznata Bugarka.

Vtorata beshe kniga za Atila-Bozhjiot kamshik naslovena "Bugarska Istorija"; Atila isto taka tatko na bugarskata nacija.

Tretata beshe od vistinski Bugari vo Tatarstan koi demonstriraat so paroli "Nie sme Bugari".

Член од
15 март 2006
Мислења
195
Поени од реакции
1
jaki sliki brat nema sto:icon_lol: posle bugarite ne bile tatari

Член од
17 април 2006
Мислења
8
Поени од реакции
0
poredna zabrana za omovska pvokacija..kmetot Prichkapov, eden dostoen makedonski Bugarin za poredna godina ne im dozvoluva da skvernat pametnikot na Goce Delchev

Забрана за ОМО „Илинден“ да ја одбележи смртта на Делчев

Општината Благоевград го одби барањето на ОМО „Илинден“ на 4 мај да оддаде почит пред споменикот на Гоце Делчев.

ОМО „Илинден“ бара на денот на загинувањето на македонскиот револуционер да положи венци пред неговиот споменик.

Од општинската администрација како аргумент за негативниот одговор, наведуваат дека на тој ден градоначалникот Лазар Причкапов одлучил на плоштадот „Македонија“ да се одржи детски празник, јави „Макфакс“.

Петта година по ред Благоевград не му дава дозвола на ОМО „Илинден“ со истиот мотив, но секоја година активистите на нерегистрираната организација наоѓаат начин да дојдат до споменикот.

Време, број 705, 29.04.2006

JeCILaDy

Move Away
Член од
18 април 2006
Мислења
2.350
Поени од реакции
22
Татарски самиот твој ник кажва кој си и шо си, потписот ти гласи: бугарски шовинист!
Од самото то, можиме да заклучиме дека си само еден прост чоек шо не е достоен да збора за Македонија и македонскиот народ. Македонски Бугарин - Не постои !!! Има Бугари, има Македонци, два различни народи, две различни држави. Не го полни форумот со шовинистички срања, срамота е.
Вие Бугарите немате историја, немате култура. Македонскиот фолклор си го присвојувате, македноските народни борци си ги присвојувате, само ради то шо вие немате со шо да се претставите пред светот.
И пак ќе речам , не го полни форумот со шовинистички срања.

Член од
17 април 2006
Мислења
8
Поени од реакции
0
JeCILaDy напиша:
Татарски самиот твој ник кажва кој си и шо си, потписот ти гласи: бугарски шовинист!
Од самото то, можиме да заклучиме дека си само еден прост чоек шо не е достоен да збора за Македонија и македонскиот народ. Македонски Бугарин - Не постои !!! Има Бугари, има Македонци, два различни народи, две различни држави. Не го полни форумот со шовинистички срања, срамота е.
Вие Бугарите немате историја, немате култура. Македонскиот фолклор си го присвојувате, македноските народни борци си ги присвојувате, само ради то шо вие немате со шо да се претставите пред светот.
И пак ќе речам , не го полни форумот со шовинистички срања.
haha, ti si padnala od nebeto
Makedonski Bugari ima mnogu, kako naprimer Lazar Prichkapov, izbran za kmet od makedonskite Bugari od Blagoevgrad na slobodni demokratski izbori.
I kmetot vrshi toa shto sakat izbiratelite - ne dozvoluva na omovskata izmet da skverni pametnikot na makedonskiot Bugarin Goce Delchev

Te tova e polozhenieto..

Член од
20 март 2005
Мислења
163
Поени од реакции
1
од 2 месеца работја во охранителна полициjа во президенството(во дворот на президенството е министерство на правосудието каде дават бугарските пасоши :) ) за тие 2 месеци поне 10 македонци са ми казвали следното-" доб'р ден ние сме бугари од македониjа" ,и после ме прашат каде е министерство на правосудието....

Kajgana Shop

На врв Bottom