I
IBIZA SOUND
Гостин
euro 3 kamion moze da ode nagore po evropa ?
dali dozvoluvaat i vo site zemji dali moze
Пошто нели на коливе на пр мерцедес еден мотор тера околу 700 - 800 илјади км на камиониве колку е просекот на еден мотор да помине км?http://www.vipmarket5.mk/products/SE PRODAVA DAF KAMION/pid/787861#.VoxIMo7TVDs[DOUBLEPOST=1452034833][/DOUBLEPOST]Se prodava kamion Daf XF 105 460 od 2007 godina so pominati 625 000 km realna kilometraza,po dogovor zaedno so ili bez firma vo Bugarija. Retarder, avtomatski menuvac, redovno servisiran, so potvrdi od servis vo odlicna sostojba so komplet 6 novi gumi, novi akumulatori, vebasto, frizider.
http://www.pazar3.mk/mk/Listing/AdDetail/Index/2120418-DAF-XF105-460-Euro-5
Можеш да најдеш Цитроен Саксо со пројдени 600к км. со коска мотор, можеш да најдеш исто годиште како Саксото, Мерцедес со 200к км и до сега 2пати отваран мотор. Нема правило тоа, како и колку ја одржуваш колата толку ќе те служи..Пошто нели на коливе на пр мерцедес еден мотор тера околу 700 - 800 илјади км на камиониве колку е просекот на еден мотор да помине км?
Така се конструирани да тераат и по 2 милиона км без гајле..Масло на тие не се менува на 10.000 км како кај колите,туку на 30.000-50.000 км,па и повеќе..Нема заебанција таму.Пошто нели на коливе на пр мерцедес еден мотор тера околу 700 - 800 илјади км на камиониве колку е просекот на еден мотор да помине км?
И ја така нешто мислев дека е пошто пример видов автобус на Струмица експрес кој имаше 1,439,000 поминато.Така се конструирани да тераат и по 2 милиона км без гајле..Масло на тие не се менува на 10.000 км како кај колите,туку на 30.000-50.000 км,па и повеќе..Нема заебанција таму.
Остај ти ФАП,трошат многу гориво,и се расипуваат,издржливи машини се тоа не викам..Ти тие ФАП-ови што ги гледаш не се произведуваат 20 години веќе..За камиони само Сканија,а и Волво-то не се лоши,само одржувањето е поскапо..Јас би одел на МАН ТГА 460 КС,едноставно дизајнот на кабината ми се свиѓа многу.Автобусите тераат,али тие сигурно се први километри,а и моторот сигурно е освежуван,бидејќи одржувањето е 0.И ја така нешто мислев дека е пошто пример видов автобус на Струмица експрес кој имаше 1,439,000 поминато.
Иначе Волво си е Волво за камиони мислам за транспорт а инаку за товарање фап си е фап![]()
1.000.000кмПошто нели на коливе на пр мерцедес еден мотор тера околу 700 - 800 илјади км на камиониве колку е просекот на еден мотор да помине км?
Ако најдеш дозволи за еуро 3 може.. ги тераат уште, ама патарините за еуро 3 се поскапи, а и дозволи мислам нема многу многу... ако веќе сакаш да се занимаваш со ова, еуро 5 минимум. А како што гледам не ги разбираш работите, така да вложување и почнување од 0 во овој бизнис моментално- никако.euro 3 kamion moze da ode nagore po evropa ?
постов ти е од 11 октомвриeuro 3 kamion moze da ode nagore po evropa ?
Мене лично многу ми се допаѓа на изглед е сега како е со перфоманси и издржливост тоа е друг моабет а во глобала Iveco камионите не се лоши само што нели народот муе во глава МерцедесНекој жив на темава? Сеа го направија Iveco XP, кој личи како копија на Hi-Way, но механички е далеку подобар. Се зборува дека штеди повеќе од 11 % гориво од предходниот. Што мислите?
![]()
Иначе додека кај нас лелекаат, ова се дешава по светот. Свака му част!
![]()
Не би рекол.Мене лично многу ми се допаѓа на изглед е сега како е со перфоманси и издржливост тоа е друг моабет а во глобала Iveco камионите не се лоши само што нели народот муе во глава Мерцедеса мене пак мерцедес некако не ми се допаѓаат премногу свемирски ги прават.