Камерите и радарите на МВР ставени во функција + презентирана „Пази радар“ апликација

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
[/COLOR]

Секогаш на крај се криви политичките партии...! Си размислил ли дека можеби таа/тие политички партии го прават ова за утре кога ќе преминеш улица да не те залепи некој со 120 и да си оди дома како ништо да не било? Кога влегуваш во дуќан или маркет да купуваш, не те снимаат камери од секој ќош? Тоа не ти ја нарушува приватноста?
Не се криви политичките партии се за доброто на народот мислат, едни добриње што се имаме нагледано абе рај на земјата ти се чини дека Швајцарија е.
Друго кај нас пред кооперација нема камери слободно може да се седи, да се купува во големите маркети не купувам да ги богатам таму едикојси се знае кај се оставаат парите во околина.
Трето ако некој вози 120 по улица тоа значи дека има врски човекот и му се можи тука полиција не помага, други мерки треба да се превземат :icon_lol:.

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Не се криви политичките партии се за доброто на народот мислат, едни добриње што се имаме нагледано абе рај на земјата ти се чини дека Швајцарија е.
Друго кај нас пред кооперација нема камери слободно може да се седи, да се купува во големите маркети не купувам да ги богатам таму едикојси се знае кај се оставаат парите во околина.
Трето ако некој вози 120 по улица тоа значи дека има врски човекот и му се можи тука полиција не помага, други мерки треба да се превземат :icon_lol:.
Не верувам дека никогаш во животот не си влегол во маркет ама ајде. А за болдираното, и мене тој ми беше муабетот, ова се мерките што се преземаат за тие што возат со 120 по улица.

Член од
2 април 2009
Мислења
1.405
Поени од реакции
177
Малку касно им текна,али боље некад него ли никад. Сеа уште и да се спроведе законов како што треба и супер ќе биде. Може ќе ни се погодигне свеста и културата малку од малку. Дај Боже.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
А со каков квалитет ќе се камериве, ќе има зум х200, ќе може да се види регистрација на некој ако прелета со 160? :icon_lol:

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Можда ќе ме зема за реклама ако ме снима со косава на улица :icon_cool:

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Веќе поминавме 6 страни на оваа ТЕМА

Јас и таму напишав, тука и ќе повторам, дека апсолутно го поддржувам проектов. Сообраќајот во Скопје е кому иде, правила исто како да нема, всушност ако ги почитуваш ти се лутат, ти свират.
Во минатата тема го имав напишано ова:
А ако некому му е досадно, еве исчепкав една статија за градот Белви во државата Вашингтон from the great U.S of A.

На крајот на статијата го пишува ова:
ATS provides red-light and speed camera enforcement programs for more than 170 communities across North America.
Затоа сум сигурен дека е добар проект. Знам дека граѓаните ќе бидат казнувани, но ќе бидат казнувани за прекршоци, што е апсолутно исправно. Знам дека и сам може да наебам, ама се надевам барем дека некој ќе почне да ги почитува правилата во оваа земја.

досадно

Ajde da letame
Член од
19 јули 2010
Мислења
120
Поени од реакции
8
Sekoj so svoj stav , sekoj so sve mislenje .

Da im odgovoram na tie shto vo nedostig na inventivnos gi imitiraat " zapadnite " , demek , vidi , oni imaat...

E pa za niv , da , vo USA , London ... ima kameri , no toa ne e pricina i vo Skopje da ima .

Vo London ima pogolem broj homosekualci , pa gospoda , shto cekate , ete , vo London gi ima .
Plus , tamu ziveat najmnogu Anglicani , zarem Englezi ke se pravime , a ?

Mene shto me iritira ekstremno e toa shto , drzavata e vo ekonomska kriza , brojot na nevrabotenite se zgolemuva , lugeto nemaat pari kola da registriraat a kamo li da plakaat kazni za evropski standart .

Nemame nie obicnite smrtnici informacija kolku cini celiot proekt ( kolku kameri , metri kabel , rabotni saati .... kolku vraboteni bara i sl ) , kolki istiot ke ne cini vo idnina , kolku ke cini negovoto odrzuvanje . Jas kako danocen obvrznik neznam kade odat parite i nikoj ne me prashal dali se soglasuva so toj proekt .

So kamera nemozesh da sprecish soobrakaen prekrshok , nemozesh da sprecish nekoj da napravi prekrshok , so kamera samo mozesh da dokazesh pred komisijata deka prekrshokot e napraven i da soberesh pari vo budzetot .

Da , mora da postojat zakoni , mora da se kaznuvaat onie koi gi prekrshuvaat istite , no denes , bash denes da se investira vo " tezga " na drzavata e bezobrazluk .

I , mislam deka povekekratno e dokazano deka politicarite postojano gi zloupotrebuvaat informaciite koi gi sobrala policijata , toa vo nashata drzava e praktika .

Da , mnogu me interesira kolku cini celiot proekt , dali so istite pari mozel da se prodolzi Ilindenska i na istata da se napravi most preku Vardar . Mislam deka skopjani ke imaat pogolema pridobivka od taa investicija otkolku od kamerite .

Г

Господ

Гостин
Дигнете два прста ако мислите дека полека но сигурно стануваме театар на апсурд...од законот за органите преку законот за слепите...сега ова...браво!

--- надополнето ---

Реков јас,не можеме да ги браниме правата на луѓето кои не поседуваат права.

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
и која будала 24/7 ке ги гледа снимките.....
Ти ако имаш женска мислиш сите имаат? Некои веќе оддамна ја замениле женската со партија и партиска книшка, бидејќи "За татковината се работи" , па сеа ќе мастурбираат 24/7 на снимките :drk:

KoNtEjNeR

sapun
Член од
19 декември 2005
Мислења
2.306
Поени од реакции
44
а знае некој дали работат камериве ? или уште се местат само ? јас немам слушнато уште некој да казнат, или да решат некоја собраќајка со камериве, некако украсни ми се само, бар да светкаа не вака сиви да дремат...
ај ако некој знае дали работат, и дали казниле некој нека пише...

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
а знае некој дали работат камериве ? или уште се местат само ? јас немам слушнато уште некој да казнат, или да решат некоја собраќајка со камериве, некако украсни ми се само, бар да светкаа не вака сиви да дремат...
ај ако некој знае дали работат, и дали казниле некој нека пише...
Ја да сум на твое место "би проверила" дали работат :icon_lol:

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799

--- надополнето ---

0:29.

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Na teritorijata na koja rotiram , se slucu sekojdnevno krazbi : obien stan , podrum , vooruzeni napadi na dukan , menuvacnici , kladilnici , banki , krazba na avtomobil , baba za malku ke ja zadavele vadejki i go lanecot od gusha , na druga zena i go razresile uvoto kradjki i gi mengushite , sekoj den , ama bash sekoj den neshto se slucuva .

Za vreme na komunizmot vo Makedonija , vreme koga nemashe ni " S " od slobodata , imashe bizarni situacii , kako na primer, ne se zaklucuvashe avtomobilot , prodavnicite nemaa alarmi , kameri , senzori , angazirani agencii za obezbeduvanje , celicni reshetki , obvrzuvacko osiguruvanje na robata od krazbi i sl , vratata na prodavnicite koja beshe drvena so staklo , mozeshe da obiesh so edna kloca , no toa e vreme minato , vreme svrsheno " DA NE SE POVTORI " .

Denes , denes imame se ,sekade imame reshetki na trafiki , prodavnici , plakame obezbeduvanje , alarmi , cuvari i sl, da , denes skoro site gi imame prodobivkite od slobodniot svet . Industrijata za montza na alarmi , kameri , senzori i vo poln procvet , agenciite za obezbeduvanje se mnozat kako pecirki posle dozd , osiguritelnite kompanii rabotat kako nikogash do sega , se e vo postojan podem od taa industrija , se .
Тоа не беше комунизам.

Патем, welcome to Big Brother everyone :D

Kajgana Shop

На врв Bottom