Како ја замислувате Обединета Македонија?

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.320
Кога Македонија ќе биде силна држава (некад можда никад) да ја нападне Грција и да го ослободи Егејскиот дел и да ја нападне Бугарија да го ослободи Пиринскиот дел и главен град ќе биде битола а во Солун ќе се искача на море и така.

nako

No1
Член од
22 јануари 2006
Мислења
918
Поени од реакции
35
Илузија, утопија...
Колку и да има аватари, желби и занесувања овде, едноставно Обединета Македонија, нема теорија да се случи . Единствено кога ќе влеземе во ЕУ,и кога меѓу државите ќе нема граници, тогаш може на граничен премин Богородица, да му покажеме лична карта на грчкиот цариник, и тој да остане со подзината уста, сакајќи нешто да изеде лајна, но ние само ќе му го покажеме средниот прст и ќе продолжиме за Халкидики.
До некаде ни се спојуваат размислувањата
Еве што вели Филип за оваа прашање:
Шанси има, но треба мудро да се работи и да се учи од историјата.

hotmail

GiO
Член од
1 февруари 2008
Мислења
1.333
Поени од реакции
426
Сум приметил на форумов дека има многу слики и пораки за обединување на трите (сосе албанскиот четири) дела од Македонија. Она што мене ме интересира е како е замислена таа Обединета Македонија? Прво, како да се случи? Па после, како би била уредена? Унитарна или федеративна? Кој би бил главниот град? Кој јазик би бил официјален? Што со луѓето кои зборат грчки и бугарски, дали ќе им се дадат некакви права? Што со економијата (на пример, бродоградбата)? Која би била валутата - евро или денар?
Koga ke se realizira ova tvoja naucna fantazija, albanskiot del ti e poklon od nas.:smir:

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Останува само ЕУ како целосно обединување иако од 1.Јануари безвизниот режим ќе значи "поприфатливо" обединување.

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Народ кој си ги почитува традициите, ја негува културата, многудетната фамилија.
Народ кој не се срами од своите симболи и својата историја.
Народ кој со прст покажува кон тие кои го делат и разделуваат.
Народ кој не остапува ниту милиметар од неговото а го почитува туѓото.
Народ кој е имун на странските пропаганди.
Кој памети а не заборава.

Со таков народ ќе имаш обединета Македонија.
Така е...Само на овој начин Македонија ќе биде обединета друго ништо не ни треба...

Kajgana Shop

На врв Bottom