Како сум можел/а така да се облечам?

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Знаете често оваа реченица да си ја кажете кога ќе гледате ваши постари фотографии? :)

Не мислам на детски фотографии, него фотографии од свадби, матурски, вечерни излегувања каде сте носеле комбинации на гардароба, која сега нема теоретска шанса да ја облечете.
Сигурно на сите женски ни се случило да си кажеме како сме можеле така да сме облечени :)

Ако ви текнува на некоја фотографија каде сметате дека сте ужасно облечени споделете тука и објаснете ја и зашто ви изгледа сега сето тоа смешно и зашто тогаш баш така сте се облекле.
Иако модата се менува, ама некои комбинации кои сме ги носеле и тогаш и сега се ужасни :icon_lol:
Женска работа е да претеруваме некогаш со гардаробата па и шминката и фризурата :kesa:

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
Уф на матурата од брат ми пред 3 години. Носев светли три-четврти фармерки, зелена маичка(која беше толку уба и свечена шо просто не одговараше на оваа моја "комбинација") и бели скејтерки со сини срциња. Барем фармерките да беа тесни, подруго би изглеало.
Избегнувам да ги гледам тие слики.
А за тоа претерување со шминка и фризура, незнам колку пати имам претерано(ова пред две години) Ко на пример на матурата од брачед ми,носев темни фармерки, црна маичка со некои бели апликации(која сега фаќа прашина во подрумон) и на очиве имав ставено сина сенка и тоа до веѓиве :pos:
Ни во лудило појќе така не експериментирам.

Член од
24 септември 2009
Мислења
245
Поени од реакции
35
Na maturata na sestra mi pred 2 god negde. Mi se place koga ke gleam sliki :nesum: Nosev karirana suknja(crno-bela) i bela kosula so kratki a na sunjata imase tregeri. Dole imav baletanki, a na kosa belo vence so masnicka :pos2: Bev ko iskocena od crtan film i mi falese uste kosnicka so ovosje:vozbud: A i da ne zaboraam, nosev i kravata ko tie Avril so gi nosi. UZAAAAAAAS!

delfybuba

Schatje
Член од
22 октомври 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
93
Секаде си се допаѓам(нарцис нели?)
Освен некои ситни детали пример зошто не сум ставила друго ланче некое или чевлите зошто не ми биле поинакви...мене маана ми е што сега мислам дека не се облекувам како што сакам,дека ми гфали нешто,па дека некој друг стил поубаво ке ми стои.
Отпосле ко се гледам на некои фотки,се бендисувам:toe:

Fragola

највкусната јагодка..
Член од
25 септември 2009
Мислења
301
Поени од реакции
7
Добра тема..многу често ми се дешава тоа,да гледам постари слики и да се смеам на тоа шо го иам облечено..чист пример облеката за полуматура..божеее не знам како сум можела така да се облечам!Розеви панталони,со светкави циркони,и плава маичка исто со циркончиња(јес да беа тогаш популарни боиве и циркончињата),ама сеа коа ќе се видам косава ми се крева:pos2:јбг знаеме сите дека се менува вкусот и стилот со тек на годините:wink:

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Мене не ми се случуваат такви работи. Јас секаде си се свиѓам:pipi:

Stre3T Danc@

The definition of #BFABB
Член од
10 април 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
146
Ми се случува да кажам : `Како сум можела...` но, во поинаков контекст. Кога ќе излезам, веќе тргната се случува да се покаам зошто сум се облекла така, зошто не сум облекла нешто поубаво, да сум незадоволна и да ми биде криво зошто не сум можела да направам некоја подобра комбинација.
Инаку, за фотки од минатото ..гледајќи ги, колку што се сеќавам не сум помислила дека сум лошо облечена..Бидејќи сепак тоа било одамна, а стиловите и модните трендови се менуваат преку ноќ.

Член од
6 мај 2006
Мислења
611
Поени од реакции
50
хм незнам зашто но не ми се случил ваков момент, кога ке погледнам некоја слика од пред неколку години нормално дека не би го облекла тоа нешто денес но не бидејки си викам леле како можев тогаш туку бидејки ете тогаш се носеле sвонасти панталони и топуци а сега цефка фармерчиња и високи штикли. Но во секој случај си се сложувам сеуште со изборот што сум го направила тогаш кога била таква модата :pipi: може сум нарцис што знам :)

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Нарциси сте/сме сите!

Сликчиња од утнатости, ајде!

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Некоја комплетно утната комбинација, кловновска, не памтам.
Али некогаш се чудам пример како сум можела да купам некоја блузичка, јакна, панталони, чевли ... кои се ужасни, кај ми бил тогаш паметот не знам. И така ќе си ги облечам еднаш и никад више. Мада се помалку такви промашени шопинзи имам.

Памтам пред 7-8 години на свадба кај братучетка и јас си бирам гардароба и си најдов тексас сукњиче и блузичка една и мајка ми кога виде вика јок нема шанси тоа да го купиш. И ме натера да купам доста свечена гардароба, која сите ми викаа дека е супер ама јас се чуствувам глупо, ко тетка :icon_lol: И така сукњата ја облеков тогаш и уште ми стои во регал, може ќе има некој убав сончев ден за на работа да ја облечам, можеби... :)
И на моменти кога си ја гледам сликата од матура си викам што будали ме фатија во главата и носев панталони. Може требаше фустанче, ама ете тогаш така размислував. А не дека не бев убавко облечена, си се свиџам ептенски.

Имам среќа што никогаш не сум имала сармичка фризура, најмногу се смејам на такви слики на другарки пример. :pos:

maca_kaka'

тiƒosi јаossoηeјаo
Член од
6 октомври 2007
Мислења
3.515
Поени од реакции
640
Темава е сигурно испирирана пред некој ден кога ја земав ташната од полуматура и се чудев како е можно толку грозна да сум ја купила :icon_lol:

А сум облекувала работи што не ги сакам ако моите ме тераат и они без мене ми ги купиле:)иначе дада ми беше стилист па по неа гледав како да комбинирам и што да носам :pos:

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
Јас се чудам како можеа да ме убедат на матура така да се облечам. Не дека беше кичасто, напротив, на сите им се свиѓаше комбинацијата, ама посвечено парче облека ја у живот не сум купила, зошто ич не е мој стил, не сум тоа јас. Фустанчето е толку свечено по мој вкус шо дури и за свадбата на братучедка ми ми беше пресвечено за да го носам :icon_lol:
И така си фаќа прашина у шкаф, а ја као практичен чоек, жива се јадам шо сум дала толку пари на таква глупост :icon_lol:

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
И јас како псај.Незнам како можев за матура да одберам таква комбинација што воопшто не потсеќа на мене.Па кога ќе ми текне на фризурата,ми иде сите фотограии да ги искинам.Посвечено нешто во живот немам купено и нема да купам.Еднаш и никогаш повеќе,како за на шипка бев:pos2:

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Конечно си ја најдов брука фотката од матура (ја имаше и у кајгана галерија едно време).
Значи, од сите грешки што сум ги правела у стајлинг, ова ми беше "најкомплетна" (a, и најскупа богами).
Тргнувајќи од фризурата, па се до изборот на штикли, т.е од глава до петици све ми беше утка. Од оваа перспектива не ми е баш јасно what the hell was I thinkig?

И ко шо викаат, 1 слика илјада зборови, па да не дужам, повелеле :kesa:

* пошо се гледа само дел од фустанот, да појаснам...Долг, цел у леопард/тигреста whatever bullshit шара, а на стапалата златни блештави штикли. И на раце чак со злато бев наредена ко елка (мразам злато да носам иначе):kesa:

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Ада косата ти е феноменална на сликава!Незнам зошто не се бендисуваш:toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom