Како сте го преживеале периодот по болно љубовно искуство ?

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.858
-Што ве повредило најмногу во тоа болно искуство ?
Нееднаквите очекувања. Всушност, јас премногу се вљубив, а не го очекував, ниту планирав тоа. Веројатно таму лежи зајакот.
-Дали вредело да се ризикува и пак на крајот да е уште една пропадната љубов ?
Да. Ако не ризикував, денес ќе бев лишена од едно вредно искуство.
-Како сте се чуствувале во тие моменти на тешкотија моменти на тежок период ?
Е, ова е заебано прашање. Зависи, кога ќе ме повредеше, лупав по ѕидови, буквално. Бидејќи не сум личност која ги седнува сите другарки и троши пакет палома, морав некако нервозата и бесот да ги истурам. Е сега, уште почести се моментите на тешкотија - кога ми недостигал. Тогаш ќе се збутав под 20 ќебиња во кревет и плачев. И до ден денес може да ми се случи, ако се погоди некоја песна/место/рандом сеќавање на него.
-Како вашите сакани и ценети другари другарки пријатели ви помогнаа и ви се најдоа во тој период ?
Никој, никој не знаеше што се случува, не знаат ниту ден денес :) Не беше љубов за која се зборува, беше од оние за кои се молчи.
-На што размислувавте во тој период кој обврски ги обавувавте ?
Хиперактивна - буквално воркохолик. Немаше нешто што не можев. Се можев, и се правев.
-Дали бевте свесни за вашата положба после такво болно искуство ?
Прво не, но кога малку се стабилизирав ми се расчистија мислите. Сфатив каде сум се заебала гадно, и каде сум ја поминала линијата. Мојата положба беше јасна - life must go on.
-Дали верувате дека можете да научите од грешките ?
За жал, не би можела да кажам такво нешто за себе.
-Дали размислувавте како ке продолжите понатака без саканата личност ?
Вака или онака, продолжив. На крајот од секој тунел - има светлина :)
-Дали се појавува стравот за повторно ново болно искуство ?
Да, секој ден. Но тоа не ме спречува целосно да се предадам, и да не мислам на евентуалните последици.

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
-Што ве повредило најмногу во тоа болно искуство ?
Најмногу ме повреди кога ја видов дека капка безнин не остаила у кола. Она цело време ја возеше мојата кола, а само ја плаќав безнин. Се осетив тотално искористен.
-Дали вредело да се ризикува и пак на крајот да е уште една пропадната љубов ?
Мислам дека вредело. Сепак имало и убави моменти.
-Како сте се чуствувале во тие моменти на тешкотија моменти на тежок период ?
Се чувствував тешко и минував низ тежок период. Најчесто кога се чувствував тешко во исто време минував низ тежок период, така да едното некако ми помогна да го пребродам другото.
-Како вашите сакани и ценети другари другарки пријатели ви помогнаа и ви се најдоа во тој период ?
Саканите другари ми помогнаа со носење пијачка и мезе, ценетите другарки ми праеа ручек и понекад зачистуваа по дома. Ја немав воља ни усисивач да уклучам. Ептен бев даун. Саканите и ценетите пријатели ми се најдоа кога бев изгубен, што многу ми помогна да ја преболам таа личност.
-На што размислувавте во тој период кој обврски ги обавувавте ?
Во тој период размислував на кревет, на маса, на тераса, на работа, а понекогаш и на пауза за доручек. Ги обавував сите редовни обврски иако срцето ми се стегаше од болка.
-Дали бевте свесни за вашата положба после такво болно искуство ?
Мислев дека бев свесен, а сега ми се чини дека можда и не бев. Многу е тешко да се одговори.
-Дали верувате дека можете да научите од грешките ?
Да, верувам дека може да се научи од грешките, дури и кога се греши во учењето од истите.
-Дали размислувавте како ке продолжите понатака без саканата личност ?
Размислував како ќе продолжам и тоа траеше извесен период. Потоа продолжив без размислување.
-Дали се појавува стравот за повторно ново болно искуство ?
Да, но не се обесхрабрувам. Знам дека сега сум поспремен психофизички за ново искуство. Макар и болно.

Член од
4 февруари 2012
Мислења
20
Поени од реакции
8
Sea nemozam da odgovaram sablonski na site prasanja ama eve ke kazam mnogu bese bolno. Ne iskacav, nemav zelba za zivot, mnogu placev i neznaev sto ponatamu so zivotot. Sepak ete kolku i da e tezok, zivotot e ubav pa sega sum na noze.
A nauciv deka zivotot ne e bajka!

Член од
11 февруари 2012
Мислења
5
Поени од реакции
1
Dosega ne sum nasol nacin kako da go preziveam toa bolno ljubovno iskustvo.. pominaa 3 meseci uste mislam na nejze, ja sonuvam, se bediram , se zatvoriv doma, ne iskacam tolku cesto.. uzasno , nikogas ne sum mislel deka nedostigot na edna licnost moze da me pogodi tolku mnogu

inace idev 5ipol godini, ali toa e toa, nema vrakanje nazad jasno mi e se, idam napred moram, koa nemam drug izbor :)))

Член од
4 декември 2011
Мислења
76
Поени од реакции
38
- prestanete da se samozaluvate sebe
- ste raskinale gotovo e, bezrazlika koja e pricinata, mislete na idninata , gledajte napred, ne nazad
- izbegnete gi glupavite monolozi sto gi imate pred da si legnete da spiete
- sekogas zapamtete deka vie sto ste bile ostaveni, ste naucile da ljubite i da sakate iskreno, a tie sto ve ostavile se obicni kukavici i sekogas ke ostanat takvi

posle 4godisna vrska polna so ljubov, razbiranje, verba.......... devojkami me ostavi bez nikakva pricina...........bev skrsen, tazen, besen revoltiran.. ali sega sum okey, ke uzivam vo zivotot na moj nacin, i sekako poveke vreme za mene imam da se posvetam, SAKAJTE SE SEBE

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
posle 4godisna vrska polna so ljubov, razbiranje, verba.......... devojkami me ostavi bez nikakva pricina...........
Мислам стварно вака никогаш нема да преболите. Четири години врска со љубов, верба и разбирање - те оставила без причина. Очигледно немало ни љубов ни верба ни разбирање од нејзина страна чим те оставила без „причина“.

Член од
11 февруари 2012
Мислења
5
Поени од реакции
1
mora da se misli na sebe, a ne na nekoj koj te ostavil i poradi nego da taguvame
So bivsami rabotevme vo ista firma, sreka moja golema sega si najdov nova rabota, barem nema da ja gledam na rabota, uste toa mi falese da me ubie uste tolku :))

- prestanete da se samozaluvate sebe
- ste raskinale gotovo e, bezrazlika koja e pricinata, mislete na idninata , gledajte napred, ne nazad
- izbegnete gi glupavite monolozi sto gi imate pred da si legnete da spiete
- sekogas zapamtete deka vie sto ste bile ostaveni, ste naucile da ljubite i da sakate iskreno, a tie sto ve ostavile se obicni kukavici i sekogas ke ostanat takvi

posle 4godisna vrska polna so ljubov, razbiranje, verba.......... devojkami me ostavi bez nikakva pricina...........bev skrsen, tazen, besen revoltiran.. ali sega sum okey, ke uzivam vo zivotot na moj nacin, i sekako poveke vreme za mene imam da se posvetam, SAKAJTE SE SEBE

Член од
1 февруари 2012
Мислења
163
Поени од реакции
323
За изненадување, многу брзо го пребродив лошиот период по неубавото би рекла и животно а не само љубовно искуство ( иако се работеше за 4 годишна врска). Мислев само на себе, знаев дека не треба да се затворам и да пропаѓам туку баш напротив, излегував со моите другарки, се забавувавме, не мислев многу често на лошото искуство ( иако имаше и моменти на слабост и кога се смеев но врискав одвнатре....) но се трудев да гледам напред, тоа беше мое време и можам да кажам слободно дека навистина бев среќна.

Kajgana Shop

На врв Bottom