Како се справувате со летните жештини ?

• Креатор на темата Roten 96
  • Време на започнување
R

Roten 96

Гостин
Значи оведе сакам да дискутираме за исхраната и пиењето.Значи кога во текот на летото владеатвисоки температури колку вода пиете на ден..како се хранете полесна храна и така натаму...

R

Roten 96

Гостин
хаха не мора да е сега 40 степени прашувам како се справувате или ај подобро како ќе се справите така би требало да гласи прашањето....доколку за една две недели наеднаш не дојдат 40 степени па тогаш пишувајте вие пак се смрзнав или...

Член од
28 јуни 2011
Мислења
414
Поени од реакции
163
Значи оведе сакам да дискутираме за исхраната и пиењето.Значи кога во текот на летото владеатвисоки температури колку вода пиете на ден..како се хранете полесна храна и така натаму...
Па не се справуваме уште бидејќи за среќа не е толку жешко инаку се кријам под сенки, пијам повеќе вода, јадам почесто овошје и то :)

• Tαммι •

Гостин
Не се чувствува летово .... од дождовиве веќе преку глава ми е ....ама ајде да се надеваме дека ќе затопли па тогаш ќе збориме по реално на темава. :)
А кога беше топло деновиве..до 7 и пол, не мрдав од дома затоа што од топлото крварев од нос...пиев по 1л вода, сокови,сладоледи... со капче на глава и заштитен си :D

Член од
11 декември 2010
Мислења
51
Поени од реакции
7
Па не е нешто ептен топло деновиве. Ама ако затопли ко пред недела дена, најубаво нешто ако живееш во Скопје е возење или трчање по кеј. Спас од досада, а друштво секогаш има :)

Член од
5 март 2011
Мислења
844
Поени од реакции
825
juli mesec ali kako da ne e leto

PokerFace

I'll never be the same..
Член од
30 март 2009
Мислења
1.212
Поени од реакции
623
Добро свативме дека е ладно и дека сите се туткате у ќебиња.
Него кога беа сеа горештиниве(до 30 и некој си степен) не внимавав многу на исхраната пошто и не јадев баш многу, снемав апетит, што е невообичаено за мене, ама затоа течности премногу внесував.

Mj

Маестро
Член од
25 јануари 2008
Мислења
754
Поени од реакции
212
Највеќе проблем жешкото ми прави со спиење. Другото се трпи.

Член од
21 септември 2008
Мислења
1.082
Поени од реакции
588
Ладни пијалоци и доста обемни резерви на сладолед.

S

Sheldon Cooper

Гостин
Па иако е 15 степени ја сум у летна шема, бос, по шорцеви, маица а така и спијам. Инаку со жешкото се справувам така што локам вода ко лудак и трчам на кеј (приквечер не во топлото)

SexMaster

Зависник
Член од
3 јули 2011
Мислења
40
Поени од реакции
5
Ако темературата е +30 степени преку ден седам дома а навечер пошто заладува мора малце да се размрдам чисто колку да не останам и цел ден и цел ноќ на компјутер инаку пијам многу вода и сокови ...

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.982
Ништо посебно не се хранам или пијам. Како и секое лето свежи патлиџан,краставица уз ручек, течности многу пијам зима-лето безразлика.
И незнам како ќе се справам со жешкото годинава, уште не сме осетиле нешо многу топло време ,за лани не памтам како сум се справил. xD

R

Roten 96

Гостин
залича на лето овие денови а ? кај нас не се дишеее

Kajgana Shop

На врв Bottom