Како се произведува Калашников?

Член од
24 мај 2010
Мислења
2.048
Поени од реакции
4.640
:icon_mrgr: хах во право си :) Него остави го Купидон зафатен е шири љубов на земјата :)
http://www.youtube.com/watch?v=P94hxfJEw-o :)
аха да шири љубов... (n) шири шупак и тој се одметна од правољубието, да си купеше калаш немаше толку промашаи да прави :pipi:

ајт да не бидам офтрољопик...

шо убав кундак има момево :love:

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
аха да шири љубов... (n) шири шупак и тој се одметна од правољубието, да си купеше калаш немаше толку промашаи да прави :pipi:

ајт да не бидам офтрољопик...

Ова е САИГА 12 полуавтоматска, сачмарка

Член од
11 декември 2008
Мислења
396
Поени од реакции
212
најјако оружје според мене е снајпер ми лежи така добро го чекаш непријателот смирено делуваш и потоа повлекуваш чкрапецот и бам купа доле непријателот е мртов хируршки погоден в чело

Член од
11 декември 2008
Мислења
396
Поени од реакции
212
него да ви појаснам малку не ми е област ни страст да убивам луѓе и животни никако не го посакувам тоа ама ако започне е војна ме иселат од дома на сила тогаш тоа ми преостанува да се борам против непријателот
мене снајпер ми е интересно да пукам во мети на голема далечина спортска рекреација убивањето не ми е никаков приоритет

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Ме потсетивте на играва сега ќе треба да ја симињам...

Член од
11 декември 2008
Мислења
396
Поени од реакции
212
Ме потсетивте на играва сега ќе треба да ја симињам...

red alert 1 мислам оти 1 дел е најдобар овие другиве малко се забегани уопште не ми ојдисаа за играене ама как и да е така се напраани надградувани се ама јас одамна се откажах од игрите веќе 2 ипол год од ка не играм лошо е за здравјето пред се очите

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
Еве ја таа пушка во живо на 1:48 минута од видеото.
Се работи за кинески калашников, со ознака Тype 56 кој се произведува под лиценца на Русија во Кина, а мислам дека и Албанија има произведено одредена количина под руска и кинеска лиценца за потребите на Албанската Армија за време на Енвер Хоџа. Разликата кај кинеската од руската е што има фиксен бајонет, што не може да се извади.

Снимки од вооружени луѓе на северно Косово четврток, 19 април 2012

-Појавата на вооружени групи на северот на покраината е резултат на тежнеењето на Приштина насилно и со еднострани акции да го стави северот на Косово и Метохија под своја контрола - изјави Богдановиќ

http://kirilica.com.mk/vest.asp?id=69460

Албанската телевизија Топ ченел емитуваше снимки од вооружени луѓе на северно Косово. Според српска Б92, која ја пренесува информацијата, Топ ченел информирал дека се албански цивили загрозени од Србите. По емитувањето на снимките српскиот министер за Косово и Метохија, Горан Богдановиќ, ги повика КФОР да ги разоружат Албанците на северно Косово, а според КФОР ситуацијата е напната поради изборите.
-Појавата на вооружени групи на северот на покраината е резултат на тежнеењето на Приштина насилно и со еднострани акции да го стави северот на Косово и Метохија под своја контрола - изјави Богдановиќ.
Заменик портпаролот на меѓународните сили на Косово Марк Штимлер денеска изјави дека КФОР нема некои посебни индикации дека на Косово постојат вооружени групи.
Штимлер во изјавата за Танјуг, коментирајќи го барањето на српскиот министер за Косово Горан Богдановиќ претставниците на меѓународната заедница итно да испитаат дали постојат вооружени екстремистички групи на северот на Косово, изјави дека КФОР не добил никакво барање да спроведе посебна истрага во однос на вооружени лица во северниот дел.
- Генерално ние вршиме проверка дали вооружени лица се движат на Косово. Тоа е првичната задача на полицијата, но кога ќе најдеме лица кои поседуваат оружје, а за тоа немаат дозвола ние им го одземаме, истакна Штимлер.
Косовскиот премиер Хашим Тачи пак тврди дека неговата влада не е заинтересирана да употребува сила на северно Косово.
-Насилството е поглавје од минатото и Косово повеќе нема да го употребува, но исто така нема да дозволи да биде загрозен ни милиметар од неговата територија- изјави Тачи.

Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250
Да,слушав на дискавери дека при склопувањето на калашников работат само луѓе со над 40 годишно искуство и поради рачното склопувае се толкку издржливи..

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.115
Поени од реакции
23.589

ова вака очите ке си ги истера.
алоо душо една педа понапред раката, не се фаќак одма за рачка.цццц
--- надополнето: 20 април 2012 во 01:19 ---
најјако оружје според мене е снајпер ми лежи така добро го чекаш непријателот смирено делуваш и потоа повлекуваш чкрапецот и бам купа доле непријателот е мртов хируршки погоден в чело
теоретски многу убаво звучи, шо ти василиј зајцев а ?
само што цел живот фаците на спиење ке ти излегват.
како да си ги заклал. треба да имаш желудник за то.

Член од
11 декември 2008
Мислења
396
Поени од реакции
212
теоретски многу убаво звучи, шо ти василиј зајцев а ?
само што цел живот фаците на спиење ке ти излегват.
како да си ги заклал. треба да имаш желудник за то.[/quote]

знам за василиј зајцев најдобар светски руски снајперист убивал германски командири офицери луѓе со високи чинови ја онеспособувал организираноста на германците

Kajgana Shop

На врв Bottom