Како се произведува Калашников?

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
теоретски многу убаво звучи, шо ти василиј зајцев а ?
само што цел живот фаците на спиење ке ти излегват.
како да си ги заклал. треба да имаш желудник за то.
знам за василиј зајцев најдобар светски руски снајперист убивал германски командири офицери луѓе со високи чинови ја онеспособувал организираноста на германците[/quote]
Реплика за мене е ова или?

Член од
11 декември 2008
Мислења
397
Поени од реакции
212
знам за василиј зајцев најдобар светски руски снајперист убивал германски командири офицери луѓе со високи чинови ја онеспособувал организираноста на германците
не сакајки го избришав тоа погоре па се впишаа заедно овиа инаку тоа сакав да го кажам за василиј

Член од
14 август 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
1.013
Што има јас да пробувам; овие на сликата веројатно имаат испукано повеќе куршуми од просечен македонски специјалец, па ако ним не им пречи...

ПС. Пред некое време гледав слики од вежби на српски специјалци кои на истиот начин ги држеа нивните „Калашникови“, но не можам сега да ги најдам каде се - ќе треба да ми „веруеш на реч“.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.565
Поени од реакции
24.420
Што има јас да пробувам; овие на сликата веројатно имаат испукано повеќе куршуми од просечен македонски специјалец, па ако ним не им пречи...

ПС. Пред некое време гледав слики од вежби на српски специјалци кои на истиот начин ги држеа нивните „Калашникови“, но не можам сега да ги најдам каде се - ќе треба да ми „веруеш на реч“.
сега незнам како се сликале, ама иако шаржерот наликува на рачка за држење сепак не е тоа. ако заприметиш малце понапред каде што треба да се држи има дури и за прстите да не ти лизгаат.
да не зборувам за стабилноста при пукањето.
едно е да се сликаш друго е во пракса.
ама од кај да знам, можи сега е така во мода:)

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375
Сум пукал со Калашников и има силен трзај, не би препорачал да се држи за шаржер зошто може да ти остане шаржерот во рака а пушката да ти се дигне нагоре. Најубаво е да се држи понапред.

Ехх 2001 на 15 години секој ден со комшијава одевме до планина да пукаме, една каросерија од фиќо решето ја направивме. :)

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
Што има јас да пробувам; овие на сликата веројатно имаат испукано повеќе куршуми од просечен македонски специјалец, па ако ним не им пречи....
Во Америка еден цивил испукува стопати повеќе куршуми од македонски војник. Зашто е тоа така? Затоа што во Америка можеш неограничено да купуваш куршуми колку ти душа сака и не се потребни дозволи за купување, туку си влагаш во продавница за оружје, си земаш колку сакаш кутии со куршуми, ги плаќаш на каса и си одиш. Ако те мрзи да идеш и да чекаш ред за да купиш, имаш онлајн продажба на муниција, сакаш FEDERAL, WINCHESTER, MAGNUM, REMINGTON. Имаш и српска Први Партизан Ужице, евтина е и Американците се фалат со неа дека има и висок квалитет. Плус да не правиме муабет за цената, поскапо ќе ти се фати да купиш мастика за џвакање отколку куршум. Затоа е тоа така

Kajgana Shop

На врв Bottom