Како до Филипините?

• Креатор на темата Креатор на темата King Julian
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
21 април 2013
Мислења
169
Поени од реакции
58
Ме интересира дали има некој од форумов отидено во Филипините
Ако да,кажете што треба граѓанин на Р.М да направи за да отиде таму и дали земјата е безбедна за туристи.

Последно уредено:
Ме интересира дали има некој од форумов отидено во Филипините
Ако да,кажете што треба граѓанин на Р.М да направи за да отиде таму и дали земјата е безбедна за туристи.

Да живеев таму неколку години. Со МКД пасош ќе ти треба виза. Не ја знам процедурата со МК пасош, така да распрашај се. Туристички визи има од 21 ден или 58 дена. За таа од 58 дена се плаќа 30тина долари (ова е со Австралиски пасош). Безбедно е за туристи, секој збори англиски. Ако ти треба повеќе инфо прашај овде или во ПП. Лето иначе почнува во Април.

Да живеев таму неколку години. Со МКД пасош ќе ти треба виза. Не ја знам процедурата со МК пасош, така да распрашај се. Туристички визи има од 21 ден или 58 дена. За таа од 58 дена се плаќа 30тина долари (ова е со Австралиски пасош). Безбедно е за туристи, секој збори англиски. Ако ти треба повеќе инфо прашај овде или во ПП. Лето иначе почнува во Април.

Кажи му за филипинките бе па ти не биди скржав :D

Фала за информацијата јас повеќе се интересирам како е да отидеш таму по што од прв поглед изгледа како нешто многу тешко, зборувам за да тргнеш од Македонија.[DOUBLEPOST=1397043237][/DOUBLEPOST]Филипинките верувам дека се интереси хахахаха.

Леле Фаранг како можеш да му се нудиш за помош на симпатизер на Лирија, ист ко битолчанине си бил.

Фала за информацијата јас повеќе се интересирам како е да отидеш таму по што од прв поглед
изгледа како нешто многу тешко, зборувам за да тргнеш од Македонија.[DOUBLEPOST=1397043237][/DOUBLEPOST]Филипинките верувам дека се интереси хахахаха.

Не би требало да е. Најди конзулат/амбасада и прати им емаил. Имај на ум они се ИСТИ ко македонците така да ако не чуеш назад, тоа ти е, на пауза се. Најдобро иди директ ако можеш. Од МКД најевтино ти е флај дубаи до дубај и после со CEBU PACIFIC до Манила директ. Со себу пацифик се наоѓа карти за смешни цени, до скоро имаа промоција 200 денари + аеродромски трошоци а пред некој месец, 1 денар + аеродромски трошоци. Мора да имаш повратна карта/излез од филипините иначе може да не те качат на авион. Ова некогаш проверуваат некогаш не ама во последно време се многу стриктни. 1 денар ти е 1 пезо, така да лесно е да рачунаш барем хахаха[DOUBLEPOST=1397043789][/DOUBLEPOST]
Леле Фаранг како можеш да му се нудиш за помош на симпатизер на Лирија, ист ко битолчанине си бил.

По анти МЗТ линија. :pos:

Ај доста му е штом така викаш ;)

Фала за информацитее верувам дека ке вреди цела ова процедура за да стигнеш таму,

Отежнувачка околност ти е, тоа што Филипинците се хард-кор Христијани (Католици).
Или можеби ти идеш кај Абу Сајаф?
(пошто нели сеа тоа ви е модерно)

Да речеме дека сакаш да идеш тамо туристички и ти е битна сигурноста. Во тој случај, еве ти на мапи имаш, каде бил секој терористички напад. Тоа се, вообичаено јужните и северо источните делови. (избегавај ги)

Да речеме дека идеш тамо, да се приклучиш на Абу Сајаф, во праведната борба против кафирите. Во тој случај, еве ти, на мапи имаш каде најчесто се случуваат терористичките напади. (иди таму)

Последно уредено:
Браво многу си духовит, да се приклучиш не знам што е тоа немаше вајлда да прашувам на кајгана како да стигнам до таму ама вашата ароганција нема крај.

Мене би ме интересирало колку би го коштало финансиски да стигне до таму?

Мене би ме интересирало колку би го коштало финансиски да стигне до таму?

Ако добро ги темпираш летовите може евтино да пројдеш. Клуч ти е летот Дубаи - Манила со Cebu Pacific.

https://www.cebupacificair.com/

Во јули лет од дубаи до манила, повраток во август ти е 320 евра. Колку би те коштало до дубаи треба да си видиш.. Ако не ти е важен терминот и ако пратиш малку подобро можеш да искомбинриаш карта за релативно ефтино. Себу пацифик не се емиратите, така да немај некој огромни очекувања за тоа како ќе биде летот ама цените им се ниски. За време на Рамадан се наоѓаат исто смешни цени Манила - Саудиска Арабија со Saudi Airlines. Друга евтина опција ти е да се снајдеш до Сингапур/Куала Лумпур/Бангкок па од таму да разгледаш други буџет компании до Манила. До овие 3 града стално се наога некоја поевтина карта од европа ако пратиш.[DOUBLEPOST=1397097238][/DOUBLEPOST]Макати - бизнис центарот на Манила

Makati_skyline_mjlsha.jpg

makati-5.jpg

makati.jpg

Алабанг Ајала - Како живеат арисократијата во Манила, ова се иначе рендом просечни сликички, затворениот дел на населбата е забранет да се слика, таму свој куќи имаат шеиците од Брунај и ред други светски фацки

3049779_medium.jpg

ayalalandpremier.php

Тондо - smokey mountin, неколку километри од Алабанг и Макати, мизерија... Прочитајте за smokey mountin, ме мрзи да пишувам

Tondo-Manila.jpg

images

Фавелите во Рио се Вегас за Тондо

BaguioHill2384net.jpg

7squatters-a.jpg

squatters.jpg

Манила ноќен живот

living-in-manila_2.jpg

post-9813-0-75335900-1361906164.jpg

LAX-Night-Club-After-Party-Jojo-TQ-PM-Dawn-V-Factory-Manila-Nightlife-Bars-Clubs-WhenInManila-4.jpg

bluenile.jpg

Eastwood-City-Night-04.jpg

nightlifeinmanila3.jpg

EastwoodCityCitywalk1.jpg

dom14.jpg

img.php

Малку бокс во земјата каде бокс е спорт број еден

hqdefault.jpg

Последно уредено од модератор:
Места за одмор Лапу Лапу (ова е дел од Себу Метро)

143032114189168042029143198253062135202015081220.jpg

beaches-of-cebu.jpg

Боракај -white beach - најубавата плажа на светот каде пристап имаат обични смрници

133975571_be36bbafac.jpg

03wtxt-1340354488979.jpg

tumblr_m23deeZs7H1qiqwi2o1_500.jpg

Журките навечер

philippinen-nightlife-nachtleben-party.jpg

36.jpg

Dine-drink-and-dance-at-EPIC-Beach-Club-the-epicenter-of-the-biggest-beach-parties-in-Boracay.jpg

fhm-boracay-beach-party-2012.jpg

Бохол - Чоколадните планини, менуваат боја зависно од годишното време

url.jpg

ww-pchocolatehillsq.jpg

choc%2Bhills.jpg

Тагајтаи - вулканот е главната атракција

(Philippines)+-+Tagaytay+-+Taal+Volcano.jpg

Midlands+aboard+the+funicular+at+Tagaytay+Highlands.jpg

images

Аманпуло - Овде веќе обични смртници потешко, ова е местото каде идат на одмор светските фаци, Бора Бора и Малдивините одамна веќе не се во мода...

Amanpulo_bora_aerial_view3_236.jpg

amanpulo_vacation.jpg

Activities-Swimming-in-Big-Lagoon.jpg

amanpulo-beachfront.jpg

Фала за сите информации, можеби е глупаво да прашуваш ама на се од прилика не за толку лукзусен одмор туку просечен колку би коштало со се лет то таму и назад, смештај, јадење, пиење, ноќен живот од прилика некоја цена.

Kajgana Shop

Back
На врв