Да го пронајдеме најекономичниот пат за доивање амерканска виза, би било добро доколку некој има информации како тоа да се стори без посредство од агенциите - грабливки .
хахаха не не
Но секако,можеш да си и западњачки настроен и за:
Да знам за студенска виза бев еднаш така и го имам социјалниот број , сега ме интересира друг начин како може да се стигне таму доколку некој може да сподели искуство за било каков тип на виза, целта е да се стигне таму .За студенти мислам дека иде полесно, со тоа што факултетот им е еден вид гаранција дека ке се вратат, а сега со овие туристичкиве визи е доста тешко,барат да имаш банкарска гаранција мислам доста финансии на твоја сметка, да си вработен ...итн. Е сега со студенскиве визи мислам добиваш и социјален број тоа е и предноста да ги уживаш сите бенифиции во УСА, додека со туристичка виза немаш право на работа. Не спомна за каква виза си заентерисиран па може форумџииве подобро ке ти објаснат за постапката
A доколку ми испратат работен договор, заедно со него треба и некоа гаранација ? и директно ли треба да одам во амбасада со договорот хмВо амбасада. Евааа.
Гаранција некоја мораш да имаш, некој кој гарантира за твоето враќање после истекот на визата. Ако си добил работа таму е најлесно. Иначе малце потешко одат работите.
Мислам дека договорот се важи како гаранција, е сега мислам дека зависи и дали договорот ти е на одредено време или не. Најубаво ќе ти биде да се јавиш во амбасада и да прашаш пред да одиш да аплицираш.A доколку ми испратат работен договор, заедно со него треба и некоа гаранација ? и директно ли треба да одам во амбасада со договорот хм
Мислам дека мора бар еден семестар да имаш заверено, не за друго туку како еден вид гаранција дека ете ке се вратиш во МкА дали ако се запишам на факултет во прва година да аплицирам за некоја work and travel програмите дали ќе ми дадат виза ?
Абе јас имам право да аплицирам,само дека иам 25год. дека прва ќе бидам затоа по тешко да ми дадат виза за уса во прва годМислам дека мора бар еден семестар да имаш заверено, не за друго туку како еден вид гаранција дека ете ке се вратиш во Мк