Како до Американска виза - споделете искуства

Член од
26 јуни 2012
Мислења
11
Поени од реакции
3
Да го пронајдеме најекономичниот пат за доивање амерканска виза, би било добро доколку некој има информации како тоа да се стори без посредство од агенциите - грабливки .:)

Член од
25 октомври 2010
Мислења
736
Поени од реакции
704
За студенти мислам дека иде полесно, со тоа што факултетот им е еден вид гаранција дека ке се вратат, а сега со овие туристичкиве визи е доста тешко,барат да имаш банкарска гаранција мислам доста финансии на твоја сметка, да си вработен ...итн. Е сега со студенскиве визи мислам добиваш и социјален број тоа е и предноста да ги уживаш сите бенифиции во УСА, додека со туристичка виза немаш право на работа. Не спомна за каква виза си заентерисиран па може форумџииве подобро ке ти објаснат за постапката

V

Vollstandig

Гостин
Да го пронајдеме најекономичниот пат за доивање амерканска виза, би било добро доколку некој има информации како тоа да се стори без посредство од агенциите - грабливки .:)

Но секако,можеш да си и западњачки настроен и за:

Член од
26 јуни 2012
Мислења
11
Поени од реакции
3

Но секако,можеш да си и западњачки настроен и за:

хахаха не не :icon_lol:
--- надополнето: 26 јуни 2012 во 18:39 ---
За студенти мислам дека иде полесно, со тоа што факултетот им е еден вид гаранција дека ке се вратат, а сега со овие туристичкиве визи е доста тешко,барат да имаш банкарска гаранција мислам доста финансии на твоја сметка, да си вработен ...итн. Е сега со студенскиве визи мислам добиваш и социјален број тоа е и предноста да ги уживаш сите бенифиции во УСА, додека со туристичка виза немаш право на работа. Не спомна за каква виза си заентерисиран па може форумџииве подобро ке ти објаснат за постапката
Да знам за студенска виза :) бев еднаш така и го имам социјалниот број , сега ме интересира друг начин како може да се стигне таму доколку некој може да сподели искуство за било каков тип на виза, целта е да се стигне таму .

Член од
24 јануари 2012
Мислења
514
Поени од реакции
536
Ako si vraboten vo nekoja podobra kompanija ili drzavna sluzba 10 godisna turisticka viza se dobiva bez problem. Nemas potreba od posrednici odnosno lazovi prva kategorija. Samo koga ke odis na intervju ke te prasuvaat kade ke odis, kade ke prestojuvas, kolku vreme i toa. Nema problemi nikakvi

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
4.999
Поени од реакции
12.580
Во амбасада. Евааа.

Гаранција некоја мораш да имаш, некој кој гарантира за твоето враќање после истекот на визата. Ако си добил работа таму е најлесно. Иначе малце потешко одат работите.

Член од
26 јуни 2012
Мислења
11
Поени од реакции
3
Во амбасада. Евааа.

Гаранција некоја мораш да имаш, некој кој гарантира за твоето враќање после истекот на визата. Ако си добил работа таму е најлесно. Иначе малце потешко одат работите.
A доколку ми испратат работен договор, заедно со него треба и некоа гаранација ? и директно ли треба да одам во амбасада со договорот хм

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
4.999
Поени од реакции
12.580
A доколку ми испратат работен договор, заедно со него треба и некоа гаранација ? и директно ли треба да одам во амбасада со договорот хм
Мислам дека договорот се важи како гаранција, е сега мислам дека зависи и дали договорот ти е на одредено време или не. Најубаво ќе ти биде да се јавиш во амбасада и да прашаш пред да одиш да аплицираш.

Член од
24 јануари 2012
Мислења
514
Поени од реакции
536
Za rabotna viza nemam informacii, najdobro odi na web sajtot na ambasadata i pobaraj informacii za sponzorirana work viza, imas aplikacija na web sajtot da isprintas.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Најди си некоја американка, ожени се и ајт со здравје. Ете ти виза, пасош, што сакаш. :D

Член од
30 јули 2011
Мислења
589
Поени од реакции
246
А дали ако се запишам на факултет во прва година да аплицирам за некоја work and travel програмите дали ќе ми дадат виза ?

Член од
25 октомври 2010
Мислења
736
Поени од реакции
704
А дали ако се запишам на факултет во прва година да аплицирам за некоја work and travel програмите дали ќе ми дадат виза ?
Мислам дека мора бар еден семестар да имаш заверено, не за друго туку како еден вид гаранција дека ете ке се вратиш во Мк

Член од
30 јули 2011
Мислења
589
Поени од реакции
246
Мислам дека мора бар еден семестар да имаш заверено, не за друго туку како еден вид гаранција дека ете ке се вратиш во Мк
Абе јас имам право да аплицирам,само дека иам 25год. дека прва ќе бидам затоа по тешко да ми дадат виза за уса во прва год

Kajgana Shop

На врв Bottom