Како да го заштитиме својот дом од крадци

• Креатор на темата .Lost Angel.
  • Време на започнување
Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250
еден метак у глава и питбулот ке го пратат у рајот ;)
Сигурен си ? Излегува од под маса го фаќа му се укочува вилицата и го пука го убива вилицата останува згрчена..

Член од
29 јануари 2012
Мислења
2.172
Поени од реакции
3.719
Сигурен си ? Излегува од под маса го фаќа му се укочува вилицата и го пука го убива вилицата останува згрчена..
Овоа го збориш од искуство или кој филм го глеаше пред да си легнеш?

Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250
Овоа го збориш од искуство или кој филм го глеаше пред да си легнеш?
Пред 3 дена, ке постирав ама бев отсутен од форумов, влегле кајмене дома пробувале да ја крадат кучката (Питбул леа) обиени се двете брави скршени и скршена е бравата од собата каде што ја чуваме, во собата само имаше крв..нејзе од никаде не и течеше..:)

Член од
29 јануари 2012
Мислења
2.172
Поени од реакции
3.719
Пред 3 дена, ке постирав ама бев отсутен од форумов, влегле кајмене дома пробувале да ја крадат кучката (Питбул леа) обиени се двете брави скршени и скршена е бравата од собата каде што ја чуваме, во собата само имаше крв..нејзе од никаде не и течеше..:)
wow good dog ;)

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.027
Поени од реакции
36.812
Никогаш не ја оставај баба ти или дедо ти дома сами со пензијата,обично им го имаат меракот у последно време баш на нив.

А за другово,којзнае,мислам дека ако се намерачиле да влезат 90% влегуваат. Али да не стигнат до куќата твоја,па сеа ако ги приметиш мавај со кутлача/што и да е. Дупни му ја главата на ајванот.

sankerce

прогресиФ
Член од
6 март 2009
Мислења
3.072
Поени од реакции
4.942
лоши закони за справување со арамии инаку се знае како треба......не смееш да го тепаш ни гњавиш ако го фатиш во својот дома како ти кради - ќе одговараш за тоа,иако овој планирал да те уништи.........ако планираш дејствија подоберо убиј го и закопај го во визба да не знае никој

ееееееее мојата чудесна земја Македонија......
Прилично се што кажа у право си ... :) + Најчестите гости на нашиве простори се циганите ... на пример :) А богами , што слушам на телевизија , дека еден куп се раѓаат а немаат ни извод на родени , и да го утепаш , утре ден нема да знаат кого да бараат , нит имаат документи за него , ни лична идентификација ништо :) Ко да си утепал зајак :)

Член од
12 февруари 2012
Мислења
227
Поени од реакции
25
Јас да ви кажам ситуација, кај мене во маало пред 1 недела направиле парче. Работеле во неколку згради една по една, кај мене влегле преку тараса на прв спрат, ја рашириле ПВЦ вратата и со клоца ја скршиле една од 3те кваки. Срека кога влегле алармот се запалил, и чур. А одма после 10 мин, оперирале во 2 згради подоле од мене... така да ги има, работат да знаете...

A

AnFem

Гостин
Ќе му пукнам еден шамар и ќе му речам: Оди да крадеш од капиталистичките свињи, ако си маж!
Од мене што ќе краде? Душа? Љубов? Нека зема!

Член од
13 април 2008
Мислења
3.998
Поени од реакции
1.086
Јас да ви кажам ситуација, кај мене во маало пред 1 недела направиле парче. Работеле во неколку згради една по една, кај мене влегле преку тараса на прв спрат, ја рашириле ПВЦ вратата и со клоца ја скршиле една од 3те кваки. Срека кога влегле алармот се запалил, и чур. А одма после 10 мин, оперирале во 2 згради подоле од мене... така да ги има, работат да знаете...
Ги фатиле ли?
Дали ги фаќаат овие крадци и колку им е казната? Сигурно им е мала во споредба со целиот претрпен стрес и материјалните работи (пари, накит) кои после тоа се продадени.

Член од
12 февруари 2012
Мислења
227
Поени од реакции
25
Ги фатиле ли?
Дали ги фаќаат овие крадци и колку им е казната? Сигурно им е мала во споредба со целиот претрпен стрес и материјалните работи (пари, накит) кои после тоа се продадени.
Ги фатиле ли?
Додека бев во полиција рекоа дека фатиле 1 човек што беше таа вечер во мојот влез, ама не е тој. Мислам дека се двајца. Комшиите ми кажаа дека во моментот кога се уклучил алармот 2ца дечки бегале...

Член од
27 август 2012
Мислења
1.024
Поени од реакции
2.539
Нема спас од крадциве посебно ако се профи.Со добри брави и камери (чисто ради себе пошто мвр снимките не ги занимат) можеш само да се заштитиш од обични наркомани и ситни аматери крадци..Но од овие професионалниве на нив ништо не им се може....
Едино е боље спречити него лечити, па најбоље е да не чуваш злато и пари дома, а ни сеф ни ништо слично....Па да можеш мирно да идеш и на викенд,навечер,одмор без да му ја мислиш.....;) Сите станови кои ги обија беа со многу злато што чуваат мајките или жените...Затоа само во сеф во банка..

Kajgana Shop

На врв Bottom