Како "го искористувате" сонцето?

rich_bitch1

~DARLING~
Член од
15 март 2007
Мислења
744
Поени од реакции
5
momentalno mi e tolku mn zesko sto voopsto ne go koristam sonceto tuku begam pod senka,inaku koga e umereno toplo i soncevo sakam da se prosetam niz park,da sednam vo nekoja letna bavca so drugarkite,da se napieme nesto ladno-osvezitelno,i taka

tiffany

Тифаниум
Член од
20 мај 2007
Мислења
742
Поени од реакции
13
Јас не го искористува сонцето...тоа ме искористува мене.Сите потемнуваат само јас црвенеам :( не сум љубител на сончање и ќе се излажам 5 минути да се истегнам на плажа и веќе си планирам кисело млеко да си купам...

BoYd

женско сум
Член од
1 февруари 2007
Мислења
707
Поени од реакции
4
ууууууу..сакам сонце!Ама да сум покрај вода.Ќе се попечам некое време како гуштер и ќе се брцнам у вода.И така ол деј лонг ..Закон!!:vozbud:

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
Избегавам да го „искористувам“ сонцето. Бегам од него, во лето претпочитам да го преспијам денот за да не мора да начекам сонце, што би значело горештини, што би значеле сончаница, изгореници, глупости... Кога сум на плажа, освен дур сум во вода, цело време седам под сенка. Во зима исто така не го сакам, зошто ми го топи снегот (ако воопшто паднал) :icon_lol: Во есен го сакам дури таму после септември, кога веќе не е жешко, туку станува онакво „штипкаво“, само да те залаже. :icon_lol: Единствено го сакам во пролет, зошто температурите се идеални- ни прежешко ни преладно, зошто им помага на цветчињата да се отвараат, на дрвцата да растат, зошто ми дава енергија... :pipi:

Значи, што е до мене, освен 3-4 месеца во годината, сонцето подобро воопшто и да го „нема“. :icon_lol:

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
Минатото лето не се сончав, тоа поради страв дека неколку лета пред тоа изгорев, како никогаш досега. И кога видов пред некое време каков сум блед, решив да го искористам колку толку.

Волшебник

....твој избор....
Член од
16 мај 2007
Мислења
220
Поени од реакции
4
Најчесто сонцето го користам за соларното....

Член од
25 јануари 2007
Мислења
6.775
Поени од реакции
314
Изминативе сончеви ПЕКОЛНИ денови...седев дома и се ладев:)Што друго може да се прави на ова жешко?

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.713
Поени од реакции
13.404
Porano go koristev do maksimum se dodeka eden den ne dobiv suncanica i ne lezev vo bolnica edno 2 nedeli so infuzija...Sega go izbegavam sto e mozno poveke i ne podnesuvam gorestini...

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Како?

:raz:

Па...како национален симбол :)

^Cutie^

*Charming Princess*
Член од
22 март 2007
Мислења
869
Поени од реакции
1
Одев на базентото и се ладев :):):) подобро здравје..За 3дена знаете ли каква боја сум фатила???Супер :):) а иначе ако не одам на базент, седам дома на ладничко и уживам :smir:

city

Модератор - технократ!
Член од
1 март 2005
Мислења
2.780
Поени од реакции
276
Во последнива денови гледам што помалку да го користам сонцето т.е. може да се каже дека сонцето ме искористувам мене, а не јас сонцето.

CuCeNcE

perfectly imperfect
Член од
19 јуни 2006
Мислења
1.878
Поени од реакции
7
Гледам да го искористам максимално сонцето кога е пролет или есен се шетам, пијам кафенце на кеј или негде надвор....си уживам и тогаш го обожавам.Али сега во овој период не да го избегавам. Надвор е пекол, неможе човек да дише ко да живееме на екваторот.Кога ќе ми текне дека ова е само почеток на летото и дека можно е да има и повисоки температури ми се крева коса што се вика:)... Се потам, жешко ми е ептен, сафра ме фаќа, се нервозирам...да не ги измислеа овие климиве незнам како би издржала:) Е сега друго е ако сум негде на одмор покрај море или езеро па тогаш можам да се разладам, тогаш е уживанции.Ахх едвај чекам да идам на одмор...

Член од
12 јуни 2007
Мислења
42
Поени од реакции
0
na plaza sekoj den.. vise nedela dena :vozbud:
go koristam do max.. poso gledam deka sekoja godina sve pomalku ke se banjame i ideme na plaza.. :toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom