Како влијае марихуаната на здравјето...

• Креатор на темата MSV
  • Време на започнување
Член од
4 јули 2013
Мислења
25
Поени од реакции
33
Информација каде би можела да најдам квалитетно масло од канабис,по нетов гледам има луѓе што прават ама некако сум скептик да не се преваранти.
Ги разгедував и овие на линков,некој да слушнал за нив можеби,искуство?

http://alternativa-webshop.com/hladno-presano-ulje-konoplje-maticnjak-250ml.html

B

Bafra

Гостин
Информација каде би можела да најдам квалитетно масло од канабис,по нетов гледам има луѓе што прават ама некако сум скептик да не се преваранти.
Ги разгедував и овие на линков,некој да слушнал за нив можеби,искуство?

http://alternativa-webshop.com/hladno-presano-ulje-konoplje-maticnjak-250ml.html
Имаш во секоја подобро продавница за здрава храна.
Само има голема разлика Ладно Цедено Масло од Коноп и маслото што го пропагира Рик Симпсон :cautious:

Член од
4 јули 2013
Мислења
25
Поени од реакции
33
Имаш во секоја подобро продавница за здрава храна.
Само има голема разлика Ладно Цедено Масло од Коноп и маслото што го пропагира Рик Симпсон :cautious:
Ама има разлика и од тоа во продавниците за органска храна што се продава и до тоа на Рик.Во продавниците е од семки и е многу слабо а мене ми треба од цветот,да има поголем процент на тхц.

Член од
8 јули 2008
Мислења
4.516
Поени од реакции
8.226
Ја тврдам, ма не тврдам гарантирам (да речеме) у Колорадо напреднале во доста сегменти баш ради легализацијата (не зборам за тоа што финансиски им е исплатливо што е ноторен факт, туку дека постои голем општествен напредок кај нив со самиот акт на легализација, тотално спротивен од конзервативните размислувања). Знаете, и луѓето така стануваат peaceful. Еве што се не се издешава по USA, полициска бруталност, расно мотивирани убиства ова она, у колорадо се нема криминал десено последниве неколку години откако веќе доста се фураше за легализација. Не тврдам дека само заради марихуаната, но сепак мора да се признае дека има удел, нели.
Во Уругвај мислам дека одамна уште кога декриминализираа снема секаква нарко банда, (замисли у држава од Јужна Америка да нема нарко банди), бидејќи со тоа што е легално, и самата медицинска фела допринесува да не дојде до полошо, а притоа да се искористи бенефитот од користењето на марихуаната.
Да дојдам до целта. Замислете каква ганџа пушат таму!( места кај што е легално и самата билка cannabis сама по себе стана наука), права природа што би се рекло, своевиден (пред се, природен) стимуланс за креативноста. И многу луѓе се пробиваат, успеваат и покрај тоа што користат марихуана можеби секој ден. Зборам нормални личности, ко нас, некои средна класа момци/девојки, да не сфатите зборам за овие познативе што го праат тоа јавно.
Се испоставува дека таму каде што е легално, гледаме многу позитивни,насмеани лица, без насилство, со почит за секаква различност, и притоа имајќи чувство дека се дел од рационализираното модерно хипи движење (така да се изразам), кое што си нуди свои идеи, замисли и перцепции кои можат и те како да го направат човештвото подобро за живеење. И помирно, у секој случај.

Член од
11 јули 2008
Мислења
2.913
Поени од реакции
1.567
Пушев секој ден, сеа пушам секоја недела. Последици? Да има, индиферентен си кон околината, те боли кур ако селото гори пошо ти си бабата шо се чешла. Зависи од ситуацијата некогаш последициве се позитивни, некогаш негативни. Трајни последици никогаш не сум осетил, алкохолот и цигарите предизвикуваат трајни последици, канабисот не. Или бар ја не ги осеќам, а чим не ги осеќам значи ко да ги нема. Пушев ден, ноќ, ден, ноќ, идев на работа, се враќав, комуницирав со луѓе, секакви профили. Никој не примети дека нешо сум поразличен од вообичаеното. Ќе се приметело, ако сум ја злоупотребувал и сум се пренапушуел, вака не. Крај краева никој овде не е за легализација со цел подоцна да може да се злоупотребува билката. Факт е дека има позитивни работи, факт е дека им помогнала на многумина, факт е дека државата праи пари со тоа што нелегалното го пушта у оптек, а не како што веруе простиот народ го пали у Дрисла. Го пали мој курац. Најјако ми е шо луѓе шо со очи не виделе туфка зборат за негативните последици, а за истите прочитале само две статии на гугл. Нема никакви докази дека марихуаната влијае негативно, има докази дека влијае позитивно и тоа е уше еден факт. А, сите вие шо заради тоа што сте многу религиозни и ова ви е богохулие утепајте се или у најмала рука идете у манастир замонашете се и почнете таму да дувате, имате дистрибутери у џанаците кои ви дошле на лечење и најлесниот пат да се откажат од тешките дроги им е преку оваа благородна билка. Peace.

Kajgana Shop

На врв Bottom