Како влијае марихуаната на здравјето...

• Креатор на темата MSV
  • Време на започнување
Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Да нормално тука е кодеинот кој е попрактичен антитусик, не е зависен како хероинот и лично сметам, дека како лек има помогнато на многу луѓе а и знам неколку-но не за џабе е пред се по порачка.
За каква порачка станува збор? :)

Hiryu

H+
Член од
5 мај 2013
Мислења
674
Поени од реакции
848
За каква порачка станува збор? :)
Тајна е;)

Пишува во цитатот, станува збор за кодеин(конкретно за него али ај ќе додадеме и други психофармаци и јаки антибиотици).

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Тајна е;)

Пишува во цитатот, станува збор за кодеин(конкретно за него али ај ќе додадеме и други психофармаци и јаки антибиотици).
Кодеинот лесно може да се екстахира од лекови кои одат без рецепта а се мнгу ефтини. Намерно нема да пишам кои се за да не дојде до нестручност од младиот свет па да се самоубие незнаејќи што прави.

Hiryu

H+
Член од
5 мај 2013
Мислења
674
Поени од реакции
848
Кодеинот лесно може да се екстахира од лекови кои одат без рецепта а се мнгу ефтини. Намерно нема да пишам кои се за да не дојде до нестручност од младиот свет па да се самоубие незнаејќи што прави.
Исто.

Знам кои лекови се и евтини се а се прават многу лоши работи па на крај се заавршува со емболија(гасови во кардио системот) сепса па до гангрена.

Костур да бидеме реални не е проблем во кодеинот туку во незнаењето и злоупотребата(одат заедно оти тој кој знае не би злоупотребил), еве конкретен пример(и) имам па родители на 4 гоишно дете му дава лек кој во себе содржи кодеин и ги предупредив па ми вели нешто во стилот ти ќе ми кажувашп како да го гледам детето арно ама мајката(како мајка) и она слушна па отишла на лекар, го прибрала и маж и па утредента добив извинување и пиво.

Друг случај знам со парацетамол и тоа нема лабаво 500 милиграма можеш само да замислиш што се за 7 месечно бебе и неговиот црн дроб и бубрези и тоа во млекото ставен бидејќи имало температура(бог да чува).

Има и трет со кофан инстант во случајов дете на 8 години.

(јас едвај се извлеков од тој кофеин и од тие 10+ кафиња дневно, сега само две-три и точка се надевам јасно ти е ми шибнаа на подарок авион F-15 заради кафињата и по некој енерџи кои сега еднаш до два пати неделно ги пијам што ми остава повеќе пари за шетање, за матичен млеч и сл..)

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Исто.

Знам кои лекови се и евтини се а се прават многу лоши работи па на крај се заавршува со емболија(гасови во кардио системот) сепса па до гангрена.

Костур да бидеме реални не е проблем во кодеинот туку во незнаењето и злоупотребата(одат заедно оти тој кој знае не би злоупотребил), еве конкретен пример(и) имам па родители на 4 гоишно дете му дава лек кој во себе содржи кодеин и ги предупредив па ми вели нешто во стилот ти ќе ми кажувашп како да го гледам детето арно ама мајката(како мајка) и она слушна па отишла на лекар, го прибрала и маж и па утредента добив извинување и пиво.

Друг случај знам со парацетамол и тоа нема лабаво 500 милиграма можеш само да замислиш што се за 7 месечно бебе и неговиот црн дроб и бубрези и тоа во млекото ставен бидејќи имало температура(бог да чува).

Има и трет со кофан инстант во случајов дете на 8 години.

(јас едвај се извлеков од тој кофеин и од тие 10+ кафиња дневно, сега само две-три и точка се надевам јасно ти е ми шибнаа на подарок авион F-15 заради кафињата и по некој енерџи кои сега еднаш до два пати неделно ги пијам што ми остава повеќе пари за шетање, за матичен млеч и сл..)
Дедо ми познат апотекар до пред 30-тина години правел прашак за главоболка и освежување од која една супстанца му беше кодеин. Ги имам рецептите затоа знам. Исто така многу лесно од кодеин може да се претвори во кофеин....

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Ja iam edno prashanje... Dali po pashkanje na joint se shirat zenici? I kolku vreme se zadrzava THC u krv i mocka?

Hiryu

H+
Член од
5 мај 2013
Мислења
674
Поени од реакции
848
Ja iam edno prashanje... Dali po pashkanje na joint se shirat zenici? I kolku vreme se zadrzava THC u krv i mocka?

13 дена е стандард иако има случаи каде се пријавени случаи од 40-70 дена, значи шест недели(кај 20%).

Али за вистински уживател на ганџа тоа е ирелевантно, важно е нели овај....и добро е бар два до три пати а со моме е уште послатко и милувањетето и самото постоење.

Инаку не детектираат тестовите THC туку неговите метаболити и имаме еден проблем, имено при алоко-тест се докажува и присуство но и количина на интоксикација(промили секако),епа кај ганџата покажува само интоксикација скорешнашто значи вие и 4 дена да не пушите при било каква белја ќе се покаже и ќе биде употребено против вас!!

M

Muranyi

Гостин
Ширењето зеници се јавува кај дрогите од групата психостимуланси,што значи кокаин,амфетамин,екстази.

При употреба на хероин и други супстанци кои делуваат депресивно на централниот нервен систем,на пример,зениците се како точки,едвај се гледаат.

Марихуаната е засебна во тој поглед,не предизвикува дилатација или констрикција на зениците,но затоа пак белките се црвени.Да го надополнам Хириу,детекција на ТХЦ е можна и после неколку години преку тестови на влакно од корисник,но такви тестови во Македонија нема.

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
.Да го надополнам Хириу,детекција на ТХЦ е можна и после неколку години преку тестови на влакно од корисник,но такви тестови во Македонија нема.
Имаат во судска медицина мислам,али многу се скапи не му се исплати на никој да ти прави тест преку влакно.

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
13 дена е стандард иако има случаи каде се пријавени случаи од 40-70 дена, значи шест недели(кај 20%).
Ширењето зеници се јавува кај дрогите од групата психостимуланси,што значи кокаин,амфетамин,екстази.
Ne znam zasho, ali iam primeteno kao da mi se shirat zenici posle pafka.... ne znam zasho, onaka mi se pogolemi, se gleda... pa posle nekoe vreme mi se smaluvaat.... Ne koristam ni ekstazi, ni heroin, ni kokain, ni nishto ...

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
Лечи рак, сида и алцхајмер меѓудругото. Too good to be true?..
Too true to be good. :) Вистината во денешно време е мана, а не доблест... барем од гледна точка на тие кои владеат со општествата и медиумите. Заглупави ги луѓето што е можно повеќе за да ги владееш, зошто да им ги отвараш очите?

O

Orion.

Гостин
Too true to be good. :) Вистината во денешно време е мана, а не доблест... барем од гледна точка на тие кои владеат со општествата и медиумите. Заглупави ги луѓето што е можно повеќе за да ги владееш, зошто да им ги отвараш очите?
http://www.endalldisease.com/harvard-study-says-marijuana-cures-cancer/

http://www.doctortipster.com/8850-marijuana-like-coumpund-found-effective-against-late-stage-hiv-infection.html

omg?! :)

http://norml-uk.org/2012/08/cannabis-can-cure-cancer/

Член од
7 април 2013
Мислења
206
Поени од реакции
329
Лечи рак, сида и алцхајмер меѓудругото. Too good to be true?..
Добро,некои работи се предимензионирани,па дури и Антихристот се споменува:DНо има прилично добар број на регистрирани случаи каде марихуаната помага во лечење на ракот земи прогуглај за маслото на Рик Симпсон.За сидата и јас не верувам,а за алцхајмерот не знам.
--- надополнето: 25 јули 2013 во 06:09 ---
Вистината била и секогаш ќе биде ултимативна доблест.Нема поголема лага и манипулација од тоа да ги голтнеш работите во форма во која ти ги сервира системот,без најмала сомнеж и да мислиш дека ти се отворени очите.

Текстот вреди да се прочита и освен неколку глупости,во целина е вреден и ако ништо повеќе наведува човек да се замисли.Истражи,никој не ти го оспорува тоа право.Прогуглај за маслото на Рик Симпсон и на колку луѓе и за какви се не болести им има помогнато.

Kajgana Shop

На врв Bottom