Кодеинот лесно може да се екстахира од лекови кои одат без рецепта а се мнгу ефтини. Намерно нема да пишам кои се за да не дојде до нестручност од младиот свет па да се самоубие незнаејќи што прави.
Исто.
Знам кои лекови се и евтини се а се прават многу лоши работи па на крај се заавршува со емболија(гасови во кардио системот) сепса па до гангрена.
Костур да бидеме реални не е проблем во кодеинот туку во
незнаењето и злоупотребата(одат заедно оти тој кој знае не би злоупотребил), еве конкретен пример(и) имам па родители на 4 гоишно дете му дава лек кој во себе содржи кодеин и ги предупредив па ми вели нешто во стилот ти ќе ми кажувашп како да го гледам детето арно ама мајката(како мајка) и она слушна па отишла на лекар, го прибрала и маж и па утредента добив извинување и пиво.
Друг случај знам со парацетамол и тоа нема лабаво 500 милиграма можеш само да замислиш што се за 7 месечно бебе и неговиот црн дроб и бубрези и тоа во млекото ставен бидејќи имало температура(бог да чува).
Има и трет со кофан инстант во случајов дете на 8 години.
(јас едвај се извлеков од тој кофеин и од тие 10+ кафиња дневно, сега само две-три и точка се надевам јасно ти е ми шибнаа на подарок авион F-15 заради кафињата и по некој енерџи кои сега еднаш до два пати неделно ги пијам што ми остава повеќе пари за шетање, за матичен млеч и сл..)