Како влијаат компјутерите на младината?

Z

ZeroStyle

Гостин
Лошо бе лошо. Ми викаат другариве ај Conquer ќе играме после пушти се. Викам абе не,паузирам јас со игри долго време помалце играм,не секојдневно. Не сакам цело лето на компјутер да го поминам ко пред 1-2 години маме му е...!
И ништо. Они играат,јас немам со кој да идам негде освен за викенд се наоѓа секогаш и еве. Наместо да играм барем на форуми си читкам барем нешто корисно да дознаам ебаго!
Fu the comps,we can't withOUT them.
 
Член од
20 мај 2007
Мислења
1.139
Поени од реакции
153
Eпа ете,на пример,денес да учам за колоквиум планирав во два,и на крај почнав во шест.Ете какво влијание може да имаат компјутерите:)!
 
Член од
17 март 2008
Мислења
157
Поени од реакции
2
imam drugari sto se zarazeni so taa DOTA igrata...po 8 saati vo internet cafe sedat i igraat dota:nesvest:stvarno ne gi razbiram...po cel den go trosat na taa glupava igra
 

CELTIK

magionicar
Член од
23 декември 2007
Мислења
2.909
Поени од реакции
839
negativno
1 ako nekoe dete e talent kompiuterot ko pravi anti talent zatoa sto mesto deteto da si igra fudbal ili bilo sto so drugarite toa si igra so P C
 

city

Модератор - технократ!
Член од
1 март 2005
Мислења
2.780
Поени од реакции
276
Компјутерите на младината влијаат декструктивно, но секако не гледано глобално туку индивидуално.
 
Член од
4 декември 2007
Мислења
515
Поени од реакции
22
Мислам оти негативно влијаат на помладите генерации. Ости не нас ние не сме толку зависни, па ни текнува и на нешто друго де како на пр дружење:3: Има у комшилко деца, маленки, 7,8 одделение нонстоп висат на компјутерите, сите се ситнични, недоволно развиени за нивната возраст, а и + тва носат очила. А шо ме загрижува најного се повеќе и повеќе и девојчињата почнаа да играт глупи игри како кантер дота не ти знам што... Некои од нив имаат по 16 години се уште не излегуват ни за викенд ни преку седмица, само буљат у тоа компјутерот ццц страмота :toe: кај оди таа младината
 

bebush

Portable Heater
Член од
4 септември 2007
Мислења
4.468
Поени од реакции
5.166
компјутерите имаат големо влијание..од една страна се добри зашто остваруваш контакти со лугето кои живеат подалеку од тебе или па можеш во секое време да дознаеш на нет што е ново и што се случува во светов..за пополнување на слободно време се исто добри некоја игрица и слично ма да јас преферирам да искочам надвор на воздух и да напраам асален муабет кој нема да се состои од букви и анимации како оној на мсн..Негативното влијание е поголемо..главоболки,намален вид,изгубено време..кое можеш на подобар начин да го искористиш
 

Ag0rA

NEBO666
Член од
29 февруари 2008
Мислења
1.667
Поени од реакции
60
Еј, нешто не е во ред си сите вие што мислите дека компјутерите имаат лошо влијание, или нешто не е во ред со мене?


Некој пиша дека пасворд на компјутерот е решение на проблемот, и дека колку и да пиштело детето, за една недела ќе му поминело..
Не е така!!!
Проблемот ќе се реши за неколку часа!!!!
Како?
Ако има пасс во биос-от, пред да се лоадира boot фајлот, тогаш решение е флешување/рестартирање на биосот ( таа батеријата што е на матичната, ќе ја извадиш и ќе ја вратиш после неколку секунди )..
А ако има пасс на ОС, тогаш формат....


Компјутерите влијаат лошо на младите, така што го намалуваат ризикот од посегнување на младите по дроги, го намалуваат ризикот од пренесување заразни болести, ги намалуваат реалните тепачки, ги намалуваат реалните убивства, им ги зголемуваат знаењата на децата, го спречуваат плачењето на децата од типот: ( мамо, сакам барбика!!!! Или ја сакам оваа играчка!! ), ги прават младите понапредни од постарите,им ги „отвораат“ очите-така што лагите од црквата и други верски организации стануваат невозможни за остварување, ги намалуваат шансите од можност за манипулирање со нив, го намалуваат ризикот од повреди при фудбал и други спортови, ги намалуваат реалните конфликти, ќе и се стави крај на сида-та, оние богаташине кои се богатат на грбот на оние со помали знаења,ќе осиромашат, ги намалуваат реалните војни и масовни убиства на луѓе, го елеминираат реалното насилство, ги елеминираат шумските пожари, го намалуваат загадувањето на животната средина, ќе ги остават празни затворите......????????????????
На кој начин влијаат лошо!!!!!!!????????????
Се` што до сега напишавте, се глупости, кои се далеку од реалноста....
Абе луѓе,
освестете се!!!
До кога ќе ве лажат оние што сакаат да манипулираат со вас, и на тој начин што ќе ви ја полнат главата со измислици за тоа дека компјутерите влијаат лошо?
До кога???
 
Член од
19 февруари 2008
Мислења
103
Поени од реакции
1
i jas kasno pocnav so internetot ama ne sedam po celi denovi kako nekoi podobro ke ucam(ne mi se veruva deka go rekov ova) otkolku da sedam na pcvo. inace mnogu se nerviram koga ke vidam kako decata namesto da setaat sega proletno vreme, tie pcto ta pcto. kako roboti stanaa. ova nivnovo ne e vo red-mislam kakvo detstvo e toa da sedis 24/7 na kompjuter i posle ke nemale drugari i ke gi fakalo depresija. HELLO! jas bi gi zabranila kompjuterite, od niv imam samo poveke šteta(i trosok) otkolku korist
 

Kriticar

дискриминатор
Член од
7 мај 2007
Мислења
1.037
Поени од реакции
5
Главно мноогу лошо.Ејјј ја у 2 одд што се вика незнаев што е ТВ а не па компјутер.Место да играат жмурки, граница, фудбал и некој слични детски игри они од 7 год почнуваат да играат по цел ден дебилни игри.Им влијаат со тоа што почнуваат да се понашаат дебилно, ги прават зависници...едноставно ги затупуваат на секој можен начин.
Зборам за игрите а интернетот и такви ствари се друга работа.
 

TheBestTipster

Избраниот
Член од
8 март 2008
Мислења
2.387
Поени од реакции
97
Инаку за темата , штетно , ем физички , ем психички лошо влијаат .
Ќе го научам од мала возраст да се унесува у разни фантазии , телесно ќе изгледа како даска за пеглање , а IQ ќе му отпадне .


[Едитирано од модератор]: Не палете оган пак. Личните расправии меѓу вас решавајте ги, не на форум.
 

MadA@FakA

Black&White
Член од
4 август 2006
Мислења
1.048
Поени од реакции
105
Јас мислам колку што влијаат позитивно толку и негативно.

Позитивно: едукација....
Негативно: осаменост, закржлавеност....

па не се согласувам за закржлавеноста.... инаку за другото да.
 
Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.698
Поени од реакции
13.346
Па рецимо кој како гледа. Ако се гледа во пристап на знаењето и матерјалите влијаат колку позитивно толку и негативно (има исклучоци нормално тука) Значи еве пример. Ти имаш компјутер, знаеш кои му се можностите, знаеш дека во секој момент што и да побараш ќе го добиеш. Така да некогаш (многу често) си сигурен дека во секој момент да го вклучиш тоа чудо ќе го најдеш тоа што го бараш - те фаќа некоја мрза, со изговорот дека и утре ќе го имаш и задутре итн. Нормално тука има исклучоци.
 
Член од
13 април 2008
Мислења
429
Поени од реакции
7
Vlijaat kompjuterite na mladinata sekako
Za nekoi rabooti negativno
no ima raboti za koi vlijaat i pozitivno
 

Kajgana Shop

На врв Bottom