stefano напиша:
ja iam 17 godini a ako te navrediv so moeto mislenje ili kako shto pretpostavuvam ti bi go narekol 'pretpostavka' toa ne e vishe moj problem.
Кај виде у ствари дека ме навреди? Повеќе ме навреди со тоа што си напишал нешто што Форчун го едитирала. А како јас ги нарекувам работите, не мора да претпоставуваш, пишувам јасно и гласно за сите да ме разберат.
Ne znam kakov seksualen zivot imas ili si imal a i ne me interesira mnogu mnogu vo momentov i na ovaa tema, ali aj te molam ako moze barem kazi mi kolku godini imas ti koga vise znaes kolku iam ja.
Да знаев, немаше да те прашувам, ама факт е дека имаш малку. Односно, двапати помалку од мене. А мојот сексуален живот воопшто не е битен фактор. Што не може да се каже за твојот, бидејќи очигледно твојата реакција произлегува од недостаток на истиот.
Mozebi toa ke promeni neshto... se nadevam. a ako tolku te interesira koi se tie lugje neam namera da ti dadam iminja i broevi ali mozam da ti kazam deka tie lugje za koi shto zborat ne se izmisleni i se lugje koi shto ili nemaat mnogu iskustvo vo seksot ili se premnogu zatvoreni na taa tema. pred da napishesh neshto mislam deka treba da go prochitash celoto mislenje, a kolku shto ja gleam go nemash. Inaku bi videl shto mislam jas za toa.
Во мислењето и немаше којзнае колку за читање. А кога е сексуалното искуство во прашање, колку „искусни“ луѓе познаваш, кои се уште и спремни и отворени да зборуваат со тебе на таа тема? Би се кладел дека бројката е многу блиску до нула, земајќи во предвид дека друштвото ти се состои од твои врсници кои (да не помислиш дека те вреѓам, ама така е) не би имале баш многу искуство, освен ако не почнале со секс од прво одделение.
Ako si zachuden zashto malce izgleda voznemiren govorov moze treba da se zaprashash za tvojot pristap so prashanjata i odgorovite. Ne go svakaj mnogu lichno posho ushte ne te znam ali vaka ne mi izgleda mnogu OK tvoeto gledanje na lugjeto i na rabotite.
Nikad nemoj da im se potsmevash na lugjeto samo zatoa shto imash razlichno mislenje.
Моето гледање на работите можеш да го прочиташ на две илјади и кусур постови наназад. Ај те молам објасни како би претпочитал да те прашувам, ако не сакаш вака директно? Може треба да вртам наоколу, за да не ти ги повредам пубертетските чувства? И кај виде потсмевање во две директни, подиректни здравје, прашања? Може смајлито го протолкува како потсмевање? Мајко, колку сме тоа осетливи...
Ако сакаш да продолжиш да „реагираш“, те молам прави го тоа преку приватни пораки, за да не ја ебеш темата овде.