Како ви влијае често менување пози?

Како ви влијае често менување пози?

• Вкупно гласачи
    89

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
Налоша е монотонијата во сексот, нели? За да се избегне досаден секс, партнерите со инвентивност и енергија се трудат да го освежат сексуалниот живот со нешто ново. Сосема нормално е во текот на сексот да се менуваат позите. Но, и покрај тоа, кај некои жени доколку често менуваат пози може да не дојдат до кулминација.
Потребни се положби кои ги надразнуваат осетливите делови, па ако стимулацијата е често прекинувана со менување пози (или со нешто друго), возбудувањето може да спласне.

Колку кај вас влијае менувањето пози, дали ви пречи да дојдете до "врвот" или не ви бега концентрацијата?:icon_lol:

Член од
15 јули 2005
Мислења
972
Поени од реакции
16
Mene voopsto ne mi preci menuvanjeto na pozite. Cesto ja baram da smenime poza. Voopsto ne se dekoncentriram dodeka imam seks. Insistiram sekogas da probame nesto razlicno od predhodniot pat.:pos:

Член од
14 јули 2005
Мислења
2.128
Поени од реакции
41
kikiki напиша:
Mene voopsto ne mi preci menuvanjeto na pozite. Cesto ja baram da smenime poza. Voopsto ne se dekoncentriram dodeka imam seks. Insistiram sekogas da probame nesto razlicno od predhodniot pat.:pos:
Мене исто така, дури и ми помага да не свршам пребрзо. Во принцип сакам разновиден секс на разни места низ куќа. Тоа дење, пошто во темница знам да се заакам со малото прсте во ногата од масата или креветот и да се ебе цела атмосфера. Затоа ноќе се задржувам на едно место, ама со варијации.

Caligula

Realiziran
Член од
25 јануари 2005
Мислења
895
Поени од реакции
97
kikiki напиша:
Same here,same here...

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Normalno deka ne ni pocnuvam, ebago, da ebam ako ne se mewaat pozicii i nacini, kako i tipovi na seks.

Carlito Brigante

Хаусмајстор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
844
Поени од реакции
8
Не само што не губам концентрација, туку веќе не се ни осеќа дека менуваме пози. Све иде мазно.

StormAngel

Stormology
Член од
22 јануари 2005
Мислења
5.059
Поени од реакции
244
Не осеќам ништо, барем ја, ама затоа пак се трудам да осетам дали на партнерот евентуално му смета тоа што ќе смениме поза. :)

Allita

Слика има тон нема
Член од
7 декември 2005
Мислења
2.184
Поени од реакции
12
мене не ми пречи да менувам пози...дури и тоа повеке го сакам отколку да остане така ме пали тоа, што потоа...а и на партенрот тоа му годи...

Dimitarc

Мрчатор
Член од
30 јануари 2005
Мислења
2.639
Поени од реакции
19
мене ми требаат 2-3 минути така да немам ни време :)

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Си сакам динамика во сексот,па и менувањето пози ми е стандард во сексот.

stefano

confused remorse
Член од
22 февруари 2006
Мислења
34
Поени од реакции
1
bravo

toa e super be, ne znam zaso nekoi luge si mislat deka toa e perverzno. toa ti e najnormalna rabota i mnogu pomaga za dobar seks. edna ista poza e mnogu dosadno i se gubi interes za partnerot i za seksot uopste nekoe vreme. treba da se praktikuva pocesto za podinamicen i po enjoyable seks.

Член од
14 јули 2005
Мислења
2.128
Поени од реакции
41
Стефано, а кои луѓе мислат дека е перверзија менување пози? Колку години имаш ти, у ствари? :)

sagaqua

Successful and Creative
Член од
23 декември 2005
Мислења
2.218
Поени од реакции
31
Инспиративно ептен....се што е ново и прифатливо е возбудувачки....:coffee:

stefano

confused remorse
Член од
22 февруари 2006
Мислења
34
Поени од реакции
1
spooky напиша:
Стефано, а кои луѓе мислат дека е перверзија менување пози? Колку години имаш ти, у ствари? :)
Izvini [Едитирано од FortunE: припази како се изразуваш!] ja iam 17 godini a ako te navrediv so moeto mislenje ili kako shto pretpostavuvam ti bi go narekol 'pretpostavka' toa ne e vishe moj problem. Ne znam kakov seksualen zivot imas ili si imal a i ne me interesira mnogu mnogu vo momentov i na ovaa tema, ali aj te molam ako moze barem kazi mi kolku godini imas ti koga vise znaes kolku iam ja. Mozebi toa ke promeni neshto... se nadevam. a ako tolku te interesira koi se tie lugje neam namera da ti dadam iminja i broevi ali mozam da ti kazam deka tie lugje za koi shto zborat ne se izmisleni i se lugje koi shto ili nemaat mnogu iskustvo vo seksot ili se premnogu zatvoreni na taa tema. pred da napishesh neshto mislam deka treba da go prochitash celoto mislenje, a kolku shto ja gleam go nemash. Inaku bi videl shto mislam jas za toa.
Ako si zachuden zashto malce izgleda voznemiren govorov moze treba da se zaprashash za tvojot pristap so prashanjata i odgorovite. Ne go svakaj mnogu lichno posho ushte ne te znam ali vaka ne mi izgleda mnogu OK tvoeto gledanje na lugjeto i na rabotite.
Nikad nemoj da im se potsmevash na lugjeto samo zatoa shto imash razlichno mislenje.

Kajgana Shop

На врв Bottom