Каков крвен притисок имате?

• Креатор на темата Креатор на темата Lady
  • Време на започнување Време на започнување
Ista prikazna i ja imav ba4e :D ... " PROVERENO " ja imav i 190 / 110 :D :D :D ama toa bese od mnogu sofri , jadenje pienje , red buli , kafinja , cigari , neredoven zivot :D i eden den ispiv neskafe so 3 lazici kafe u solja i zavrsiv na interno , EKG-to pokaza i morfoloskata struktura deka sum za kosmonaut , AticCore vo sk me proveruvaa , od togas Audiovision therapy , batelnje cigari , kafe i alkohol , vezbanje od ko namaliv so kilaza i holesterol , od 110 namaliv na 80 i pocnav so vezbanje stasav do 72 i pritisokot mi stana 110/70 :) i se razbira mnogu mnogu seks :DDDDDDDDDDD
Ај друже ако сакаш објасни каква е таа Аудовижн терапија. ?

Ај друже ако сакаш објасни каква е таа Аудовижн терапија. ?

Ke te napravi da ne si tolku hiperaktiven tuku malku ke te izrelaksira , malku na pocetokot e nepodnoslivo ,nemozes ni 5 min da izdrzis laseri koi ti frcat vo mozokot :D ama posle edvaj ke cekas da sednes :D mene maksimumot mi e 48 minuti , ne sum bil odamna ali kaj i da e ke se prosettam do Skopje na desetina tretmani .

- Sednuvas na ogromna stolica za masaza , ti stavaat naocari na koj ima mehanizam koj ti ispusta branovi sto na mozokot mu doagja kako na tebe da ti dojde u krevet omilenata glumica :D branovite ti prodiraat koga ti se zatvoreni ocite i e stvarno mnogu CUDNO I MNOOOOGU JAKO , ednas posle eden tretman se osekav poln so energija kako svetot da mozev da go pomrdnam !
--- надополнето: 29 март 2012 во 22:58 ---
Potocno odi vo equilibrium psihoterapeftski centar u skopje odma do fontana vo park tamu go imaat toa cudo , duri imaat i virtuelna realnost ! , Najdobro nesto vo Makedonija , da ne bese audiovisuelnoto sega pritisokot uste ke mi bese visok so sigurnost tvrdam !

Ke te napravi da ne si tolku hiperaktiven tuku malku ke te izrelaksira , malku na pocetokot e nepodnoslivo ,nemozes ni 5 min da izdrzis laseri koi ti frcat vo mozokot :D ama posle edvaj ke cekas da sednes :D mene maksimumot mi e 48 minuti , ne sum bil odamna ali kaj i da e ke se prosettam do Skopje na desetina tretmani .

- Sednuvas na ogromna stolica za masaza , ti stavaat naocari na koj ima mehanizam koj ti ispusta branovi sto na mozokot mu doagja kako na tebe da ti dojde u krevet omilenata glumica :D branovite ti prodiraat koga ti se zatvoreni ocite i e stvarno mnogu CUDNO I MNOOOOGU JAKO , ednas posle eden tretman se osekav poln so energija kako svetot da mozev da go pomrdnam !
--- надополнето: 29 март 2012 во 22:58 ---
Potocno odi vo equilibrium psihoterapeftski centar u skopje odma do fontana vo park tamu go imaat toa cudo , duri imaat i virtuelna realnost ! , Najdobro nesto vo Makedonija , da ne bese audiovisuelnoto sega pritisokot uste ke mi bese visok so sigurnost tvrdam !
Леле,ај први ќе пробам со здрава исхрана и вежби да го нормализирам,кај мене не е од стрес и нервоза притисокот а оваа терапија ми изгледа како таква за луѓе со притисок од нервоза.Кај мене нз од што е,али ќе пробам прво самостално а тек ондак на интернист.

Сега баш го измерив, 157 со 87 :eek:

90 со 60 константно низок и тоа болница ми го мереа , се сеќавам и во лекарското докторот напиша повисок износ само колку да можат да го издадат лекарско , веќе и на кафето се навикнав пијам вода во просек по 2 литри на ден исто ми препорачаја и сол да јадам повеќе и кока кола да пијам ама се навикнав сега и не ми смета толку како порано.Секое сабајле кога се будам одма за ѓезвето за кафе се фаќам оти маф ми е планот , и така пијам едно јако турко без шеќер колку толку да се освестам оти ич ама ич не знам кај терам :)

120/80 пред некој месец.

Поврзани ли се пулсот и крвниот притисок? Значи ли дека ако пулсот ми е бавен или нормален и за притисокот истото важи?

Ја имам 50 со 90. Главава ми е умрена. Никад претходно немам мерено притисок, пред некој ден ептен ме болеше глава и ај реков ќе измерам. И од тогаш навака, главоболкава не ми поминува. :confused:
Кафе не пијам, не сакам и готово. Кока кола после година дена мислам дека пробав и секојдневно пијам по една чаша, а ич нејќам! :( Сол избегавам, колку што се штедев со диетиве за солта, сеа ли да почнам да ја јадам... И само бе комплекс пијам еднаш дневно, ама и тоа не помага.
Кај сум у пмс, кај ме боли заб... уф! (n)

Притисокот во последно време ми е повисок од нормалниот 136-119/71-81 малце се осекам неудобно а не сум ни болен и здраво се хранам, многу малце сум физички активен месециве, имам некои мали главоболки и осеќам некоја несигурност што може да е проблемот? :(:(:(

Незнам дали може медицински да се објасни ова но додека пушев по две кутии цигари на ден и тоа од оние јаки цигари York црвени 100s кои имаат по 9-10 mg никотин и високо ниво на катран притисокот ми беше висок 150/100 , 160/110 а пулсот ми одеше и до 120 !
Кардиолозите ми даваа и терапија за притисокот апчиња Nebivolol како и некои B-блокатори за срцевата работа (mepinto) но не ги земав, ги оставив цигарите целосно, а кафињата ги намалив од 5 на вкупно 2 дневно и за краток временски период притисокот ми опадна на 115/70 , 110/60 , 105/55 и сл. а и пулсот исто така ми е скоро упола понизок од претходно !
Е сега чувството е лошо и со низок притисок да, постојано ми се врти и ми се спие !!!
П.С. Дали има и други личности кои после целосното прекинување со пушењето како и со намалување на пиењето на кафе крвниот притисок од висок им станал низок !

Незнам дали може медицински да се објасни ова но додека пушев по две кутии цигари на ден и тоа од оние јаки цигари York црвени 100s кои имаат по 9-10 mg никотин и високо ниво на катран притисокот ми беше висок 150/100 , 160/110 а пулсот ми одеше и до 120 !
Кардиолозите ми даваа и терапија за притисокот апчиња Nebivolol како и некои B-блокатори за срцевата работа (mepinto) но не ги земав, ги оставив цигарите целосно, а кафињата ги намалив од 5 на вкупно 2 дневно и за краток временски период притисокот ми опадна на 115/70 , 110/60 , 105/55 и сл. а и пулсот исто така ми е скоро упола понизок од претходно !
Е сега чувството е лошо и со низок притисок да, постојано ми се врти и ми се спие !!!
П.С. Дали има и други личности кои после целосното прекинување со пушењето како и со намалување на пиењето на кафе крвниот притисок од висок им станал низок !

Дојде до моментот каде ти ги средија симптомите? супер, врати се сеа на цигари и лоша храна, чим е ок притисокот немаш гајле XD

120/80 savrseni pritisak, buduci da se hranim 100 % vegetarijanski nema nisho cudno :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom