Какво чувство добивате кога ќе се замислите да имате бебе?

Мартин$

Модератор
Член од
2 март 2007
Мислења
5.234
Поени од реакции
148
Леле недај боже да се чуствувам бремен :nesvest: Инаку ако се ставам на ваше место*, уф стварно би ми било ко шубе..Незнам, ко некој страв, НЕИЗВЕСНОСТ. и СЕКОЈ ДЕН КАЈ ШО ЌЕ СТАНУВАМ СО ПОДУЕН СТОМАК И ДА СЕ ЧУДАМ шо имат внатре? :nesvest: ojdov jas страв ме фати :)
*на понешниот пол :)

П.С. Их извинете за капслокот ама незнаев дека е уклучен :)

Член од
9 март 2007
Мислења
483
Поени од реакции
6
Најубавото чувство,испреплетено со милион други -страв,возбуда,среќа,возвишеност,гордост,милост,одговорност,...не се опишува со еден збор!Многу интересно и незаборавно чувство!
Мислам дека најсоодветен збор би бил-љубов!Да,љубов кон своето дете!
Блажина ја исполнува мојата душа од самата помисла на мало,слатко бебе,плод на љубовта на неговите родители!

J

JohnnyMass

Гостин
Ovaka od mashka strana malku bi bilo cudno da sonuvam deca ama sega u ovoj moment uste pocudno mi e samiot fakt sto mozda nekogash ke imam dete.Tesko na toa dete so tatko kako mene.Dobro mozda za edno 10, more aj 20 godini ke se promenam i bi imal dete.

Член од
11 февруари 2006
Мислења
1.744
Поени од реакции
0
Јас многу се плашам од свое бебе .. мислам дека од гњавење ќе умре ..
Да се замислам како татко .. На овие години .. хехехехеххее нееee :)
За едно 8-9-10 години .. ууу .. ќе го гњавам .. ќе си спијам со него .. ќе го шетам .. кога ќе потпорасне малце по кафани ќе го носам .. ок треба малце повеќе да порасне за по кафани ..
Ииииии се замислувам сега .. (пу пу пу) да ми трчка некое гомце по куќа .. па кога ќе почене да пискааааа .. па кога ќе се покака .. нема шанси да му мењам пелени .. ајт кај тетка ти :pos: па после .. тато тато тато .. тато сакам ова .. тато сакам она .. тато сакам тоа. ..
Ааааааа лошоооо .. Ама мислам дека ќе ме бива :pos:

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114
Kakva pomisla, kakvo bebe, ja neznam glavata kaj mi e:) premnogu sum mala za takvo nesto, i ke bidam mala narednite 10 god. i na samata pomisla za toa vo oie 10sekundi uf nemozam ni da se zamislam, strav, panika i drugi raboti se vrtat,ama i ne samo toa spremnosta da se ima dete e mnogu bitna.

Medea

Облинеса
Член од
25 април 2007
Мислења
2.973
Поени од реакции
3.269
Сакам да имам, ама не сега!:)Чувствувам нежност кога ќе си замислам некое мое бебуле, како го дојам:)Дефинитивно, мекост, топлина, такво некое чувство...

Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.202
Поени од реакции
1.943
ме плаши само кога помислувам на пораѓањето...имам многу страв :)
но најмногу од СЕ во животот сакам да бидам мајка...леле само што помислувам дека некогаш ќе бидам мајка и ќе можам да се грижам за своето дете..ме разнежува многу...немам страв да бидам мајка зашто знам дека за своето дете би направила се и би му го пружила најдоброто...многу сакам да имам бебе...мнооогу...да си играм секојдневно со него, да го милувам, да го разлигавам..:pipi:

ThugProphet

I'ma die a hustla!
Член од
14 јули 2007
Мислења
468
Поени од реакции
8
Мене помислата ме плаши. :nesum:
И мене.. Не можам да се замислам татко на овие години... Сеа.. Имам една мала тајна ама не ја кажувам... Ко ќе дојди време ќе ја знаете :)

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
И мене.. Не можам да се замислам татко на овие години... Сеа.. Имам една мала тајна ама не ја кажувам... Ко ќе дојди време ќе ја знаете :)
Што, девојка ти е трудна?
И не е твое? :vozbud:

vlatkolik

~I'm busy U are UglY,Have a Nice DaY!!!~
Член од
17 мај 2007
Мислења
2.647
Поени од реакции
28
Помислам ли на бебе-одма ми доаѓа да направам едно :vozbud: Сакам многу деца:vozbud:

BrownEye

And so it is...
Член од
10 јули 2007
Мислења
158
Поени од реакции
0
од една страна чувствувам топлина, нежност, милина, исполнетост.. кога ќе подразмислам барем малку, ме обзема страв, возбуда, не знам дали ќе успеам да се справам со сите тие обврски.. затоа, секако, го оставам тоа за понатаму, мноогу понатаму! не се рекло за џабе, се во свое време!

Член од
27 јуни 2007
Мислења
2.157
Поени од реакции
507
убаво!затоа што сакам да видам како ќе изгледа моето дете!но и уплашено!сеуште сум млад за деца!

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
Па се замислувам дали ќе бидам добар татко,како ќе се однесувам првите месеци дур е мал.Во основа не сакам уште да мислам на тоа зашто мислам дека има време до тогаш:)

anathestar

...Зима*Снег...
Член од
25 јули 2007
Мислења
269
Поени од реакции
3
Me obzema prekrasno custvo. Se razneznuvam,custvuvam milina i nekako sum ispolneta. Odvaj cekam... ama posle mi idat vo glava neprespijanite noki uzasnite podocnjaci, golem stomak... ama na kraj se isplati... taka misalm! Sakam da bidam majka... ne vo skoro vreme samo 13 imam:pos2:

Kajgana Shop

На врв Bottom