- Член од
- 23 февруари 2011
- Мислења
- 1.218
- Поени од реакции
- 2.278
Јас сум бил и на Блед и на Бохињ, и навистина е штета ако некој е во близина и да не ги посети барем на по еден ден, фантастични места, а башка и таму може да се бања
Скиатос. Толкудечки ајде една мала помош
сакам летово да идам со дечко на одмор во Грција(првпат идеме заедно) ,планираме агенциски значи без кола ке сме
местото да биде ни премногу за забава(како Кавос),ни пак некое скроз пензионерско(Неа Врасна,Неа Пори,Лептокарија)
предлози ваши?
Лефкада немам појдено ама гледам слики убаво е. Паралија е многу убаво за шетање и плажите не се лоши, Калитеа исто. И Мармарас е убаво.дечки ајде една мала помош
сакам летово да идам со дечко на одмор во Грција(првпат идеме заедно) ,планираме агенциски значи без кола ке сме
местото да биде ни премногу за забава(како Кавос),ни пак некое скроз пензионерско(Неа Врасна,Неа Пори,Лептокарија)
предлози ваши?
Бев Копер пред 6 години, август 2011. Плажа не очекувај нешто добра, има една плажа така во центарот на градот и е многу груба, со тврди камења, а истиот случај е и во вода. Не е ни нешто чиста водата, барем овие импресии ги имам од тогаш иако тешко дека би имало преголем простор за некаква промена и напредок. Блиску до Копер ти е Порторож (20-30 мин) кој се смета како подобар за плажа, сепак и тука не е ништо посебно, ќе се обидам да речам лошо бидејќи немаш ништо од плажа, лежалките се ставаат на голема тревна површина, а водата не е ни блиску до чиста полна со некои тревки, без веза. Значи ако сте за море, дефинитивно Грција што се однесува до поблиските дестинации. За ноќен живот не можам да ти одговарам бидејќи бев фамилијарно, а и се на се имав 15-16 години, така да. Околу цените, стандардно за Словенија повисочки, кока кола околу 2 и пол евра, кафе 2-3 евра, јадењето изгор.Нешто ми се роди идеја од видеа по јутјуб да го посетам ова лето Копер во Словенија. Има некој искуство како е со плажи, журки, смештај и такви работи?
Фала за одговоров, ме разубеди набрзина Нејќам веќе Грција, идев неколку лета по ред. Исто и Бугарија. Лани бев во Саранда и Ксамил за промена ама не сум многу задоволен па си решив за летово малку посеверно, Црна Гора, Хрватска, Словенија и барајќи по нет не знам зошто но Копер ми остана во ум.Бев Копер пред 6 години, август 2011. Плажа не очекувај нешто добра, има една плажа така во центарот на градот и е многу груба, со тврди камења, а истиот случај е и во вода. Не е ни нешто чиста водата, барем овие импресии ги имам од тогаш иако тешко дека би имало преголем простор за некаква промена и напредок. Блиску до Копер ти е Порторож (20-30 мин) кој се смета како подобар за плажа, сепак и тука не е ништо посебно, ќе се обидам да речам лошо бидејќи немаш ништо од плажа, лежалките се ставаат на голема тревна површина, а водата не е ни блиску до чиста полна со некои тревки, без веза. Значи ако сте за море, дефинитивно Грција што се однесува до поблиските дестинации. За ноќен живот не можам да ти одговарам бидејќи бев фамилијарно, а и се на се имав 15-16 години, така да. Околу цените, стандардно за Словенија повисочки, кока кола околу 2 и пол евра, кафе 2-3 евра, јадењето изгор.
Ако сте за на север од Македонија, дефинитивно подобро решение Будва, за ноќен живот е сигурно подобро од било кое место во Словенија на море, иако не е нешто wau за бањање, сепак е подобро од Копер, Порторож, Пиран.
Тоа се две различни опции.Дечки, Кушадаси или Анталија на одмор, која дестинација би ми ја предложиле?
Некој да каже предности, недостатоци...
Не сум бил, а сакам да одам, па ме интересира...