Каде да се пријавам за доброволно служење војска?

Член од
10 мај 2010
Мислења
2.727
Поени од реакции
1.970
Немам Бугарски пасош.
Планирам да успеам во животот а не да мизерувам за 300 денари дневница. Ама ќе прифатам и тоа поарно одколку она првото.
Da uspees vo zivotot so sluzenje vojska ,bravo .

M

Moon Child

Гостин
quote="Valkyrie, post: 4501893"]Ирелевантна.
Освен ако не е психоза и желбата да се пријави е симптом на невролошки проблем.[/quote]
Ај прекини да сереш!
Ако имаш некоја фобија од тоа прекини, немораш ни да реплицираш. Не секој има можност да се запише на факултет, и си ја бара среќата на друг начин. Ја претера искрено. Си кажа човекот која е причината што сака да се пријави и тоа не е ништо ни срамно ни жално ни пореметено.

B

Black Guard

Гостин
Освен ако не е психоза и желбата да се пријави е симптом на невролошки проблем.
Ај прекини да сереш!
Ако имаш некоја фобија од тоа прекини, немораш ни да реплицираш. Не секој има можност да се запише на факултет, и си ја бара среќата на друг начин. Ја претера искрено. Си кажа човекот која е причината што сака да се пријави и тоа не е ништо ни срамно ни жално ни пореметено.[/quote]

Молам ако може објаснување мало што лошо имаше во мојот пост за вака да се реагира??

Rik

Член од
28 април 2011
Мислења
36
Поени од реакции
15

^
Мислам дека Везилка сакала да реплицира на овој пост, не на твојот , ама се помешаа quote таговите ..
Освен ако не е психоза и желбата да се пријави е симптом на невролошки проблем.

K

Khabs Staadnau

Гостин
Ај прекини да сереш!
Ако имаш некоја фобија од тоа прекини, немораш ни да реплицираш. Не секој има можност да се запише на факултет, и си ја бара среќата на друг начин. Ја претера искрено. Си кажа човекот која е причината што сака да се пријави и тоа не е ништо ни срамно ни жално ни пореметено.
Се разбира дека не би било срамно доколку причината е онаа која ја наведов...но да направиш една таква груба поделба каде имаш само 2 избори е навистина глупаво.
Не серам ниту сеирам на неговата ситуација но мислам дека би требало убаво да се преиспитаат опциите пред да се направи еден таков нелогичен потег.
Освен тоа, денес се нудат еден куп бесплатни курсеви и можност за вработување во фабрики за работа на погон.

B

Black Guard

Гостин
Не серам ниту сеирам на неговата ситуација но мислам дека би требало убаво да се преиспитаат опциите пред да се направи еден таков нелогичен потег.
.
Јас мислам дека детето правилно размислува и да повторам јас бев на регрутација и ви велам не требаат врски ако сакаш да СЛУЖИШ Воен Рок па да одиш директ резервен состав,е сега на конкурсите работите како стојат не знам.

Се што треба е да отидеш во зградата на општината каде М.О има посебна просторија.

Освен тоа, денес се нудат еден куп бесплатни курсеви и можност за вработување во фабрики за работа на погон
Абе седи мирен гледам се растрчаа по преквалификација и сите тргнаа во погон(Погон???).

M

Moon Child

Гостин
Се разбира дека не би било срамно доколку причината е онаа која ја наведов...но да направиш една таква груба поделба каде имаш само 2 избори е навистина глупаво.
Освен тоа, денес се нудат еден куп бесплатни курсеви и можност за вработување во фабрики за работа на погон.
Јас сеуште незнам за такви курсеви уште и бесплатни. Ако знаев немаше да сум келнерка моментално баш. Луѓето што се пријавиле за служење војска сигурно не го направиле тоа затоа што многу сакаат, добар процент си го бараат спасот таму, секако, има некои и што го влечат тие работи. Исто како што на пример тебе те влече факултетот што го студираш.

И да, за служење ВОЕН РОК не требаат врски, прво ќе те испозамараат во Воена болница, ако си во ред на сите прегледи (очи,грло,заби,кожа,психо тест...) тогаш сигурно си примен да служиш воен рок, очекувај да ти се јават едно недела дена пред да почне рокот. Ама за подоцна да конкурираш за професионална војска нема шанси да влезеш без врски.

K

Khabs Staadnau

Гостин
Јас сеуште незнам за такви курсеви уште и бесплатни. Ако знаев немаше да сум келнерка моментално баш. Луѓето што се пријавиле за служење војска сигурно не го направиле тоа затоа што многу сакаат, добар процент си го бараат спасот таму, секако, има некои и што го влечат тие работи. Исто како што на пример тебе те влече факултетот што го студираш.

И да, за служење ВОЕН РОК не требаат врски, прво ќе те испозамараат во Воена болница, ако си во ред на сите прегледи (очи,грло,заби,кожа,психо тест...) тогаш сигурно си примен да служиш воен рок, очекувај да ти се јават едно недела дена пред да почне рокот. Ама за подоцна да конкурираш за професионална војска нема шанси да влезеш без врски.
http://www.infosega.org.mk/mk/actual/training/920/

http://mk-mk.facebook.com/notes/akademija-mikrosam/бесплатен-курс-за-инженерски-помошници-во-машинството/10150342777869048

http://www.facebook.com/group.php?gid=360380374747&v=wall

Еве дел од тие бесплатни курсеви.

Итар Пејо

Слободен Радикал
Член од
10 октомври 2011
Мислења
738
Поени од реакции
660
И научи албански во меѓувреме за секој случај:) Не си го троши животот таму подобро полагај за Е категорија и вози камион, тешко ама се врти некоја парка

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
Каде да се пријавам за доброволно служење војска овде или во Република Бугарија?
Причина е тоа што само што завршив гимназија, немам пари за факултет со гимназија не примаат никаде на работа, пријавен сум во завод ( од тоа па баш ништо не очекувам), така да ова да пробам ако не друго... Ако мисли некој да фаќа сеир на ова, прво нека помисли што би правил тој да беше во мојава ситуација, затоа ве молам да наидете на разбирање како нормални човечки суштества.
pravec Avganistan- 200 evra dnevnica- 6000 evra mesechno ;)
http://danas.net.hr/hrvatska/page/2011/10/25/0763006.html?pos=n1

Член од
18 август 2011
Мислења
47
Поени од реакции
6
здраво :)

дали ќе може да ми дадете некои информации за тоа кои се условите за да служам доброволен воен рок ?
Ви благодарам :);)

PsychoalieN

Омлет мастеР
Член од
12 јули 2009
Мислења
1.703
Поени од реакции
1.411
здраво :)

дали ќе може да ми дадете некои информации за тоа кои се условите за да служам доброволен воен рок ?
Ви благодарам :);)
Теба да се јавиш во одделението за одбрана во местото на живеење, потоа со одредени лекарски прегледи за утврдување на оценка за способност за служба во АРМ ке добиеш оценка. Оценката ја дава воено лекарска комисија при ВМЦ во Скопје врз која ке добиеш локција на служење, Велес, Битола...

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246
не зезај, што ќе ти е, мора да има други опции.

Kajgana Shop

На врв Bottom