Каде да се пријавам за доброволно служење војска?

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
па дека че учиш средно стручно ќе работиш по струка...средното само ти дава насока....учев средно електро...работам нешто со текстил......факултетот ми стана мисловна именка во последно време :)
--- надополнето: Oct 22, 2011 7:14 PM ---

хип-хопер провери овде
Видов ова,
ЈАВЕН ОГЛАС ЗА ПРИЕМ НА ПРОФЕСИОНАЛНИ ВОЈНИЦИ ЗА СЛУЖБА ВО АРМИЈАТА НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

јас не сум професионален, туку за отслужување воен рок сакам. Сепак фала што се потруди го ценам тоа.:)

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
Видов ова,
ЈАВЕН ОГЛАС ЗА ПРИЕМ НА ПРОФЕСИОНАЛНИ ВОЈНИЦИ ЗА СЛУЖБА ВО АРМИЈАТА НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

јас не сум професионален, туку за отслужување воен рок сакам. Сепак фала што се потруди го ценам тоа.:)
ти кажав у мојот пост се иде во општина и ќе ти дадат да служиш воен рок во велес 3 месеци потоа ќе можеш на овој конкурс да конкурираш ..

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
заеби брат тоа легија на странци не ти треба , у бугарија би имал повисока плата заради тоа што се во нато а и имаат посолидна опрема имаат тенкови повише(мн повише) и слично но и ние ќе влеземе во нато кај и да е така да тоа со платата мање више може и да се изедначи а за кај нас вака е системот прво се пријавуваш во општина и го служиш рокот што е 3 месеца во велес откако ќе го завршиш тоа има конкурси секоја година(еднаш или двапати не ме факај за збор) и на тие се пријавуваш на конкурсите има физички дел кај што има трчање склекови мекови оно оно и психолошки некој тестови и врз база на твојте резултати (често и врските знаат да бидат пресудни ама не губи надеж не е до толку немогучно) евентуално ќе те примат у АРМ како дел од механизираните пешадиски бригади :D затоа јас ти препорачувам у мк да се пријавиш пошо бугарија ти е ипак(ваљда нез) странска земја немаш никој ... а нашиот влез во нато е реален ....се надевам ти бев од помош
ааа ќе заборавев за малце у општина ќе идеш со сведителствата од средно
Во општината во Велес ? Иначе од Скопје сум, ама нема врска ќе одам :)

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
Во општината во Велес ? Иначе од Скопје сум :D
не не не на пример ако си од карпош идеш во карпош во општина и им носиш сведителства (и нез дали ти треба уште нешто ќе ти кажат мислам не треба) а ќе те пратат да служиш во касарната во велес таму се служи воениот рок ...

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
не не не на пример ако си од карпош идеш во карпош во општина и им носиш сведителства (и нез дали ти треба уште нешто ќе ти кажат мислам не треба) а ќе те пратат да служиш во касарната во велес таму се служи воениот рок ...
Фала многу брат, сега е се појасно :D

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
Фала многу брат, сега е се појасно :D
нема проблем брат ;) и нека не те демотивираат со коментари од типот само со врски се влага вака така пошо тоа нема везе другарче влезе и у академија без никакви врска а не па во платена војска ;)

Член од
22 август 2011
Мислења
326
Поени од реакции
346
Не го демотивирам, само му кажувам каква е реалноста. И јас имам блиски личности кои отидоа да отсужат војска. Отидоа со надеж, ама после испадна ваков конкурс треба, онаков конкурс, па за тој конкурс што излегол веќе местата ги пополниле некои на Петко, Станко, па следниот конкурс за албанци само бил итн., итн.
Доколку имаш среќа и ти излезе работата нормално ќе ми биде мило да видам дека некој успеал на своја рака, можеби тоа ќе врати малку верба во мене.
Поздрав и секое добро.

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
Не го демотивирам, само му кажувам каква е реалноста. И јас имам блиски личности кои отидоа да отсужат војска. Отидоа со надеж, ама после испадна ваков конкурс треба, онаков конкурс, па за тој конкурс што излегол веќе местата ги пополниле некои на Петко, Станко, па следниот конкурс за албанци само бил итн., итн.
Доколку имаш среќа и ти излезе работата нормално ќе ми биде мило да видам дека некој успеал на своја рака, можеби тоа ќе врати малку верба во мене.
Поздрав и секое добро.
не реков дека е лесно , ама може секако дека може значи не е дека 10 000 војници се со врски влегле а :S? и ти викам иам другарче у академија влезе без врски без ништо , а у академија е пет пати потешко да влезеш ..

честа

Спор
Член од
25 септември 2008
Мислења
1.317
Поени од реакции
1.033
Кога било тоа, оваа година на академија, хмм без врски, многу тешко!
А за професионални, Вмровец само биди и нормално добри резултати на тоа испитувањата...
Така иде тоа кај нас.

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
Убава професија си одбрал, сепак, нафтата од тие подрачја таму не се вади сама.

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
Кога било тоа, оваа година на академија, хмм без врски, многу тешко!
А за професионални, Вмровец само биди и нормално добри резултати на тоа испитувањата...
Така иде тоа кај нас.
да бе брат најсериозно не лажам трет уписен рок фати и влезе ...

M

Moon Child

Гостин
Сите дрват а никој не ти кажал кај да се пријавиш...
Ќе си отидеш во Министерство за Одбрана што е во твојот град, како се вика незнам ама сигурно се наоѓа во административна зграда. Кај нас во Велес се наоѓа во зградата на Општина и си има посебен влез. Не ти треба ништо друго освен лична карта. Пополнуваш пријава дека сакаш да служиш доброволно и тоа е се. Пријави се ако сакаш за од на пролет, најубаво е. Во лето не оди, мачно е од жешкото :)
--- надополнето: Oct 23, 2011 12:00 AM ---
Него да дополнам кога веќе сум тука...

Баце, немој многу да се надеваш дека ќе влезеш професионална војска, треба да имаш ептен твој близок човек за да те повлече таму. Ако планираш сериозно да се пријавуваш бркај врски уште сега...

Него една случка од денот пред да си одам од касарна... Ја враќам униформата и на тие вработените таму им викам: "Незнам, може пак ќе се пријавам" и добивам одговор: "Извади си книшка од вмро, и без обука ќе влезеш професионална војска" :tapp:
Жалосно...

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.289
оди волонтирај во некоја организација каде ќе бидеш далеку пополезен на општеството

B

Black Guard

Гостин
Каде да се пријавам за доброволно служење војска овде или во Република Бугарија?
Во секоја општина Министерство за одбрана има канцеларија,значи ќе појдеш во општина и таму ќе те евидентираат за регрут па после 3-6 месеци имате медицински преглед во воена болница кој трае два дена и е булшит(минат раја што не знаат дека граничиме со албанија а овие со црна гора),него направи разлика од Професионален војник до служење воен рок т.е треба првен да служиш воен рок за да имаш ПРАВО да конкурираш за професионален војник.

И побрзај треба да си ПОД 23 Години за да конкурираш за Професионален војник значи на пример ако сега си 22 и служиш војска а конкурсот биде после 2 години....губиш право да се кандидираш.

Ирелевантна.
--- надополнето: Oct 23, 2011 8:22 AM ---
оди волонтирај во некоја организација каде ќе бидеш далеку пополезен на општеството
Ехх Еххх..

K

Khabs Staadnau

Гостин
quote="Valkyrie, post: 4501893"]Ирелевантна.
[/quote]

Освен ако не е психоза и желбата да се пријави е симптом на невролошки проблем.

Kajgana Shop

На врв Bottom