- Член од
- 17 октомври 2011
- Мислења
- 14.700
- Поени од реакции
- 36.532
Каде да најдам Арома еклери во Ѓорче, Влае или Карпош?
Бумбу се вика, индонезиска мешавина на зачини. Сега ја користат како додаток во многу јадења од индонезиската кујна, ама на времето им служело како конзерванс, зашто многу од зачините во составот имаат антимикробно дејство. Не знам дали може некаде кај нас да се најде, не сум ја видел по маркети. Единствено да ја нарачаш од некаде надвор.Каде можам да најдам ист таков зачин како што има во кесичките што одат заедно со Нудлите ? ( нешто слично ко Вегета е ).
Ти благодарам за исцрпниот одговор. Последна шанса ми е да проверам на улица Македонија во дуќанот што се отвори за Азиски зачини.Бумбу се вика, индонезиска мешавина на зачини. Сега ја користат како додаток во многу јадења од индонезиската кујна, ама на времето им служело како конзерванс, зашто многу од зачините во составот имаат антимикробно дејство. Не знам дали може некаде кај нас да се најде, не сум ја видел по маркети. Единствено да ја нарачаш од некаде надвор.
Јас повеќе би ти рекол - на Бит пазар или низ чаршија. Има таму разноразни продавачи на секави рефус зачини. Можеби некој има и нешто вакво.Ти благодарам за исцрпниот одговор. Последна шанса ми е да проверам на улица Македонија во дуќанот што се отвори за Азиски зачини.
Контактирај ги Ветил - фирмата застапник на Deroni и exotic food. Имаат чинам и продавница на улица македонија.Каде можам да најдам ист таков зачин како што има во кесичките што одат заедно со Нудлите ? ( нешто слично ко Вегета е ).
Проба во веро Џамбо/2/дајмонд ?Каде можам да најдам вакви Slow cooked производи, Pulled pork, Spare Ribs како овие од Пик Врбовец, не знам кој е увозник за нив? https://www.pik-vrbovec.hr/grupe-proizvoda/slow-cooked/
Прегледај го приврзокот 419212
Дефинитивно ги има во Веро Џамбо, на при крај од секторот за месо, до пакуваното свежо пилешко.Каде можам да најдам вакви Slow cooked производи, Pulled pork, Spare Ribs како овие од Пик Врбовец, не знам кој е увозник за нив? https://www.pik-vrbovec.hr/grupe-proizvoda/slow-cooked/
Прегледај го приврзокот 419212