Каде да наjдам? [Food Edition]

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.701
Поени од реакции
36.535
Каде да најдам Арома еклери во Ѓорче, Влае или Карпош?

Член од
27 септември 2020
Мислења
6
Поени од реакции
0
Дали знае некој каде може да се најде шлаг крем со вкус на слатка павлака ?

Член од
16 август 2015
Мислења
237
Поени од реакции
288
Каде можам да најдам ист таков зачин како што има во кесичките што одат заедно со Нудлите ? ( нешто слично ко Вегета е ).

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.701
Поени од реакции
36.535
Каде можам да најдам ист таков зачин како што има во кесичките што одат заедно со Нудлите ? ( нешто слично ко Вегета е ).
Бумбу се вика, индонезиска мешавина на зачини. Сега ја користат како додаток во многу јадења од индонезиската кујна, ама на времето им служело како конзерванс, зашто многу од зачините во составот имаат антимикробно дејство. Не знам дали може некаде кај нас да се најде, не сум ја видел по маркети. Единствено да ја нарачаш од некаде надвор.

Член од
16 август 2015
Мислења
237
Поени од реакции
288
Бумбу се вика, индонезиска мешавина на зачини. Сега ја користат како додаток во многу јадења од индонезиската кујна, ама на времето им служело како конзерванс, зашто многу од зачините во составот имаат антимикробно дејство. Не знам дали може некаде кај нас да се најде, не сум ја видел по маркети. Единствено да ја нарачаш од некаде надвор.
Ти благодарам за исцрпниот одговор. Последна шанса ми е да проверам на улица Македонија во дуќанот што се отвори за Азиски зачини.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.701
Поени од реакции
36.535
Ти благодарам за исцрпниот одговор. Последна шанса ми е да проверам на улица Македонија во дуќанот што се отвори за Азиски зачини.
Јас повеќе би ти рекол - на Бит пазар или низ чаршија. Има таму разноразни продавачи на секави рефус зачини. Можеби некој има и нешто вакво.

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.706
Поени од реакции
13.376
Контактирај ги Ветил - фирмата застапник на Deroni и exotic food. Имаат чинам и продавница на улица македонија.

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.706
Поени од реакции
13.376
Член од
22 септември 2018
Мислења
194
Поени од реакции
125
Леле и јас барам, ако најдеш на друго место и да е подобра од оваа во Силбо пишувај :)

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.318
Поени од реакции
15.571
Каде можам да најдам вакви Slow cooked производи, Pulled pork, Spare Ribs како овие од Пик Врбовец, не знам кој е увозник за нив? https://www.pik-vrbovec.hr/grupe-proizvoda/slow-cooked/
Прегледај го приврзокот 419212
Дефинитивно ги има во Веро Џамбо, на при крај од секторот за месо, до пакуваното свежо пилешко.

Kajgana Shop

На врв Bottom