Каде да наjдам? [Food Edition]

Член од
27 ноември 2008
Мислења
402
Поени од реакции
88
ова пиво денес во големото Веро го здогледав во едно метално буре...ај провери си уште еднаш да не сум случајно грешка.
Да во веро има и буренца како на Пиволанд што продаваа а има и во шишиња 0,33,така некако,а и цената не беше голема.

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
Преубаво, преубаво колаче. Нешто слично на баклава. Пред некое време пробав првпат и од тогаш па наваму барам по слаткарници, никаде нема. Знае некој рецепт?
Бар да ставеше некоја слика, како изгледа тоа колаче што толку го испофали. Да е налик на баклава-сигурен сум дека не е , но можеби е некое парено колаче , со многу шербет ?:toe:
№1 баклава

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Бар да ставеше некоја слика, како изгледа тоа колаче што толку го испофали. Да е налик на баклава-сигурен сум дека не е , но можеби е некое парено колаче , со многу шербет ?:toe:
№1 баклава
Еве го:

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.424
Поени од реакции
16.709
Јади назлифатма ако сакаш да се тутмосаш. Толку шербет на едно место ја неам видено :)

Член од
9 јуни 2008
Мислења
1.380
Поени од реакции
804
Здраво, ако знае некој да ми каже како се вика таа рибарницата што е позади средното училиште ПТТ,имале многу убава свежа риба и морски плодови...
ми треба за да најдам број од нив и да исконтактирам...

The One

Оној шо ќутит а све знајт
Член од
16 март 2008
Мислења
189
Поени од реакции
39
каде можам да најдам пченкарен скроб која цена е и дали е со друго има кај нас производот?

Член од
15 мај 2006
Мислења
167
Поени од реакции
1
Здраво, читајќи ја оваа тема http://forum.kajgana.com/threads/Дали-јадете-морска-храна.5956/ забележав дека има многу луѓе што јадат морска храна во домашни услови. Знам дека многу супермаркети нудат морска храна, но таа обично е смрзната со месеци и нема така добар вкус. Ме интересира дали некој може да ми посочи каде може да набавам свежа морска храна, посебно школки?

Ви благодарам.

T

Tetro

Гостин
Свежа морска храна у Македонија, нема. Досега никаде немам видено.

Освен ако се избаци некој од Битола да ме демантира.

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.621
Поени од реакции
31.461
kako be nema ., zarem vo ohrida grada snema pastrmka:ROFLMAO:

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.711
Поени од реакции
13.393
Чинам дека имаше една радња доле во ГТЦ исклучиво само морски продукти. Е сеа не знам дали точно се смрзнати или свежи.

FortuneTeller

ВРАГ
Член од
20 мај 2011
Мислења
476
Поени од реакции
138
Можеш бе другарче у секоја продавница,имаш туна имаш сардина и уште неколку видови морски риби:p
Шала на страна,колку што знам во супермаркетиве има некои школки (одвратни) и октоподчиња,наравно замрзнати.

Член од
21 септември 2008
Мислења
1.082
Поени од реакции
588
Провери во Веро и Тинекс кај одделот за риба што е.

Член од
3 март 2010
Мислења
656
Поени од реакции
444
Дали имате користено кокосово масло и од каде може да се купи

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.032
немам користено ама налетав на нешто што би можело да ти користи како информација :) врска

Kajgana Shop

На врв Bottom