- Член од
- 21 ноември 2008
- Мислења
- 1.157
- Поени од реакции
- 18
Kaj doktor Mitanovski ..ima ordinacija privatna vo Aerodrom ,obrati se tamu,mislam deka ke bides zadovolna:wink:
Zdravo na site , se raduvam deka ima vakov forum i moze da sum polezen so nekoja informacija.Мислам дека може и две години порано,но не е препорачливо.Оваа опрација на нос не е некој голем и сериозен зафат,т.е не е некоја голема интервенција.А за опасност никогаш не се знае,опрерација како операција секогаш има некој ризик.
Ти си прва која ова го кажала.Мене ме оперираше Др. Даскалов Огнен во Ремедика пред неколку месеци.
Го правев носот од здравствени и естетски причини. Воопшто не е страшно,немав никакви болки. Сите хорор прикаски што ги слушав од другарите колку е болно се покажаа како неточни.
Др. Даскалов е специјалист по естетска хирургија значи оперира скоро се:
уши,нос,уста,гради,задник и што ли уште не. Човекот е професионалец и е можеби најдобар во неговата струка во мк. Имав можност да ја правам операцијата и во Германија но несакав да ми се падне некој нонејм доктор, кој знае да биде и далеку понестручен од некој индиски да кажеме.
Така да тие што советуваат странство, не прифаќајте ад хок, без темелни информации,кој оперира, какви се неговите резултати,професионалност итн.
За „мотивација„ платив 84 000 ден во Ремедика, докторот ми го препорача пријател од градска, а резултатите ги видов од презентацијата на слики од Др. Даскалов во неговата ординација(пред и по операција).
Ушите болат малку повеќе од носот.....
за носот да не знаеш колку време се носи завој?Ти си прва која ова го кажала.
Сите обратното го кажуваат.
Кај клемпавите уши само малку рскавицата се смалува или корегира.
А за корекција на нос се крши коска. Па зазадравувањето трае долг период. Па потребно е 6-12 месеци за конечно заздравување и за носот да го добие правилниот изглед.
И од кај ти тоа дека помалку боли кршење на носна коска од корекција на рскавица?
Е не сум упатена до толку.за носот да не знаеш колку време се носи завој?
мене не ми е за естетскиЕ не сум упатена до толку.
Иначе фамилијарно си имаме малку поиспакната коска на носот и ко мала многу сакав да правам операција Свашта
И се распрашував и кажуваа дека прво се бара да си повозрасен и барем полнолетен, а за клемпави уши може и како дете да се направи операција.
И корекцијата на нос е една од покомплицираните пластични операции. Се крши носната коска, па се корегира, па треба да ти заздрави каде цел си модар некој период, па сите велат ужасна болка се има и што е логично цела коска ти е испокршена и составувана, но и се е индивидувално зависи колку се крши и како се корегира носот. Но и големи се шансите да не ти се допаѓа "новиот" нос.
Така да не ми е јасен муабетот на Бубе ама баш ич.
Како е можно ушите да болат повеќе од носот.
Или нејзината корекција на носот била без кршење на носната коска, ако постои таков зафат зари здравствени проблеми.
Не е можно носот да боли помалку, кога се смета за една од најболните пластични операции.
Ти си прва која ова го кажала.
Сите обратното го кажуваат.
Кај клемпавите уши само малку рскавицата се смалува или корегира.
А за корекција на нос се крши коска. Па зазадравувањето трае долг период. Па потребно е 6-12 месеци за конечно заздравување и за носот да го добие правилниот изглед.
И од кај ти тоа дека помалку боли кршење на носна коска од корекција на рскавица?
А да почекаш уште малку? Сеуште растеш и се оформуваш, барем така ми кажаа мене пластични хирурзи. Имам јас правено операција на уво во градска и сум тотално незадоволен.dada znam....no dali posto moznost da te utnat?????
800 ден. ( 2 Предгледа и консултација )Бубе а дали цената е фиксна 84000, бидејќи една другарка ми рече дека докторот и рекол дека ќе ја чини 2000евра. Тебе се вкупно ли те чинеше 84000? пиши. поздрав
Sakas da kazes da se priberat?Znae li nekoj kako sto imam cueno ako se nosi stegac vo tekot na nokta za usite mozat da ti se ispravat?
Operacija na uvo ili OTOPLASTIKA po metodot na Stentstrom ili Converse mozata da se pravat i na 7 godisni deca so lokalna anestezija toa e mojot opit. i odma se pribirat doma so soveti za grizi i sto da pravat sto neА да почекаш уште малку? Сеуште растеш и се оформуваш, барем така ми кажаа мене пластични хирурзи. Имам јас правено операција на уво во градска и сум тотално незадоволен.
Znaci ne znam za zavoj no za NOsenje na gisova sina , i DENver nasal spilints toa zavisi ot predpocitanjeto na hirurgot . Edna nedela.за носот да не знаеш колку време се носи завој?