Кавга помеѓу брат и сестра (сестри или браќа)

DJVoio

Deejay
Член од
9 ноември 2010
Мислења
177
Поени од реакции
42
Ко мал сестра ми (постара 5 год) ми праеше фора, кога ќе ја опцуев или сл, дека му пишува „ливче“ на „тато“ и онака почнуваше да пишува - „тато! овој војче ....... ме пцуе ова она“... Пред некој ден ми текна на таа тортура, морав да ја треснам од зид :zlo: еднаш онака за секое „ливче“ што го имаше напишано :) Инаку во последниве 2-3 год, со збор се разбираме и поарно е.... инаку ... ко бев помал, јадеше доста ќотек :)

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Карајте се, тепајте се ако тоа ве прави посмирени, посупериорни, посреќни, но кога ќе дојде време да си го/ја гледате братот/сестрата еднаш месечно или на 2 години ќе видите што се вистински радост и среќа.

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.520
Поени од реакции
10.283
Многу често. И тоа кога ќе дојдам до конфликт има неверојатни борби.Не бива да го гледате РоКИ и Тајсон :)

A

Auditore

Гостин
Нема карање, ниту тепање туку потполна доминација = не смее да писне.:toe:

Член од
6 јануари 2008
Мислења
1.910
Поени од реакции
731
Сум се карал да,но никогаш не сме се удриле(фркнало по некое пенкало,папуча или такви сра*а) ама постара е 4 години и многу си ја сакам.

ање.

хиперактивно дете
Член од
15 март 2010
Мислења
103
Поени од реакции
20
Сум се карал да,но никогаш не сме се удриле(фркнало по некое пенкало,папуча или такви сра*а) ама постара е 4 години и многу си ја сакам.
same here :) само шо кај мене е обратна ситуација, помала е од мене 4 години. :wink:

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.291
Поени од реакции
8.490
Сите тепачишта еј газди во куќа :) само јас ли имам поминато стара школа ... јако челичење? :pos:

Кај мене и оправдано брат ми е 8 години постар од мене :) Малце ме заборавиле моите.. али супер ми беше бе јас правење бељи во маало ...чалам имам постар брат... брат ми доаѓа да ме брани ... е после што кога ќе дојдам дома ќе ми го каже вицот тоа нема везе... она баш челичење :pos:

Oдамна нема избиено дома инцидент ... почнуваат да ми фалат тие денови :icon_lol:

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Колку шо брат ми знае да ме извади од такт - ама тврдам никој не може.
Ама исто толку и го са...кул ми е.

Член од
26 август 2010
Мислења
27
Поени од реакции
9
ејјј постара сум 7 години,кавги фрчат дома али рака никогаш не сум дигнала врз неа не сум јас за тоа.А иначе коа ќе ја пипне некој одма ми се лигави и морам да одам да расчистувам ситуација хахаха тоа е

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
Имам сестра, помала е од мене. Кавги има, се разбира.

Кога бевме помали, големи ни беа расправиите, урлање, врескање, плачење .. Но сега е по чил. Ќе си префрлиме по 2-3 реда и се смирува атмосферата. Како повозрасен, пробувам јас да сум тој што ќе ја смири топката, толерира повеќе и попушта, но неедговорноста и заборавеноста нејзина во некои ситуации, може да ме извади од такт.

DonRistovski

Peace Disturber
Член од
1 септември 2009
Мислења
3.573
Поени од реакции
4.569
Немам ни брат ни сестра, но би сакал да имам помало братче да го брлавам :D

RaZ-R

Артилерец
Член од
8 ноември 2009
Мислења
3.415
Поени од реакции
2.550
Порано со сестра ми се каравме 3-4 пати во ден,сеа ја гледам 2-3 дена во месецот и ич не се караме,немаме време за тоа

AnaMercury

Love is only a feeling...
Член од
30 декември 2007
Мислења
1.097
Поени од реакции
190
Порано се каравме и тепавме многу-детска работа, сега тепање нема(инаку тешко мене :) ) и не се караме...само понекогаш ќе се подвикне малку и после пак си се гушкаме и сакаме :)

Член од
31 мај 2008
Мислења
402
Поени од реакции
51
Со брат ми едно време имаше се' .. кавги, тепање, мавање кој со што ќе стигне.. ама денес се сакаме и чуваме најмногу на цел свет :) :pipi:

Член од
20 август 2010
Мислења
149
Поени од реакции
16
Имам сестра, помала е од мене. Кавги има, се разбира.

Кога бевме помали, големи ни беа расправиите, урлање, врескање, плачење .. Но сега е по чил. Ќе си префрлиме по 2-3 реда и се смирува атмосферата. Како повозрасен, пробувам јас да сум тој што ќе ја смири топката, толерира повеќе и попушта, но неедговорноста и заборавеноста нејзина во некои ситуации, може да ме извади од такт.
same here, само што ја имам поголем брат, и тој е тој кој не е одговорен и заборавен:icon_roll

Kajgana Shop

На врв Bottom