Кавга меѓу Амди Бајрам и новинарите

Член од
29 декември 2008
Мислења
1.505
Поени од реакции
43
Навистина е жално што од овој инцидент се изродија некои мислења кои го величаат амди како тоа добро им го плеснал на новинарите!
Она што нужно излегува како заклучок е дека некои ,а ако не и сите политичари немаат основна политичка култура ,а а собранието се претвори во циркус во буквална смисла на зборот. Амди бајрам не заслужува да биде пратеник, баш наротив мислам дека со оглед на неговото однесување би бил многу прикладен да ми даам еден вол и да ора кај мене на викендица. Амди Бајрам ти е ПРОСТАК во вистинска смисла на зборот.
Ви се измести цела перцепција...убаво им го плеснал?!?! МОжеби тоа е така, новинарите се поткупени , но не е начин, тибам тоа сељакот глуп !!! И што постигна, си го покажа нивото простак еден !
Никој не го велича Амди бе лепи.Секој знае кој е Амди и што е.Тој му го плесна тоа затоа што нее политичар.Затоа што залутал во политиката.Но ај ти ко паметуваш кажи пак кој новинар кај нас се однесува крајно професионално.Амди беше брука некни.Но тоа нее ништо ново кога се работи за него.Но поголема брука беа новинарите кој како хиени успеаја да го испровоцираат и со сиот цинизам да му се потсмеваа.Тоа ако е професионално тогаш незнам ни тие кај залутале.А и ние како држава.

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
Претседателот на Владата Никола Груевски денеска го осуди однесувањето на пратеникот Амди Бајрам, кој вчера искажа низа навреди и закани кон новинарите кои известуваат од Собранието на Република Македонија.

„Немав прилика да видам, но ми кажаа дека имало сериозни навреди и закани кон медиумите. Она што можам да кажам е дека тоа е лошо и не доликува на пратеник и на политичар. Се надевам дека тој што побрзо ќе се извини“, рече денеска Груевски, пред почетокот на свеченоста по повод 19-годишнината од основањето на ВМРО-ДПМНЕ во Скопје.

Високи фунционери од партијата наведуваат дека ќе биде доведено во прашање опстојувањето на Амди Бајрам во коалицијата „За подобра Македонија“ доколку тој не им се извини на новинарите.
http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=110139
АМДИ БАЈРАМ ИМ СЕ ИЗВИНИ НА СОБРАНИСКИТЕ ИЗВЕСТУВАЧИ

Скопје, 17 јуни (МИА) - Пратеникот Амди Бајрам денеска им се извини на собраниските известувачи по вчерашните вербални напади и закани кон нив.

- За вчерашниот ден сакам два пати да ви се извинам, но и ние бараме да бидеме рамноправни. Зошто вие мене во Собранието не ме третирате, а јас една година сум тука. Барам еднаква застапеност, рече Бајрам.

Тој не се изјасни дали ова извинување го прави под притисок на јавноста и премиерот Никола Груевски, кој денеска изјави дека однесувањето на Бајрам не доликува на пратеник и политичар и оти треба што поскоро да им се извини на новинарите. Владејачката ВМРО-ДПМНЕ најави дека ќе ја прекине соработката со партијата на Бајрам Сојуз на Ромите доколку тој не се извини.

Дел од новинарите кои вчера известуваа од Собранието и беа цел на испадот на Бајрам и покрај неговото извинување најавуваат тужби за клевета и за закана.

http://www.idividi.com.mk/vesti/makedonija/534756/index.html
:pos2::pos2::pos2:

Абе Амди Амди .. ама ако арно им кажа :pos2:

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.564
Поени од реакции
286
Najdobriot del od celiot post :

Дел од новинарите кои вчера известуваа од Собранието и беа цел на испадот на Бајрам и покрај неговото извинување најавуваат тужби за клевета и за закана.
Kje lezhi pak zad reshetki.

Член од
30 март 2009
Мислења
418
Поени од реакции
27
Никој не го велича Амди бе лепи.Секој знае кој е Амди и што е.Тој му го плесна тоа затоа што нее политичар.Затоа што залутал во политиката.Но ај ти ко паметуваш кажи пак кој новинар кај нас се однесува крајно професионално.Амди беше брука некни.Но тоа нее ништо ново кога се работи за него.Но поголема брука беа новинарите кој како хиени успеаја да го испровоцираат и со сиот цинизам да му се потсмеваа.Тоа ако е професионално тогаш незнам ни тие кај залутале.А и ние како држава.
Se prasuvam kolku nisko covek treba da padne da go brani Amdi Bajram?
Go isprovocirale?? Najmalku sakam da se sluzam so nesoodvetni zborovi,ama sega mi doaga samo edno da ti kazam. Odi do najbliskiot zid i cukni si ja glavata.. mislam.. kraj.
Edno nesto memoriraj,pratenikot e del od parlamentot,koj e najvisok zakonodaven dom i nisto,duri ni najstrasna provokacija , (sto vo slucajov ja nemase) ne smee da bide pricina za odnesuvanje koe bi go narusilo negoviot dignitet. I nisto ne smee da bide pricina za vakvi reakcii. A novinarot po difolt e nezavisen medium i kako takov mora sekogas da bide ispocituvan. Kraj. Ni ama,ni vaka ni onaka.

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.564
Поени од реакции
286
Ova valjda na A1 komentarite :

xxx :

Денес прочитав еден коментар од симпатизер на ВМРО-ДПМНЕ (најверојатно, според коментарот), во кој што се објаснува дека овој потег на Амди Бајрам е всушност масло на Бранко... Намерно Амди направил така, за да го испровоцира Груевски, па овој да го избрка од коалиција и после да може Бранко да влезе во коалиција со Амди Бајрам!!!!!!!
Ај мери им го сега умот!:)))))))
:tv:

Член од
29 декември 2008
Мислења
1.505
Поени од реакции
43
Go isprovocirale?? Najmalku sakam da se sluzam so nesoodvetni zborovi,ama sega mi doaga samo edno da ti kazam. Odi do najbliskiot zid i cukni si ja glavata.. mislam.. kraj.
Edno nesto memoriraj,pratenikot e del od parlamentot,koj e najvisok zakonodaven dom i nisto,duri ni najstrasna provokacija , (sto vo slucajov ja nemase) ne smee da bide pricina za odnesuvanje koe bi go narusilo negoviot dignitet. I nisto ne smee da bide pricina za vakvi reakcii. A novinarot po difolt e nezavisen medium i kako takov mora sekogas da bide ispocituvan. Kraj. Ni ama,ni vaka ni onaka.
Ајс вуман?Знам дека нашава расправија има некој историјат но непамтам некогаш лично да сум те навредил.Ниско сум паднал.Дај не заебавај знајш дека јас секогаш кавалјерисувам:pos2:Добро шалата настрана.Кај виде дека го бранам?Тој е што е Амди.Прост,некултурен,насилен,глуп туп итн итн.Но него му нема помош.Забораваш дека пратениците се огледало на нас.Ние што сме ги избрале.(сеа немој да ми велиш јас не сум го бирала сепак ние или некој како нас го избрал)Она што се случи некни е слика на тоа што е денес Македонија.Мислиш дека тие кој го озборуваја Амди па и сите други се подобри?Па истиот тој кој кажуваше за Амди треба најмалку да излегува онде и да лупа.Многу порано нивниот телохранител делеше шамари токму на новинарите.Јас не сум за тоа новинарите да не се заштитени но пак неможи тие да лупаат што ќе им прдни на таквоото.Се има граници.Јас не го бранев Амди туку кажав тоа што видов а тоа беше:Цинично исмевање и снимање на пратеникот додека тој викаше.

Член од
28 јануари 2005
Мислења
2.163
Поени од реакции
18
Kolku ? Pa ne mnogu, dovolno e da si Grujoljubec.
Tragedijata e vo toa sto na toj istiot Amdi, Ljubco mu dozvoli da krade kolku saka za podrska na sivata ekonomija vo Shutka.
Posle zatvorot od Grujo bese sozaluvan kako zrtva na komunizmot pa za nagrada sto dovlecka plus 2 pratenika vo parlamentarnoto mnozinstvo dobi na poklon cela OPSTINA za da moze sinceto da se igra. Kako mal mu nedostasuvale igracki pa sega mala kompenzacija, neli. Seto toa proizleguva i od nacinot na koj gi tretira Grujo "Shutkancani". Ona, " abe aj ciganarija, kje birale gradonacalnik". Tolku gi tretira za luge.
Istiot toj biten faktor kako del parlamentarnoto mnozinstvo jade gurabii javno za cia, a tie tamu ne go kontaat kako nie tuka.
Baraba koja misli deka se i se moze sto ne e ni mnogu daleku od vistinata.

Член од
30 март 2009
Мислења
418
Поени од реакции
27
Ајс вуман?Знам дека нашава расправија има некој историјат но непамтам некогаш лично да сум те навредил.Ниско сум паднал.Дај не заебавај знајш дека јас секогаш кавалјерисувам:pos2:Добро шалата настрана.Кај виде дека го бранам?Тој е што е Амди.Прост,некултурен,насилен,глуп туп итн итн.Но него му нема помош.Забораваш дека пратениците се огледало на нас.Ние што сме ги избрале.(сеа немој да ми велиш јас не сум го бирала сепак ние или некој како нас го избрал)Она што се случи некни е слика на тоа што е денес Македонија.Мислиш дека тие кој го озборуваја Амди па и сите други се подобри?Па истиот тој кој кажуваше за Амди треба најмалку да излегува онде и да лупа.Многу порано нивниот телохранител делеше шамари токму на новинарите.Јас не сум за тоа новинарите да не се заштитени но пак неможи тие да лупаат што ќе им прдни на таквоото.Се има граници.Јас не го бранев Амди туку кажав тоа што видов а тоа беше:Цинично исмевање и снимање на пратеникот додека тој викаше.
Izvini,Amdi Bajram nikako ne e moja slika.
A novinarstvoto nema granici. Vo demokratski zemji. Ako nekoj pomisli deka novinarite ja preminale granicata na profesionalizmot, si ima soodvetni institucii vo koi se dokazuva toa. Kako na primer, Sud.

Член од
29 декември 2008
Мислења
1.505
Поени од реакции
43
Kolku ? Pa ne mnogu, dovolno e da si Grujoljubec.
Tragedijata e vo toa sto na toj istiot Amdi, Ljubco mu dozvoli da krade kolku saka za podrska na sivata ekonomija vo Shutka.
Posle zatvorot od Grujo bese sozaluvan kako zrtva na komunizmot pa za nagrada sto dovlecka plus 2 pratenika vo parlamentarnoto mnozinstvo dobi na poklon cela OPSTINA za da moze sinceto da se igra. Kako mal mu nedostasuvale igracki pa sega mala kompenzacija, neli. Seto toa proizleguva i od nacinot na koj gi tretira Grujo "Shutkancani". Ona, " abe aj ciganarija, kje birale gradonacalnik". Tolku gi tretira za luge.
Istiot toj biten faktor kako del parlamentarnoto mnozinstvo jade gurabii javno za cia, a tie tamu ne go kontaat kako nie tuka.
Baraba koja misli deka se i se moze sto ne e ni mnogu daleku od vistinata.
Е еве кој ја откри Америка.Грујолјубец.Еурека.Абе лепи ти да не имаш заборавено дека Амди едно време беше и со СДСМ.Тој и самиот си кажа дека е секогаш со власта.Тоа што муго овозможи Грујо предходно му го имаше овозможено и Бранко.Но потоа следуваше оној гол со пета и понатаму веќе нее ни битно....Тие приказни за деца кажувај му ги на некој неупатен а што се однесува на Грујо кој го тркала па и него.

A novinarstvoto nema granici. Vo demokratski zemji. Ako nekoj pomisli deka novinarite ja preminale granicata na profesionalizmot, si ima soodvetni institucii vo koi se dokazuva toa. Kako na primer, Sud.
Е па еве кај нас е исклучок.Мислат дека го фатиле господ за .....Знаев дека ќе речеш за Амди дека нее твоја слика затоа ти реков дека од оние во собранието никој ама по ништо не се разликува од Амди.Во тој циркус убаво се вклопуваат и новинарите.Можеби и предничат.Затоа често јадат и шамари.Ако се овие наши новинари професионалци на својот занает тогаш Амди е Принцот Чарлс главом и брадом.:pos2:

Е па еве кај нас е исклучок.Мислат дека го фатиле господ за .....Знаев дека ќе речеш за Амди дека нее твоја слика затоа ти реков дека од оние во собранието никој ама по ништо не се разликува од Амди.Во тој циркус убаво се вклопуваат и новинарите.Можеби и предничат.Затоа често јадат и шамари.Ако се овие наши новинари професионалци на својот занает тогаш Амди е Принцот Чарлс главом и брадом.:pos2:

Член од
30 март 2009
Мислења
418
Поени од реакции
27
Е еве кој ја откри Америка.Грујолјубец.Еурека.Абе лепи ти да не имаш заборавено дека Амди едно време беше и со СДСМ.Тој и самиот си кажа дека е секогаш со власта.Тоа што муго овозможи Грујо предходно му го имаше овозможено и Бранко.Но потоа следуваше оној гол со пета и понатаму веќе нее ни битно....Тие приказни за деца кажувај му ги на некој неупатен а што се однесува на Грујо кој го тркала па и него.

Karlos,sepak ti drzi se do zidot.

f91

Член од
12 мај 2008
Мислења
338
Поени од реакции
27
ama cija mu imat daeno serum za vistina po greska...:pos2:

Kajgana Shop

На врв Bottom