Перцепцијата за тоа дали работиш за, или против државата, за жал е диктирана од припадноста во политичката партија. Едните против другите си се непријатели и ,,за едните, другите се државни предавници и обратно". На мои години мене ми е долно, понижувачки и непотребно, да размислувам со затруен политички мозок, следејќи некоја туѓа идеологија, да ме марионетизираат одозгора како што сакаат. Ми рекоа, дека за неколку години-тоа ќе морам да го направам. Ќе мора, само да се умре. Друго ништо не мора.Хах, сериозно го сфати за Циа, тоа го кажа човекот како пример, дека се надворешни платеници и работат против државата.
Сигурно не мислеше дека навистина работат за CIA - Central Intelligence Agency USA.
Мими, на Амди-фора падна![]()
Може ли да наброиш неколку примери за таа антимакедонска пропаганда? Бидејќи мене не ми е јасно на што целиш.Амди им го плесна у фаца на новинарите смрдени кои за лични материјални интереси у последно време промовираат антимакедонска пропаганда ...
камо да не беше Амди тој шо го кажа тоа па да сватеше некој озбилно ...
Камо и да имаше некој Македонец кој ќе има муда сето тоа интелектуално да им го плесне.![]()
ширење дефетизам, промовирање на антимакедонизам и куткање на моралот, последен пример вчера на А2 дали сме биле словени или антички ... они ќе дебатиралеМоже ли да наброиш неколку примери за таа антимакедонска пропаганда? Бидејќи мене не ми е јасно на што целиш.![]()
Сакал ти да признаеш или не, поголемиот дел од тинејџерската популација ВРСКА НЕМА за македонското потекло, ниту за историјата. Тоа се должи на неадекватниот образовен систем(кој фала му на Бога, Владата го менува од корен инаку ќе отидевме во јабана). Така што, во секој случај не е на одмет таква полемика, каде луѓето ќе може да ги слушнат двете страни со мирна глава. Македонскиот ученик, додека не почнаа да ни го напаѓаат името, не беше заинтересиран за историјата како што е сега. Конкретниот пример не е антимакедонизам. Новинарите го подготвуваат она кое гледачите сакаат да го консумираат. Не заборавај дека во книгите по историја има промашувања.ширење дефетизам, промовирање на антимакедонизам и куткање на моралот, последен пример вчера на А2 дали сме биле словени или антички ... они ќе дебатирале
а ти да не се најде засегната во тие? па шо се јавуваш.
А1 најголема антимакедонска пропаганда секоја втора вест е против Македонија.Може ли да наброиш неколку примери за таа антимакедонска пропаганда? Бидејќи мене не ми е јасно на што целиш.![]()
Можеби не соработуваат новинарите со ЦИА, но сепак Амди ја имаше поентата, дека новинарите соработуваат со партиите од внатре и со анти-македонските организации од надвор.Новинарка од МТВ, да соработува со ЦИА...:pos2:Попаметно и` е да соработува со народната кујна за да може да си ги прехрани децата дома. Бескрупулозни празноглави, бесчувствителни егоистични паразити. Црвена шапка, црвен шал, црвено носе-тоа е политичар.
Апсолутно!!!Kако не го оправдуваш....тој само јавно го кажува она што власта го мисли![]()
Затоа што на телевизиите има само шпанси серии, а новинарските извештаи се како првооделенски состави.Амди им го плесна у фаца на новинарите смрдени кои за лични материјални интереси у последно време промовираат антимакедонска пропаганда ...
камо да не беше Амди тој шо го кажа тоа па да сватеше некој озбилно ...
Камо и да имаше некој Македонец кој ќе има муда сето тоа интелектуално да им го плесне.![]()
Сакал ти да признаеш или не, поголемиот дел од тинејџерската популација ВРСКА НЕМА за македонското потекло, ниту за историјата. Тоа се должи на неадекватниот образовен систем(кој фала му на Бога, Владата го менува од корен инаку ќе отидевме во јабана). Така што, во секој случај не е на одмет таква полемика, каде луѓето ќе може да ги слушнат двете страни со мирна глава. Македонскиот ученик, додека не почнаа да ни го напаѓаат името, не беше заинтересиран за историјата како што е сега. Конкретниот пример не е антимакедонизам. Новинарите го подготвуваат она кое гледачите сакаат да го консумираат. Не заборавај дека во книгите по историја има промашувања.
Инаку да, јас бев гостинка вчера во емисијата и потоа зад затворени врати предложив менување на името и ја искритикував визната либерализација...Политиката не ми е мета, мојот живот е пошарен извини вака...
Јас се јавувам затоа што е ова форум за јавна дискусија и морав да го искритикувам животинскиот инстинкт на господинот Амди Бајрам.
Навистина е жално што од овој инцидент се изродија некои мислења кои го величаат амди како тоа добро им го плеснал на новинарите!
Она што нужно излегува како заклучок е дека некои ,а ако не и сите политичари немаат основна политичка култура ,а а собранието се претвори во циркус во буквална смисла на зборот. Амди бајрам не заслужува да биде пратеник[/B], баш наротив мислам дека со оглед на неговото однесување би бил многу прикладен да ми даам еден вол и да ора кај мене на викендица. Амди Бајрам ти е ПРОСТАК во вистинска смисла на зборот.
Ви се измести цела перцепција...убаво им го плеснал?!?! МОжеби тоа е така, новинарите се поткупени , но не е начин, тибам тоа сељакот глуп !!! И што постигна, си го покажа нивото простак еден !