Кабелски интернет, предности, штети...

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
3.5GB download за еден ден? 10 саати download преку Телекабел (=

Член од
22 јуни 2007
Мислења
11
Поени од реакции
0
http://files.filefront.com/etherchangeexe/;7077147;/fileinfo.html
simni go programceto
1.startuvaj go
2.pisi 1
3.pisi 1
4.pisi CAFEBEEFDEAD
5.stisni enter
6.iskluci go kompjuterot i modemot od napojuvanje
7.vkluci gi
8.teraj dodeka ne te nacekaat
9.ne se plasi za toa..bidejki neznaat koj im danlodira..nacekuvanjeto e samo namaluvanje na brzinata do 31 vo mesecot vo slucaj ako si go precekoril limitot na trafikot..
10.potoa pak od 1 (samo izmesaj gi CAFEBEEFDEAD) i pazi da bidat 12 bukvi

kaj mene funkcionira besprekorno
p.s..
uste ako znaes da ja smenis ip adresata..
pobaraj za toa na gugl programce..
za sto potocno e ova i sto si dobil so ova??????????

A

anaveno

Гостин
alooo..
постот е пратен во 20:51
и каде виде ТЕЛЕКАБЕЛ?..
никогаш не сум имал врска со нив...
ако те интересира толку..
имам 2 конекции..
една со овие..

хе..хе..

кога знаете толку..
no more..
но ПОВЕЌЕ ОД МЕНЕ..

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
Моето мислење се однесуваше на тоа колку време треба за со ТК да се направи истото.. фала, ни беше мило што имавме вакво хакериште за друштво, пријатно.

P

Princ

Гостин
уууууу, некој знае да користи отворено прокси...
/me го напушта форумов, страв му е

Би требало да се избришат последните ~30 мислења. Не ради хакерство, туку ради идиотштина.

Член од
21 февруари 2007
Мислења
234
Поени од реакции
10
абе секој 3човек сака да е хакер..
е за тоа малце WAIT
и мн да се уции и фурни да се јади за таа титула...
а сега јас се думав да ви кажам што че биде..
да сватам и од овој што е од владава нетов и оној што го имам оти овој посекако кабелскиот ми е на мрежна а др на мотем...
незнам дали ле издрже...
некој да не има па пред мене пробано,...

Член од
20 јуни 2007
Мислења
56
Поени од реакции
0
Фала, сеа сите ние ке имаме срање интернет пошо ти цицаш повеке одошто ти е дозволено. Македонска работа....
Не му замерувај треска глупости !!!! Очигледно дека и моделите на модемите не ги познава.....

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.654
Поени од реакции
7.500
абе секој 3човек сака да е хакер..
е за тоа малце WAIT
и мн да се уции и фурни да се јади за таа титула...
а сега јас се думав да ви кажам што че биде..
да сватам и од овој што е од владава нетов и оној што го имам оти овој посекако кабелскиот ми е на мрежна а др на мотем...
незнам дали ле издрже...
некој да не има па пред мене пробано,...
WTF...Go razbira nekoj coekov so saka da kaze ?

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Не му замерувај треска глупости !!!! Очигледно дека и моделите на модемите не ги познава.....
Абе знам чоек, кабелскиве оператори не се толку ретардирани да му дозволат такво нешто. Само подгревам атмосфера за сеир:tv:

Член од
14 април 2006
Мислења
65
Поени од реакции
2
So 5200 probav bukvalno na sekoj softwerski nacin .. i ne mi uspea ama nisto.Ako znae nekoj kako da go "iz"forsira 5200 da prifati .chm ili kako i da bea tie fajlovite(planovite) od kablovskiot operator, bez da go otvara modemot i da dodava black cat neka PISHE OVDEKA... zatoa sto samo na 4200 modemot raboti toj princip. i zaso bi menjaval ip adresa koga ti na kablovksata si registriran preku mac adresata na kablovskiot modem.. a za "ANAVENO" .. idi na nekoj proxy sajt, smeni proxy, i ako sakas nema ni da te najde od kaj surfas....

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
So 5200 probav bukvalno na sekoj softwerski nacin .. i ne mi uspea ama nisto.Ako znae nekoj kako da go "iz"forsira 5200 da prifati .chm ili kako i da bea tie fajlovite(planovite) od kablovskiot operator, bez da go otvara modemot i da dodava black cat neka PISHE OVDEKA... zatoa sto samo na 4200 modemot raboti toj princip. i zaso bi menjaval ip adresa koga ti na kablovksata si registriran preku mac adresata na kablovskiot modem.. a za "ANAVENO" .. idi na nekoj proxy sajt, smeni proxy, i ako sakas nema ni da te najde od kaj surfas....
За жал, не може да ги flash-уваш 5100+ со нов firmware без BlackCat (или некоја home-made алтернатива).. USBJTAG кабел е CAD$74, BlackCat (паралелна, не USB порта) е US$37 =/

Ако те бива со електроника..

Член од
14 април 2006
Мислења
65
Поени од реакции
2
Bi se nafatil ali .... staviv Wadsl :) odamna, nego me interesira dali nekoj uspeal da go flashuva Motorolata bez lemenje i slicno :) (5100+)

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
Епа тоа е работата.. таа серија (5ххх) воопшто не е возможно да се флешува софтверски, т.е. без кабел. Да можеше.. ехее (=

Kajgana Shop

На врв Bottom