Дено, види вака сега една работа.. Со сета почит кон големите клубови на Англија, играат добар фудбал, но морам да доловам неколку работи..
1.Во Италија, да се осуди сегашен сопственик на фудбалски клуб да му го продаде клубот на некој си шеик, нафтен магнат и што ти ја знам таму, му препорачувам што побрзо да си ја осигура фамилијата, да си земи нов идентитет, и морално да ја кидни од Италија (а препорачлива е и пластична операција)..Зошто секој клуб го поседува Фамилија, и тој се пренесува од колено на колено, сраснато со навивачите, и со се останато, и тоа сето е со значење на РЕЛИГИЈА и тоа во права смисла на зборот!!!
2.Во Италија, да се донеси странец за тренер,или неиталијанец во Репрезентација се штрајкува, се протестира..Како навивач на Јуве, морам да го напоменам случајот со Каморанези..Кога Каморанези (роден Аргентинец) доби Италијански пасош беше повикан да игра во Репрезентација на Италија..Цела јавност се дигна, Роберто Баџо имаше изјава дека ќе пробал и тој да игра за Аргентинската репрезентација...И тоа замисли, Каморанези од својата 4та година живее во Италија, и каков бум се направи..Баш ме интересира доколку го побараат Амаури од Италијанската репрезентација да игра каков ќе биде приемот..
3.Играчот на Јужна Кореа (не го знам неговото име) чиј гол ги дисквалификува Италијанците на СП во Ј.Кореја, играше во Болоња или Бреша или Пјаченца не сум сигурен(не ми текнува), и по враќањето веднаш му беше дадена отпусница. Кога играа на последново СП Романија - Италија,пред мечот, до Муту беа испраќани слични пораки од Италијанските фанови, тој го даде голот, за израмнување на резултатот 1-1, и да не му го одбранеше Буфон последниот пенал на Муту (која би значела крај за Италија на натпреварувањето), сигурен сум дека ќе си се простеше од Фиорентина под силен притисок на навивачите и на јавноста...
Тоа е фудбал, страст...