Италијанско првенство

Кој е најдобар италијански клуб?

• Вкупно гласачи
    746
Статус
Затворена за нови мислења.

Vuki-Viola-Fan

Solo Fiorentina
Член од
18 мај 2008
Мислења
3.502
Поени од реакции
680
Ти сигурно ја гледаше тогаш, зборувам за реваншот. На 2-0 за Евертон Фреј правеше чуда на голот. Се гледаше дека Фиорентина ке биде среќна со пенали, Евертон напаѓаше и напаѓаше.
Стандард не е слаба екипа, ја посра Сампдорија 3-0. Не треба да потценуваш такви екипи.
Значи моментално знаеме дека Англиското е поквалитетно од Италијанското. Во минатото беше подруго и тоа знаеме. Исто така знаеме дека да не беа милијардерите во Англија немаше да се случи овој развој на ПЛ. А допрва ке се мењава во ПЛ тоа за големата 4, порано само 4 имаше пари. Сега буквално секој тим добива 50 милиони фунти само што игра во лигата. Каде се парите од тв права, спонзори и тн. Отсекогаш биле проблем парите во Англија затоа што само 4 имале пари. Но сето тоа полека полека ке исчезне. Ке нема голема 4 според мене. Еве веќе А Вила им пркоси на Арсенал за 4 место. Додека во Италија колку толку екипи како Фиорентина,Лацио,Рома можат да си дозволат милионски суми. Во ПЛ тоа не беше возможно. Њукасл има играно ЛШ пред 6 сезони. Тоа е премалку.
Човече не ми збори за Фиорентина,повеќе ги знам од мојте дома.Реален сум кога требале да изгубат,а кога требале да тепаат.Со Евертон во Ливерпул,Фреј чуда правеше,а во Фиренца,Евертон требаше да прими 7 гола,патем Евертон само еден удар упати кон гол.Нема врска тоа.Спомна Палермо - Њукасл.Добро де се дешава,а не напомена дека Њукасл дома загуби од Палермо.Па поразот на Њукас од Партизан пред неколку години.

bojann1

desmosedici rr
Член од
7 ноември 2007
Мислења
1.234
Поени од реакции
41
Англија е атрактивно првенство само зарди добро организираните преноси со незнам колку камери и убавите стадиони. Имам многу голови зошто имаат тапа голмани, еден асален да не се најдело. И тие тројца што се топ се странци. За мене шпанското првенство во моментов е најдобро. И тоа колку екипи во ЛШ во завршните фази има не е мерило. ЛШ е тактичко натпреварување. Бенитез кога освои ЛШ со Ливерпул ако не се лажам беше петти во Премиер Лигата. Ливерпул секоја година стига до полуфинале а заостанува 100 бода зад најдобрите. Англија немаат екипи како што е гостување на Сицилија во Италија или пак Билбао во Шпанија. А тоа што го споменавте за играта дека во Италија е тапа, точно е, но тоа е традиција таму со години, и тешко може да се промени, неможеш да играш атрактивен фудбал против екипа која игра со 10 фудбалери во одбрана. Видовме колку Манчестер играше атрактивно со Стоук, или пак Челзи со фулам или Барса со мајарка.

G

Gray Foxx

Гостин
Англија е атрактивно првенство само зарди добро организираните преноси со незнам колку камери и убавите стадиони. Имам многу голови зошто имаат тапа голмани, еден асален да не се најдело. И тие тројца што се топ се странци. За мене шпанското првенство во моментов е најдобро. И тоа колку екипи во ЛШ во завршните фази има не е мерило. ЛШ е тактичко натпреварување. Бенитез кога освои ЛШ со Ливерпул ако не се лажам беше петти во Премиер Лигата. Ливерпул секоја година стига до полуфинале а заостанува 100 бода зад најдобрите. Англија немаат екипи како што е гостување на Сицилија во Италија или пак Билбао во Шпанија. А тоа што го споменавте за играта дека во Италија е тапа, точно е, но тоа е традиција таму со години, и тешко може да се промени, неможеш да играш атрактивен фудбал против екипа која игра со 10 фудбалери во одбрана. Видовме колку Манчестер играше атрактивно со Стоук, или пак Челзи со фулам или Барса со мајарка.
Шпанското отсекогаш било и ке биде најатрактивно првенство. Иако живеам за ПЛ сепак сум реален. Во Шпанија нема голема 4 и такви глушпости. Сите играат отворен фудбал.
А за Манчестер со Стоук ке искоментирам само дека беше цврста утакмица. Стоук нејќеше да изгуби, а со тоа и да нападне што е нешто сосема нормално за штотуку влезена екипа во ПЛ.
А за Сицилија и Билбао имаше едно аналогно гостување порано за сите јаки екипи. Тоа беше Лидс, ама за жал испадна од ПЛ.

Vartolu

The Infamous Mobb
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.464
Поени од реакции
6.301
Шпанското отсекогаш било и ке биде најатрактивно првенство. Иако живеам за ПЛ сепак сум реален. Во Шпанија нема голема 4 и такви глушпости.
Точно нема 4ка..Има 2ка..Барса, Реал..И некогаш чат-пат Валенсија, Ат.Мадрид....

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.917
Поени од реакции
61.430
Овој Дефо сиротиот уште у Караорман да дојде да игра.Како пакетче ко шетаат вамо тамо.И за тој 20 милиони треба да си луд да платиш.
Немој така за Карчо, само затоа што е во криза не значи дека би земале било кој да игра :pos2:

Мала шала :eek:ftopic: де... :vozbud:

Сега сериозно, факт е дека има многу преплатени “ѕвезди“ во Премиер, кои после трансферите завршуваа во репрезентација и таму покажуваа колку навистина вредат. На пример, во Италија Карик немаше да земе ни пола од она што го зеде во Манчестер, а првата година не покажа ама баш ништо. Тотенхем и Њукасл со години промашуваат трансфери жива срамота се, да не си им во кожа на навивачите. Единствено Евертон со години држи некое ниво а тоа е екипа која не се занесува по звучни имиња.

Незнам до каде е состојбата со правилото 6+5 кое се планираше да се донесе. Ако се обврзат екипите да имаат по 5 домашни тоа ќе биде сериозен удар за Премиер лигата. Позитивно на долги стази, но во моментов Англија нема доволно квалитетни домашни играчи, а ударот најмногу ќе го почуствуваат најсилните екипи.

G

Gray Foxx

Гостин
Немој така за Карчо, само затоа што е во криза не значи дека би земале било кој да игра :pos2:

Мала шала :eek:ftopic: де... :vozbud:

Сега сериозно, факт е дека има многу преплатени “ѕвезди“ во Премиер, кои после трансферите завршуваа во репрезентација и таму покажуваа колку навистина вредат. На пример, во Италија Карик немаше да земе ни пола од она што го зеде во Манчестер, а првата година не покажа ама баш ништо. Тотенхем и Њукасл со години промашуваат трансфери жива срамота се, да не си им во кожа на навивачите. Единствено Евертон со години држи некое ниво а тоа е екипа која не се занесува по звучни имиња.

Незнам до каде е состојбата со правилото 6+5 кое се планираше да се донесе. Ако се обврзат екипите да имаат по 5 домашни тоа ќе биде сериозен удар за Премиер лигата. Позитивно на долги стази, но во моментов Англија нема доволно квалитетни домашни играчи, а ударот најмногу ќе го почуствуваат најсилните екипи.
Најмногу ке почуствува Арсенал. Манчестер има домашни играчи, Челзи има и Ливерпул има. Арсенасамо Тео Волкот го имаат. Затоа сега ги форсираат Вилшер, Симпсон и тн.
А Керик да не беше првата сезона Манчестер немаше да ја освои титулата. Ако си ги следел доволно ке се согласиш со ова.

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Темата е Италијанско првенство. Само како потсетување.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.917
Поени од реакции
61.430
Најмногу ке почуствува Арсенал. Манчестер има домашни играчи, Челзи има и Ливерпул има. Арсенасамо Тео Волкот го имаат. Затоа сега ги форсираат Вилшер, Симпсон и тн.
А Керик да не беше првата сезона Манчестер немаше да ја освои титулата. Ако си ги следел доволно ке се согласиш со ова.
Незнам, толку пари за тој играч... ама добро.

Точно дека Манчестер има повеќе домашни играчи, другите ќе се снаоѓаат. Ама проблемот не е само колку имаш, туку и целата тактика мораш да ја правиш според нив. Оние глупави измени, ако излезе домашен мора да влезе домашен за да се таман. Па така, ти треба по еден екстра силен домашен фудбалер на секоја позиција, за да можеш да ги правиш измените низ првенствата. Проблем е што цела Англија нема по еден екстра играч на секоја позиција...

И кај другите не е розово, Интер ќе биде најзасегнат во Италија и се тоа... Туку мислам дека ако стапи на сила тоа правило односот на силите ќе се смени радикално, а од сите првенства најмногу ќе загуби Англија на квалитет.

Едит: споредби правевме Примера/Сериа А, затоа малку фати во оваа насока...

Vartolu

The Infamous Mobb
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.464
Поени од реакции
6.301
Дено, види вака сега една работа.. Со сета почит кон големите клубови на Англија, играат добар фудбал, но морам да доловам неколку работи..

1.Во Италија, да се осуди сегашен сопственик на фудбалски клуб да му го продаде клубот на некој си шеик, нафтен магнат и што ти ја знам таму, му препорачувам што побрзо да си ја осигура фамилијата, да си земи нов идентитет, и морално да ја кидни од Италија (а препорачлива е и пластична операција)..Зошто секој клуб го поседува Фамилија, и тој се пренесува од колено на колено, сраснато со навивачите, и со се останато, и тоа сето е со значење на РЕЛИГИЈА и тоа во права смисла на зборот!!!
2
.Во Италија, да се донеси странец за тренер,или неиталијанец во Репрезентација се штрајкува, се протестира..Како навивач на Јуве, морам да го напоменам случајот со Каморанези..Кога Каморанези (роден Аргентинец) доби Италијански пасош беше повикан да игра во Репрезентација на Италија..Цела јавност се дигна, Роберто Баџо имаше изјава дека ќе пробал и тој да игра за Аргентинската репрезентација...И тоа замисли, Каморанези од својата 4та година живее во Италија, и каков бум се направи..Баш ме интересира доколку го побараат Амаури од Италијанската репрезентација да игра каков ќе биде приемот..
3.Играчот на Јужна Кореа (не го знам неговото име) чиј гол ги дисквалификува Италијанците на СП во Ј.Кореја, играше во Болоња или Бреша или Пјаченца не сум сигурен(не ми текнува), и по враќањето веднаш му беше дадена отпусница. Кога играа на последново СП Романија - Италија,пред мечот, до Муту беа испраќани слични пораки од Италијанските фанови, тој го даде голот, за израмнување на резултатот 1-1, и да не му го одбранеше Буфон последниот пенал на Муту (која би значела крај за Италија на натпреварувањето), сигурен сум дека ќе си се простеше од Фиорентина под силен притисок на навивачите и на јавноста...

Тоа е фудбал, страст...

Chombe_United

Да ми бричите ташаците!
Член од
14 декември 2007
Мислења
8.809
Поени од реакции
452
Дено, види вака сега една работа.. Со сета почит кон големите клубови на Англија, играат добар фудбал, но морам да доловам неколку работи..

1.Во Италија, да се осуди сегашен сопственик на фудбалски клуб да му го продаде клубот на некој си шеик, нафтен магнат и што ти ја знам таму, му препорачувам што побрзо да си ја осигура фамилијата, да си земи нов идентитет, и морално да ја кидни од Италија (а препорачлива е и пластична операција)..Зошто секој клуб го поседува Фамилија, и тој се пренесува од колено на колено, сраснато со навивачите, и со се останато, и тоа сето е со значење на РЕЛИГИЈА и тоа во права смисла на зборот!!!
2
.Во Италија, да се донеси странец за тренер,или неиталијанец во Репрезентација се штрајкува, се протестира..Како навивач на Јуве, морам да го напоменам случајот со Каморанези..Кога Каморанези (роден Аргентинец) доби Италијански пасош беше повикан да игра во Репрезентација на Италија..Цела јавност се дигна, Роберто Баџо имаше изјава дека ќе пробал и тој да игра за Аргентинската репрезентација...И тоа замисли, Каморанези од својата 4та година живее во Италија, и каков бум се направи..Баш ме интересира доколку го побараат Амаури од Италијанската репрезентација да игра каков ќе биде приемот..
3.Играчот на Јужна Кореа (не го знам неговото име) чиј гол ги дисквалификува Италијанците на СП во Ј.Кореја, играше во Болоња или Бреша или Пјаченца не сум сигурен(не ми текнува), и по враќањето веднаш му беше дадена отпусница. Кога играа на последново СП Романија - Италија,пред мечот, до Муту беа испраќани слични пораки од Италијанските фанови, тој го даде голот, за израмнување на резултатот 1-1, и да не му го одбранеше Буфон последниот пенал на Муту (која би значела крај за Италија на натпреварувањето), сигурен сум дека ќе си се простеше од Фиорентина под силен притисок на навивачите и на јавноста...

Тоа е фудбал, страст...
Кико те почитувам многу, знаеш и самиот ама не си во целост во право.
За Капело е ист случајот како и со Каморанези и сега очекувам и Амаури. Тоа нема врска значи.
За мене е просто тоа што ако некој му дал гол на италија да биде избркан од истата лига. Тој е професионалец, игра фудбал за да заработуава и не се знае каде ќе го однесе патот. Сепак кога играш за репрезентација тоа е светост, како што кажуваш ти и против кој и да играш сакаш да го дадеш максимумот.
За тоа на кој и како се продавани клубовите пак не го гледам како пречка или нешто да не е во ред. Најважно е да бидат задоволни навивачите, да има клубот резултати, а не да играат за некои мафијашки босови кои си ги гледаат интересите надвор од фудбалската игра.
Пример ќе ти ги посочам екипите на Парма и Лидс, големи клубови кои заради кризата и несакањето да преминат во раце на други газди пропаднаа. Сурова реалност:toe:

Спортски прздрав:helou:

А за зборот религија е поврзан еден клуб од островото чија парола е Manchester United-The Religion:pipi:

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.917
Поени од реакции
61.430

2

Тоа е фудбал, страст...
Се што доаѓа од навивачите како притисок врз играчи и слично е нормално и влегува во оној дел на страст, религија или како и да го наречеме.

Потегот со играчот од Кореја (името му го заборавив сите исто ми звучат) кој играше за Перуџа беше дело на контроверзниот газда на Перуџа (и него името му го заборавив), и нема врска со фудбалот. Човекот изјави дека бил исфрустриран, играчот ништо не покажал во дресот на Перуџа а за Кореја играше феноменално. Сепак, Италија беше исфрлена од судиите на тоа првенство, во наредното коло истото го доживеа и Шпанија. Жалосен и дискриминаторски потег на раководството на Перуџа...

Vartolu

The Infamous Mobb
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.464
Поени од реакции
6.301
Кико те почитувам многу, знаеш и самиот ама не си во целост во право.
За Капело е ист случајот како и со Каморанези и сега очекувам и Амаури. Тоа нема врска значи.
За мене е просто тоа што ако некој му дал гол на италија да биде избркан од истата лига. Тој е професионалец, игра фудбал за да заработуава и не се знае каде ќе го однесе патот. Сепак кога играш за репрезентација тоа е светост, како што кажуваш ти и против кој и да играш сакаш да го дадеш максимумот.
Чомбе брат..За Капело не бев запознаен дека имало протести и негодувања, искрено..Јас го кажав само реалното што се случува во Италија, не напоменав дека се согласувам со тоа..Реално, не е логично да му се лутат на играчот што постигнал голот против нив бидејќи сепак тој има национална обврска кон матичната земја.. Но, ете Италијанците се дотолку фанатици по фудбалот што кај нив нема мрдање...
За тоа на кој и како се продавани клубовите пак не го гледам како пречка или нешто да не е во ред. Најважно е да бидат задоволни навивачите, да има клубот резултати, а не да играат за некои мафијашки босови кои си ги гледаат интересите надвор од фудбалската игра.
Пример ќе ти ги посочам екипите на Парма и Лидс, големи клубови кои заради кризата и несакањето да преминат во раце на други газди пропаднаа. Сурова реалност:toe:
Тоа е традиција во Италија...:toe:

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.545
Поени од реакции
48.391
Moџи денес ја очекува одлуката од Римскиот Суд која го терети за обвинение кое се однесува на поткупување и заканување на играчи кои требало да потпишат за неговара фудбалска агенција која покрај Моџи била управувана и од неговиот син Александро .
Обвинителството бара 5 години затвор за Моџи, судот исто така тврди дека неговата агенција била криминална групација која сакала да го превземе Италијанскиот Фудбал, со друг збор Мафија во фудбалот .

Некои од коментарите на goal.com велат дека одлуката е веќе донесена и дека Моџи треба да одлежи година и 6 месеци во затвор, како и да е се чека официјална потврда на осудата .

Извор

Eдит : И официјално, Моџи мафија осуден на година ипол затвор, иако според некои информации обвинителството барало 5 до 6 години така да и оваа пресуда е мала али битно со факти е докажана неговата прљава игра од која страдаше Италијанскиот фудбал .

Vartolu

The Infamous Mobb
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.464
Поени од реакции
6.301
Moџи денес ја очекува одлуката од Римскиот Суд која го терети за обвинение кое се однесува на поткупување и заканување на играчи кои требало да потпишат за неговара фудбалска агенција која покрај Моџи била управувана и од неговиот син Александро .
Обвинителството бара 5 години затвор за Моџи, судот исто така тврди дека неговата агенција била криминална групација која сакала да го превземе Италијанскиот Фудбал, со друг збор Мафија во фудбалот .

Некои од коментарите на goal.com велат дека одлуката е веќе донесена и дека Моџи треба да одлежи година и 6 месеци во затвор, како и да е се чека официјална потврда на осудата .

Извор

Eдит : И официјално, Моџи мафија осуден на година ипол затвор, иако според некои информации обвинителството барало 5 до 6 години така да и оваа пресуда е мала али битно со факти е докажана неговата прљава игра од која страдаше Италијанскиот фудбал .
Шпекулирања милион..Канал 4 го испрати во затвор, гол.ком му даде условна казна а судењето не е завршено...

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.545
Поени од реакции
48.391
Шпекулирања милион..Канал 4 го испрати во затвор, гол.ком му даде условна казна а судењето не е завршено...
Како што читав на дел од коментарите што доаѓаа на лица од Милано на goal.coм, судењето е завршено и Моџи е виновен но добиена е мала казна, што воошто не ме чуди, си има он кабли насекаде, обвинителството бараше казна од 6 години за Моџи, 5 за неговиот син, плус казни да добијат и други лица инволвирани во незаконското работење на Моџи али и вака и така прогласен е за виновен а тоа е доволно .

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom