Италијанско првенство

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување

Кој е најдобар италијански клуб?

• Вкупно гласачи
    746
Статус
Затворена за нови мислења.
Не викам дека пратам Сериа А ако пратам тоа ке значи дека ми се свиѓа фудбалот и сета оваа дискусија паѓа во вода. А зошто па ти мислиш дека се игра поостро во Италија? Да не има некоја скршеница на нога последниве години? Ја таков масакар што му се случи на Едуардо немам видено во Италија последниве3-4 години.
А за да биде остар фудбал, треба нозе да летаат на терен?? Треба тепачки да има на секој 5 минути меѓу фудбалерите?? И тој стартот на тоа животното од Евертон ти го ставаш во фудбал?? Тоа на се личи само не на фудбал, а тој и не е за фудбалер.. Гледај во глобала, каде се поцврсти фудбалерите, каде помалку глумат прекршоци и ги издржуваат колку што можат прекршоците над нив..

Не мислам да влегувам веќе во дискусии, само да кажам збор-два за тоа што гледам дека ептен не сте во право.

Минато е.
Калчото го биеше лош глас поради острите стартови, но сето тоа е... како да се изразам? Сето тоа сега е стереотип, исто како што сеуште постои стереотипот за англиските хулигани. Екипите во Калчото играат тежок фудбал, но паметен фудбал. Екипите во Премиер лигата, особено оние кои влегуваат во елитата од пониските рангови играат амерички фудбал, да не речам рагби. Физички се спремни да играат и по два наптревари, влегуваат бескомпромисно во дуели, не се плашат од топката а со тоа надоместуваат за немањето на креативност и добра тактика.

А за да биде остар фудбал, треба нозе да летаат на терен?? Треба тепачки да има на секој 5 минути меѓу фудбалерите?? И тој стартот на тоа животното од Евертон ти го ставаш во фудбал?? Тоа на се личи само не на фудбал, а тој и не е за фудбалер.. Гледај во глобала, каде се поцврсти фудбалерите, каде помалку глумат прекршоци и ги издржуваат колку што можат прекршоците над нив..
Ти ке ми кажуеш дека во лига со фудбалери како Тоти, Дел Пиеро, Инзаги,Трезеге, Кака, Пато, Фиго, Каморанези и тн. нема глумење на прекршоци?????? Па дај молим те биди реален. Ти самиот кажа во Англија се играло балет и во постов се демантираш. Се е составен дел од фудбалот, и повреди и скршеници. А кај има скршеници значи таму фудбалот е остар.

Ти ке ми кажуеш дека во лига со фудбалери како Тоти, Дел Пиеро, Инзаги,Трезеге, Кака, Пато, Фиго, Каморанези и тн. нема глумење на прекршоци?????? Па дај молим те биди реален. Ти самиот кажа во Англија се играло балет и во постов се демантираш. Се е составен дел од фудбалот, и повреди и скршеници. А кај има скршеници значи таму фудбалот е остар.
Хаха.. А оти ако глумат многу во Италија, во Англија нема ни еден зглумен старт?? Ма дај те молам.. Јас никаде не се демантирам дека во Англија се игра балет.. Само тоа што го направи тој од Евертон(не знам како се викаше) не го ставам во фудбал.. Само тоа сакам да ти го докажам..

Ај ќе скратам колку можам, нешто болдирав па за тоа ќе ти одговорам.

1. Иако синото болдирано не ми беше наменето мене: Идиоти и Хулигани има секаде. Но во Англија има нешто што се вика закон и кој е многу поригорозен од другите држави. Да те потсетам ако не знаеш дека англискиот фудбал беше 6 години казнет со неиграње во Европа поради хулиганите, кои и денес ги прават најголемите нереди секаде, освен дома. Дома се мирни. До тоа дојде по законот кој го донесе владата на железната Маргарет Тачер која смисли нова стратегија: им ги тргна огради високи 2 метри кои будалите ги прескокнуваа, и ги замени со казна од неколку години затвор за секој што ќе втрча на терен. Види ги сега, бубачки се. Ама само дома. Закон, ништо друго. Нема врска со сваќањсето на фудбалот. Англичаните се далеку најлоши во тој поглед. Отидовме во погрешна насока...

2. Реков веќе дека големата четврка игра нормален фудбал и секогаш би ги гледал. Останатите играат трчај-шутни.

3. И мене да ми речат да бирам меѓу тие две, и јас нема да се двоумам.

4. Споредби од УЕФА куп не ми се релевантни. Таму никогаш незнам кој решил да помине а кој да испадне. На повеќето не им значи ништо.

5. На репрезентативен план се судруваат двете фудбалски филозофии, двете сваќања за фудбалот. Италијаните имаа среќа, но и три-четири тактики кои можеа да ги променат во текот на еден меч, нешто што за Англичаните е научна фантастика. Затоа имаат резултати, а среќата е секогаш потребна, без неа не се може.

Толку засега...
Муабетов стаса од сегашноста до минатото. Знам дека Англичаните се најлоши, но најлошото е истерано од фудбалот. Нешто што не можам да го кажам за Италија.
Ти викаш дека големата 4 игра нормален фудбал. Астон Вила, Тотенхем, Евертон не играат нормален фудбал?? Во Италија фудбал гледам само во Јувентус сезонава. Интер таа па таа, Милан не се доволно уиграни. Рома игра на завидно ниво, но резултатите изостануваат.
За УЕФА куп сепак мислам дека колку толку на помалите екипи им е важно тоа натпреварување. На екипи како Милан им е важно, не па на помалите.
Толку засега.

Хаха.. А оти ако глумат многу во Италија, во Англија нема ни еден зглумен старт?? Ма дај те молам.. Јас никаде не се демантирам дека во Англија се игра балет.. Само тоа што го направи тој од Евертон(не знам како се викаше) не го ставам во фудбал.. Само тоа сакам да ти го докажам..
Типчето беше од Бирмингем и никој не го оправдува тоа што го напраи.
И во Англија има глумци и тоа какви глумци, ама џабе беше крекањето од твоја страна. И во двете првенства има остри стартови, глумење и сл ствари. Далеку од тоа дека се игра балет во Англија.

Муабетов стаса од сегашноста до минатото. Знам дека Англичаните се најлоши, но најлошото е истерано од фудбалот. Нешто што не можам да го кажам за Италија.
Ти викаш дека големата 4 игра нормален фудбал. Астон Вила, Тотенхем, Евертон не играат нормален фудбал?? Во Италија фудбал гледам само во Јувентус сезонава. Интер таа па таа, Милан не се доволно уиграни. Рома игра на завидно ниво, но резултатите изостануваат.
За УЕФА куп сепак мислам дека колку толку на помалите екипи им е важно тоа натпреварување. На екипи како Милан им е важно, не па на помалите.
Толку засега.

Не беше враќање во минатото, туку само сакав да направам споредба како се решаваат тие проблеми. Англија ги реши успешно. Италија се уште не. Но тоа нема врска со фудбалот, или со начинот на кој го сваќаат едните и другите, туку со законот и со начинот на кој се спроведува. Мислам дека ќе се сложиш со тоа.

Интер игра како што игра и тоа му носи резултати засега. Кога ќе ангажира елитен плејмејкер ќе видиш и други формации и тактики. Се зависи од фудбалерите кои ги има на располагање. Јувентус игра, се сложувам, Милан толку може со оглед на возраста на екипата. И да не ги анализирам сега една по една. Калчото има екипи како Фиорентина, Џенова, Аталанта, Сампдорија, Лацио... кои во ништо не заостануваат зад Англиските.

Зборувавме пред се за начинот на кој сеигра фудбалот во Италија и во Англија. За нас италијанскиот фудбал е оној вистинскиот, за тебе англискиот. Јас ги разбирам причините заради кои тебе ти е поинтересна Премиер лигата, но имам впечаток дека ти не ги разбираш нашите. Имаме различни сваќања за фудбалот, тоа е тоа...

Не беше враќање во минатото, туку само сакав да направам споредба како се решаваат тие проблеми. Англија ги реши успешно. Италија се уште не. Но тоа нема врска со фудбалот, или со начинот на кој го сваќаат едните и другите, туку со законот и со начинот на кој се спроведува. Мислам дека ќе се сложиш со тоа.

Интер игра како што игра и тоа му носи резултати засега. Кога ќе ангажира елитен плејмејкер ќе видиш и други формации и тактики. Се зависи од фудбалерите кои ги има на располагање. Јувентус игра, се сложувам, Милан толку може со оглед на возраста на екипата. И да не ги анализирам сега една по една. Калчото има екипи како Фиорентина, Џенова, Аталанта, Сампдорија, Лацио... кои во ништо не заостануваат зад Англиските.

Зборувавме пред се за начинот на кој сеигра фудбалот во Италија и во Англија. За нас италијанскиот фудбал е оној вистинскиот, за тебе англискиот. Јас ги разбирам причините заради кои тебе ти е поинтересна Премиер лигата, но имам впечаток дека ти не ги разбираш нашите. Имаме различни сваќања за фудбалот, тоа е тоа...
Може не ги сфаќам вашите причини но не значи дека не ги почитувам. Цела дискусија испадна од тоа статистиките дека Италијанското е пред Шпанското. Нешто што верувам дека ни ти нема да се согласиш, со оглед на фудбалот кој се игра во Шпанија.

ја не го поштувам веќе англиско првенство,стана вештачка лига,Милијардери зимаат клубови како од шала,им стана тоа луксузна играчка,во Шпанија и во Италија го нема тоа,се сложувам со Дено дека МОМЕНТАЛНО англиско е подобро(со 80% странци) ама сега Сериа А се враќа на колосек,ќе видиме сега во ЛШ кој ќе биде подобар па тогаш ќе збориме,Интер,Јуве,Милан и Рома не се ништо послаби од Мен Ју,Челзи,Ливерпул и Арсенал

Тргнете од таа гледна точка што во Англија секоја година во ЛШ одат Арсенал,Манчестер,Челзи и Ливерпул!Во Шпанија и Италија е далеку понеизвесно и понапнатно.Беше Бетис,Севиља,Ла Коруња,Атлетико Мадрид.Беше Удинезе,Фиоренитна,Лацио од Италија.Овдека секогаш истите и секогаш е тапа.Лигата нема јаки екипи освен првите 4-5 екипи и толку.Во Шпанија и Италија е далеку понеизвесно,така да еве една причина повеќе според мене.А пошто братче си гледал лани Евертон-Фиорентина и Фиорентина отишла понатаму на среќа,дај образложи ми малце како тоа.Ебате Евертонот неможе Стандард да го помине во УЕФА.Астон Вила губи од Металист.Дај не лупај глупости.Можда е Англискиот фудбал поатрактивен во последниве 3-4 години,но не и појак во никој случај.

Тргнете од таа гледна точка што во Англија секоја година во ЛШ одат Арсенал,Манчестер,Челзи и Ливерпул!Во Шпанија и Италија е далеку понеизвесно и понапнатно.Беше Бетис,Севиља,Ла Коруња,Атлетико Мадрид.Беше Удинезе,Фиоренитна,Лацио од Италија.Овдека секогаш истите и секогаш е тапа.Лигата нема јаки екипи освен првите 4-5 екипи и толку.Во Шпанија и Италија е далеку понеизвесно,така да еве една причина повеќе според мене.А пошто братче си гледал лани Евертон-Фиорентина и Фиорентина отишла понатаму на среќа,дај образложи ми малце како тоа.Ебате Евертонот неможе Стандард да го помине во УЕФА.Астон Вила губи од Металист.Дај не лупај глупости.Можда е Англискиот фудбал поатрактивен во последниве 3-4 години,но не и појак во никој случај.

Se sluzuvam so vuki vo annglija od koga e formiran fudbalot vaka osvojuvaat arsenal,mancester united,liverpool a sega i celsi a vo italia site imaat sansa,:helou:

у право си,сите гледаат атрактивни утакмици и го величат само ЕПЛ,а иначе тактички се без врска

Може не ги сфаќам вашите причини но не значи дека не ги почитувам. Цела дискусија испадна од тоа статистиките дека Италијанското е пред Шпанското. Нешто што верувам дека ни ти нема да се согласиш, со оглед на фудбалот кој се игра во Шпанија.

Јас викам само дека Италијанското се враќа полека ама сигурно, истото можат да го кажат сите што гледаат Сериа А. Нема голема разлика меѓу трите најсилни лиги. Во Англија играат повеќе странци, но во Италија има поголема база на квалитетни домашни играчи.

Ќе видиме како ќе се одвиваат работите понатаму, многу зависи и од економската криза, која може многу да го погоди фудбалот...

Ти сигурно ја гледаше тогаш, зборувам за реваншот. На 2-0 за Евертон Фреј правеше чуда на голот. Се гледаше дека Фиорентина ке биде среќна со пенали, Евертон напаѓаше и напаѓаше.
Стандард не е слаба екипа, ја посра Сампдорија 3-0. Не треба да потценуваш такви екипи.
Значи моментално знаеме дека Англиското е поквалитетно од Италијанското. Во минатото беше подруго и тоа знаеме. Исто така знаеме дека да не беа милијардерите во Англија немаше да се случи овој развој на ПЛ. А допрва ке се мењава во ПЛ тоа за големата 4, порано само 4 имаше пари. Сега буквално секој тим добива 50 милиони фунти само што игра во лигата. Каде се парите од тв права, спонзори и тн. Отсекогаш биле проблем парите во Англија затоа што само 4 имале пари. Но сето тоа полека полека ке исчезне. Ке нема голема 4 според мене. Еве веќе А Вила им пркоси на Арсенал за 4 место. Додека во Италија колку толку екипи како Фиорентина,Лацио,Рома можат да си дозволат милионски суми. Во ПЛ тоа не беше возможно. Њукасл има играно ЛШ пред 6 сезони. Тоа е премалку.

Друга работа која ме нервира е вештачки напумпани фудбалери во Англија!Има фудбалери од тимови како Фулам,Болтон,Мидлсборо што зимаат невидени плати неделно а немаат благе везе од фудбал.само пари,пари и пари се вртат.Манчестер Сити се стварно греота.Толку пари трошат,толку засилувања и пак ќе се борат за опстанок.Њукасл ги жалам веќе со години.Тотенхем кутрите купуваа,купуваа....најавуваа како ќе се бореле за титула и пак се ништо.Парите им удрија у глава,а тоа е лошо.Све странски инвеститори и плачат како мали деца за најдобрите фудбалери да ги донесат.Ако толку се клубови големи,нека произведат некој играч или нека купат евтин па нека го направат голем играч.Овој Дефо сиротиот уште у Караорман да дојде да игра.Како пакетче ко шетаат вамо тамо.И за тој 20 милиони треба да си луд да платиш.Така да Премиер е вештачка лига,која во преден план е бизнисот

Јас викам само дека Италијанското се враќа полека ама сигурно, истото можат да го кажат сите што гледаат Сериа А. Нема голема разлика меѓу трите најсилни лиги. Во Англија играат повеќе странци, но во Италија има поголема база на квалитетни домашни играчи.

Ќе видиме како ќе се одвиваат работите понатаму, многу зависи и од економската криза, која може многу да го погоди фудбалот...

da da vo pravo si:helou:-po site skandali i krizi koi go tresea kacoto sega veke nalikuva na najdobrata liga vo evropa

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom