Исчезнати лица

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.758
Поени од реакции
11.678
vidi go toj Keshsishev, licen kuvar mu bil na Palcho, radi reda, nula nadoknada imal za toa, ednostavno satisfakcija dovolna vo zivotot mu bilo sto uspeal da stane personalen kuvar na Palcho ramnozemjasot.
Може се надевал да биде некој министер во владата предводена од премиерот Палчо.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.377
Поени од реакции
47.223
Ja ova ova mnogu ne veruvam, ne moze da kidnapiras dete, i da mislis deka e 40 godisna zena, tocno e deka vlezovite se temni ama ne do toj stepen da ne se gleda prst pred oko narocito pa ne preku den, isto taka i vo samiot lift koga izlegla imalo svetlo, znaci poveke od jasno bilo za niv deka toa e dete, a ne 40 godisna zena, slep da si ke znaes deka e dete, taka da vo ova jas ne veruvam, deka on koga ja kidnapiral, ne primetil deka e dete, odnosno dvajca ne uspeale da primetat deka dete zimaat.

McLovin

Politically Incorrect
Член од
11 август 2016
Мислења
3.973
Поени од реакции
15.517
Нешто фали тука. Овие сега се вадат обвинувајќи го само Палчо. Нешто не ми штима и е очевидно дека се испуштаат детали.

Член од
16 јануари 2025
Мислења
22
Поени од реакции
55
Каков гнасен народ живее у оваа држава!

Чист пример ви се овие ретарднирани умислени Wanna be ликвидатори

У право беше оној Протуѓер дека у оваа држава има мн луѓе што треба да се скинат за да тргнеме напред..

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.377
Поени од реакции
47.223
Нешто фали тука. Овие сега се вадат обвинувајќи го само Палчо. Нешто не ми штима и е очевидно дека се испуштаат детали.
Ne go obvinuvaat Palcho, fakt e deka on bil glavniot dirigent ovie ne ni imaat kapacitet prvo i osnovno da smislat vakvo nesto, vtoro defakto nemaat kapacitet nit uslovi nit znaenje da dojdat do informacii i detali za tie sto treba da gi grabnat, toa se raboti sto samo Palcho moze da gi znae i smisli. Oni se klasicni poslusnici, gledas deka sami priznavaat deka oni kidnapirale i go sledele planot na Palcho, toa e veke priznanie na vina i nema nikakvo vadenje tuka, tolku e otkako toa si go kazal.
A mene licno seedno mi e koj e egzekutorot, eve da receme deka za toa ke imaat polemika i ke se obiduvaat da si prefrlaat vina, totalno nebitno mi e mene toa, site treba podednakvo da go jadat, a vo nekoj idealen svet site veke trebase da zavrsat so metak u glava, nema sto na smetka na drzavata do kraj na zivot da teraat vo zatvor.

Ostanuva da vidime samo kako tatkoto e vmeshan vo sve ova, i dali e vmeshan.
Автоматски споено мислење:

У право беше оној Протуѓер дека у оваа држава има мн луѓе што треба да се скинат за да тргнеме напред..
Pocnuvajki od nego?

Down

Aloysius Devadander Abercrombie
Член од
4 мај 2012
Мислења
4.133
Поени од реакции
7.104
Ne go obvinuvaat Palcho, fakt e deka on bil glavniot dirigent ovie ne ni imaat kapacitet prvo i osnovno da smislat vakvo nesto, vtoro defakto nemaat kapacitet nit uslovi nit znaenje da dojdat do informacii i detali za tie sto treba da gi grabnat, toa se raboti sto samo Palcho moze da gi znae i smisli. Oni se klasicni poslusnici, gledas deka sami priznavaat deka oni kidnapirale i go sledele planot na Palcho, toa e veke priznanie na vina i nema nikakvo vadenje tuka, tolku e otkako toa si go kazal.
A mene licno seedno mi e koj e egzekutorot, eve da receme deka za toa ke imaat polemika i ke se obiduvaat da si prefrlaat vina, totalno nebitno mi e mene toa, site treba podednakvo da go jadat, a vo nekoj idealen svet site veke trebase da zavrsat so metak u glava, nema sto na smetka na drzavata do kraj na zivot da teraat vo zatvor.

Ostanuva da vidime samo kako tatkoto e vmeshan vo sve ova, i dali e vmeshan.
Автоматски споено мислење:

Pocnuvajki od nego?
Во идеален свет метак у глава треба да им биде рајот кон којшто тежнеат.

Во идеален свет овие идат на ол инклузив у јужна америка у рацете на некој картел, знаат они што да им праат.

y2k

Член од
4 октомври 2022
Мислења
1.196
Поени од реакции
1.770
Толку ..

Coca Cola

Пашламарка
Член од
4 јануари 2009
Мислења
1.010
Поени од реакции
1.689

y2k

Член од
4 октомври 2022
Мислења
1.196
Поени од реакции
1.770
Во која дупка сега да се пикнат докторката и тој од неписмениот од München

– Дали Палевски ви се јави од странство? – праша адвокатот.

– Да. Тоа беше кога тргнал од Србија кон Турција, преку Бугарија. Неколку пати ми се јави. Првиот пат ми рече дека ќе одел за Москва. Јас му реков, прави што знаеш. После десетина минути пак ми се јави, ми рече дека се наоѓа на турска граница и ќе оди за Истанбул. Јавувањата беа и од телефонот на Стефан Димовски. На последното јавување ми рече ќе се чуеме сабајле, кога ќе бидам во Истанбул. Утредента ми се јави, знае дека имам многу пријатели во Трција, ми рече да му најдам некој контакт од пријател, за да може да најде куќа под кирија. Наводно во Истанбул била висока киријата. Јас му го предложив пријателот Хусеин Херемит, кој е во Баликесир. Хусеин му нашол некоја куќа на Палевски, со платена кирија за 3 месеци. По телефон ќерка ми го прашала Хусеин, дали Палевски му рекол дека треба некаде да го носи на лекар. Хусеин рекол дека Палевски не му рекол такво нешто – рече Манев.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.377
Поени од реакции
47.223
Да. Е сеа чим година дена унапред е ископана дупката значи се планирано одамна грабнување. Кога виделе дека не може да најдат нерегистрирана кола тогаш го преиначиле планот да киднапираат пензионер или постар човек за да може со неговата кола да ја киднапираат таа 38-40 годишна жена за да изнудат пари од нејзе, а кога ќе ја киднапираат да го пуштат пензионерот и да ја стават неа место него. Тука доаѓаме до моментот зошто Палчо од нигде никаде го рокнал Панче и зошто ја грабнале и убиле Вања, а не таа 38-40 годишна жена?

Ова мене ми личи на одмазда од Палчо према фамилијата Ѓорѓиевски за некој стар долг, кога веќе увидел дека не може да си го наплати истиот. Не знам што да кажам, ужас.
Pa mislam deka e odgovoreno na sve, indirektno, zasto Palcho direktno nema nikad da priznae.

1. Zhezhovski,
Palco ovoj od sam start znae deka ke go ubie, samo ne im kazuva na negovite podanici zasto e svesen deka postojat golemi sansi da se povlecat od planot. Palco e psihopat, ama ne e ultra glupav kako ostanatite, niv im imalo logika da pikaat luge vo dupki zivi, so teg dole, u glavata na Palco toa nema logika, zasto postoi rizik nekoj da gi vidi ili slusne, mal golem rizik nebitno, on zatoa instantno kako ovie mu go plasiraat Zhezhovski do dupkata, bez nikakvo razmisluvanje mu puka vo glava.

Ne gi predupredil, nisto, mu go nosat tamu kade sto im naredil, nivnoto go zavrsile, na red e negovoto, taka da on ova odnapred go planiral, zasto kolata na Zhezhovski e eden od klucnite alatki za negoviot glaven plan. Ziv da go ostavi nema logika toa za nego, sto ke pravat koga ke zavrsat, ke go pustat? Licata im gi videl, tolku e, nema sansa Palcho da go pusti vo edna vakva situacija zasto on u negovata glava ima plan vo koj on izleguva kako pobednik. Ziv Zhezhovski za nego znaci poraz, taka da toa e toa.

2. Devojceto,
Slicno kako i so Zhezhovski, ako veruvame na Manev deka Palcho ocekuval zena da mu donesat, a ovie mu nosat malo devojce, ova mu gi poremetuva site planovi vo glava i ne gleda izlez kako on od ovaa situacija bi izlegol kako Pobednik. Gleda edinstveno resenie vo toa da go likvidira devojceto zasto, pak ke kazam, u negovata glava toa e edinstvena varijanta za da on ostane na sloboda.
So vozrasna zhena veruval deka poinaku ke moze da postapi i da istera so potkup i slicno, vaka so malo devojce toa e nevozmozno, spored nego

3. E sega ima uste edna varijanta koja mi se svrte vo glava, Zhezhovski radi voziloto da e kolateralna steta, sekako si stoi ona od pogore zasto e ubien, a pritoa Palcho da imal lista na luge za likvidacija i nanesuvanje na steta, preku ubistvo na nivni bliski, odnosno na ovaa bagra nepismena da im rekol deka ke gi kidnapiraat i ke baraat otkup, a vsusnost negoviot plan bil drug, a toa e da ubie clen na nivnite semejstva. Zasto Palcho ne mi deluva na covek koj imal golema potreba od pari, drugive da, ama on si imal kontakti i nadvor od zemjava i poslusnici koi vo sekoj moment bile tuka za nego.

Treba da razbereme deka Palcho e klasicen psihopat, veruval u nadrealni raboti, taka da nema da sum iznenaden ako radi x pricini, imal lista na familii u zemjava koi zasluzuvaat nesto vakvo, pa isto kako i Zhezhovski, da im rece odnesete gi tamu i tamu, i otkako ke ja plasiraat zrtvata, on odma i presuduva.

Kako i da e, poslednava varijanta, tesko, ama koga ke razmislis, bilo koja varijanta, i onaa so kidnapiranje i baranje pari, isto, e nesto sto mnogu tesko moze nekoj da go realizira, i pritoa da uspee vo namerata bez da bide faten, bez da se znae koj e sto e, ne tesko, toa e nevozmozno da go napravi bilo koj.

Последно уредено:
Член од
30 август 2024
Мислења
208
Поени од реакции
897
Ми беше страв, затоа што бев под закана дека ќе ме убие мене и семејството ако не му ја завршам работата до крај – одговори обвинетиот Манев.
Пред месец дена кажав дека ќе си легнат на брашно и еден (или сите) ќе почнат да си рецитираат само за да добијат пониски казни (ако воопшто има шанси такво нешто).

Грабнале „жена“ која излегувала од лифт. Темно било не виделе која е, дури на лице место виделе дека е девојче. А што ако рандом човеке киднапирале? Можеби баба некоја. Глупости.

Па после, не реагирал дека му било страв... приказни за мали деца. Очигледно е дека сакаат да натоварат све на еден човек, можеби адвокативе нивни пробуваат да се фатат на сламка.

Се надевам судот исто ќе ги гони сите. Не заслужуваат ништо помалце. Ако им било на сите жал за девојчето и не им било сеедно, требале 3цата на лице место Палчо да го убијат... а не сеа на искази да продаваат муда за бубрези.

Член од
7 јуни 2013
Мислења
12
Поени од реакции
16
Колку време мислеле да го држат Панче врзан во дупка со бетонски тег? Веројатноста некој да го види или чуе исто постои. Планот веќе им се изјаловил неколку пати, валјда немале да го остават 1 недела така врзан? И да било 1 ден, нема шанси да биле до толку глупи да си речат па ќе го пуштиме и никому ништо

Член од
5 март 2018
Мислења
17.498
Поени од реакции
19.982
Ja ova ova mnogu ne veruvam, ne moze da kidnapiras dete, i da mislis deka e 40 godisna zena, tocno e deka vlezovite se temni ama ne do toj stepen da ne se gleda prst pred oko narocito pa ne preku den, isto taka i vo samiot lift koga izlegla imalo svetlo, znaci poveke od jasno bilo za niv deka toa e dete, a ne 40 godisna zena, slep da si ke znaes deka e dete, taka da vo ova jas ne veruvam, deka on koga ja kidnapiral, ne primetil deka e dete, odnosno dvajca ne uspeale da primetat deka dete zimaat.
Плус нели во исказите таткото го мешаат, дека кажал дека Вања сама оди на училиште

Член од
7 јуни 2013
Мислења
12
Поени од реакции
16
Буквално! Плус облечено е сосема по различно од некој на 38-40 години, носи ранец школски, патики? Детево баш личи на девојче не на жена

Kajgana Shop

На врв Bottom