Исчезнати лица

Член од
14 април 2012
Мислења
32.527
Поени од реакции
66.055
Јамајка ми викаше бил милионер, денес испадна дужен бил 15к, поправал шпорети на пелети.
Ништо не си разбрал. Дечкото кажа дека Палчо има недвижнини, дека има имот. Тоа што има недвижнини, не значи дека има и пари, зашто може да имаш и 10 стана, ама да не си ликвиден во моментот. Ако ги издаваш тие 10 стана за 400 евра месечно, тоа се 4000Е. Ако трошиш 5000Е месечно, на капитал од скоро милион евра, пак ке си неликвиден.

Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.268
Поени од реакции
6.173
Има имот бе само им продава скромност на ова слепциве да го финансираат. Да му стало толку до партија ќе шитнеше имот. Класично скопско преварантче само што овој плус длабоко удбашки углавен. Овој и сите оние ДБК соработници овие 35 години се јадрото на проблемот у државата. Да не ја тераме на политика.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.398
Поени од реакции
9.020
Манев што се струполил од страв кога ги видел џандарите на врата, им се заканувал дека ќе ги здроби Кешишев и Боре ако не кажат дека Палчо бил со нив и пукал. Бреееееј, какви филмови прават. Манев каков е, сигурно не можел Панче сам да го совлада а не па оној Боре кој делува спремен. Не се плашат овие од тепање. Овие многу пати гледале пиштол на маса а Кешишев ништо чудно и многу пати да го голтал тој пиштол под закана дека ако не биде мирен Палчо пак ќе го ебе.
Има еден момент што може само јас поинаку го сфаќам, али ако добро се прочита изјавата, која гласи:
"Манев наводно им се заканил на него и на Боре дека ЌЕ ГИ здробат ако не кажат така".
Во овој дел од изјавата може и да не се мисли дека Манев ќе ги здроби, и ако е така, се поставува прашањето кој би ги здробил ?

Член од
5 март 2018
Мислења
16.448
Поени од реакции
18.705
Овој Кешишев мислам дека најповеќе треба да страда, не знам за родителите ама мене ми иди в судница да влезам и со голи раце да го задавам

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.330
Поени од реакции
4.124
Кешишев е вејка, мислам дека оваа изјава е сценарио на полицијата за да Манев се притисне да каже некои докази против палчо... Со оваа изјава кешишев фактички го признава делото и се изјаснува за виновен пред судот и повеке нема вадење на тоа признавме оти многу не тепаа џандарите и ни наместија како ние да сме кажале каде се телата....

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.575
Поени од реакции
22.525
Колку што разбрав, во писмото Кешишев пишува дека Палчо НЕ БИЛ СО НИВ ВО МОМЕНТОТ на убиствата на Панче и Вања. Дури и според неговиот најнов исказ, не значи дека Палчо е паднат од небо во судницата и не е замешан. Може и Кешишев кажува дека Палчо е организаторот и нарачателот, т.е. мозокот на операцијата, меѓутоа не бил на лице место во моментите на убиствата на 2те жртви. Што и не делува нереално (освен што тотално се коси со досегашната верзија дека Палчо бил тој кој пукал и во Панче и во Вања).

Како и да е, кога ќе ги пуштат во судница видеата од признанијата, многу работи ќе станат појасни... веројатно.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.398
Поени од реакции
9.020
Колку што разбрав, во писмото Кешишев пишува дека Палчо НЕ БИЛ СО НИВ ВО МОМЕНТОТ на убиствата на Панче и Вања. Дури и според неговиот најнов исказ, не значи дека Палчо е паднат од небо во судницата и не е замешан. Може и Кешишев кажува дека Палчо е организаторот и нарачателот, т.е. мозокот на операцијата, меѓутоа не бил на лице место во моментите на убиствата на 2те жртви. Што и не делува нереално (освен што тотално се коси со досегашната верзија дека Палчо бил тој кој пукал и во Панче и во Вања).

Како и да е, кога ќе ги пуштат во судница видеата од признанијата, многу работи ќе станат појасни... веројатно.
Според досегашнниве дискусии на форумов, целото внимание беше насочено дека Палчо е тој што пукал, е сега се доаѓа до нов момент каде што постои реална опција да навистиа Палчо не пукал (што не значи дека не е вклучен во целиов случај), тогаш се поставува прашањето кој е егзекуторот. Онака од прва кој би бил спремен, мене ми оди на каратистов, ама па од друга страна кога станува збор за него, не ми се верува како тој воопшто се најде во случајов, или заглавил со овие а не па да пука, најмалку што верувам дека тој би бил пукачот.

Член од
5 март 2018
Мислења
16.448
Поени од реакции
18.705
Според досегашнниве дискусии на форумов, целото внимание беше насочено дека Палчо е тој што пукал, е сега се доаѓа до нов момент каде што постои реална опција да навистиа Палчо не пукал (што не значи дека не е вклучен во целиов случај), тогаш се поставува прашањето кој е егзекуторот. Онака од прва кој би бил спремен, мене ми оди на каратистов, ама па од друга страна кога станува збор за него, не ми се верува како тој воопшто се најде во случајов, или заглавил со овие а не па да пука, најмалку што верувам дека тој би бил пукачот.
Сеа од една страна велиш ти оди дека е каратистот од друга велиш дека најмалце на него се надеваш, одлучи се
Автоматски споено мислење:

Палчо досега на сите рочишта е фатен во лага, буквално се шо кажа му е побиено од сведоците.
Лага до лага
После досегашните сведочења јас сум уште поубедена дека тој е нарачателот

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.398
Поени од реакции
9.020
Сеа од една страна велиш ти оди дека е каратистот од друга велиш дека најмалце на него се надеваш, одлучи се
не вреди ама ај, ако ги земеш тројцата, тој шупелката Кешишев ( како ли се вика), Мане и Боро, тогаш е Боро е најспремен во смислол на способност, тие другите двајца се ебиветровци, ама според профилот на Боро, не верувам дека тој е тој што пукал, ако сакал да убие некого, можел за една секунда врат да и скрши без да се валка со крв. Тоа е мое мислење, и ќе бидам крајно изненаден ако на крај испадне да е тој.

Член од
5 март 2018
Мислења
16.448
Поени од реакции
18.705
Ако одиме до крајности јас мислам дека Боре е тој шо ја онеспособил Вања внатре во влезот, секој со малку познавање како неговото знае да изврши зафат без никој да слушни.
Дека ја убил тој не верувам, ама ако ако ги земеме сите околности сите треба подеднакво да одговараат, со умисла ја киднапирале од дома и свесни биле за ризикот, девојчето и Панче се мртви и за тоа треба да си сносат одговорност

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.330
Поени од реакции
4.124
Ако одиме до крајности јас мислам дека Боре е тој шо ја онеспособил Вања внатре во влезот, секој со малку познавање како неговото знае да изврши зафат без никој да слушни.
Дека ја убил тој не верувам, ама ако ако ги земеме сите околности сите треба подеднакво да одговараат, со умисла ја киднапирале од дома и свесни биле за ризикот, девојчето и Панче се мртви и за тоа треба да си сносат одговорност
Сите ке добијат доживотна робија. Само за таткото е неизвесно што ке излезе работата.

Член од
7 февруари 2021
Мислења
260
Поени од реакции
783
Можно е сакајќи да ја совлада/онеспособи во влезот да претерал со сила при што била ни жива ни умрена па морале да ја убијат.

Kajgana Shop

На врв Bottom