Ne beshe toa poentata !
Tuku zakonite i kako odat toa rabotite.
A za tracaranje po forumi sekako site ne biduva. Djabe ne kazha Obvinitelot pred nekoj den, detali odkako ce zavrshi postapkata.
Znaci trpenie spasenie.
Не мислев на некоја поента воопштено или на тебе конкретно.
Еве читај 20 страни наназад и ќе видиш дека сите бараат влакно во јајцето.
Не знам како не им е доволно тоа дека „човекот“ е конечно доведен во земјата каде се извршени 2 убиства и е зад решетки (не е во бегство).
Сега откако ќе дозаврши комплетно се' и започне судење ќе се одмотува клопчето па тек на крај ќе дојдеме до некои одговори кои тука се бараат на темата.
И јас истото го викам цело време, трпение. Кој сака да слушне мотиви, детали, евентуални „завери“ за луѓе „теоретичари“ на истите (за жал ги има и на темава), кој сака да трачари и кој сака да се истрча со „абе јас имам еден близок мене ми кажа“ тип на муабети треба да се стрпи пошто дури не се излези на суд и додека не започне судењето сето тоа е ите како ирелевантно.
Единственото нешто, барем за мене, што е релевантно е фактот што еден чиче и едно дете ги покри земјата. Убиецот треба да си ја добие правдата на исто свиреп начин, според мене - а според пацифистиве на темата треба да е процесуиран, суден, дрн дрн дрн...
Чист случај е, ние што сакаме спектакл да го правиме е друго 20.