Исчезнати лица

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.043
Поени од реакции
7.694
Ама него Банкстерите го местат, сфаќаш?
Сичкото е завера, беше тој на преглед во Белград и на море во Турска од здравствени причини. Никаде не бегаше.

Ова шо го има по камери, овие шо испеаа во полиција каде се закопани тела од 2 убиства, признанија, оттисоци, пиштоли, курци - палци, не баце, не знајте вие, то су све владаре из сенке, чиста намештаљка.

*ја вади чечкалицата од уста и шмркнува од бирата (од срча, чунки еднаш се живеј)
Ne beshe toa poentata !
Tuku zakonite i kako odat toa rabotite.
A za tracaranje po forumi sekako site ne biduva. Djabe ne kazha Obvinitelot pred nekoj den, detali odkako ce zavrshi postapkata.
Znaci trpenie spasenie.

Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.045
Поени од реакции
11.312
Ne beshe toa poentata !
Tuku zakonite i kako odat toa rabotite.
A za tracaranje po forumi sekako site ne biduva. Djabe ne kazha Obvinitelot pred nekoj den, detali odkako ce zavrshi postapkata.
Znaci trpenie spasenie.
Не мислев на некоја поента воопштено или на тебе конкретно.

Еве читај 20 страни наназад и ќе видиш дека сите бараат влакно во јајцето.
Не знам како не им е доволно тоа дека „човекот“ е конечно доведен во земјата каде се извршени 2 убиства и е зад решетки (не е во бегство).

Сега откако ќе дозаврши комплетно се' и започне судење ќе се одмотува клопчето па тек на крај ќе дојдеме до некои одговори кои тука се бараат на темата.

И јас истото го викам цело време, трпение. Кој сака да слушне мотиви, детали, евентуални „завери“ за луѓе „теоретичари“ на истите (за жал ги има и на темава), кој сака да трачари и кој сака да се истрча со „абе јас имам еден близок мене ми кажа“ тип на муабети треба да се стрпи пошто дури не се излези на суд и додека не започне судењето сето тоа е ите како ирелевантно.

Единственото нешто, барем за мене, што е релевантно е фактот што еден чиче и едно дете ги покри земјата. Убиецот треба да си ја добие правдата на исто свиреп начин, според мене - а според пацифистиве на темата треба да е процесуиран, суден, дрн дрн дрн...

Чист случај е, ние што сакаме спектакл да го правиме е друго 20.

Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.045
Поени од реакции
11.312
како бре може мотивот да е ирелевантен?
Кажав еднаш, за мене е! Би го бесел со нозе угоре и би го дерел на суво, парче по парче. Ама тоа сум само јас, така реагирам на изживување врз деца, целосно спремен за правните последици после кон и за мене.

За вас останатите за кои не е ирелевантен, ќе се открие ваљда на судењето, ако и вистински некогаш...

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.318
Поени од реакции
15.571
како бре може мотивот да е ирелевантен?
Vo koj slucaj motivot za kidnapiranje i egzekucija na maloletno lice ke bide relevantno da vlijae na kaznata izrecena po zakon? (Ako se dokaze kidnapiranjeto i egzekucijata so drugi dokazi, ili ako priznae liceto deka go izvrsilo deloto)

newcastle

Shearer
Член од
23 декември 2014
Мислења
448
Поени од реакции
337

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.043
Поени од реакции
7.694

Член од
5 март 2018
Мислења
16.495
Поени од реакции
18.756
Ма дај, прво до детал опиша како се одвивал настанот, како ја удриле како ја закопале и како после тоа го преместиле телото со помош на братот и таткото на еден од осомничените, фатени се на камери баш на местата како шо изјавиле за сега на суд да ја сменат изјавата и да негираат.
Свака част и Нобелова награда за оние кои ги сослушуваат, јас да сум на лице место ќе му пресудам

Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.045
Поени од реакции
11.312
Ма дај, прво до детал опиша како се одвивал настанот, како ја удриле како ја закопале и како после тоа го преместиле телото со помош на братот и таткото на еден од осомничените, фатени се на камери баш на местата како шо изјавиле за сега на суд да ја сменат изјавата и да негираат.
Свака част и Нобелова награда за оние кои ги сослушуваат, јас да сум на лице место ќе му пресудам
Е како така на лице место, ами мотив? Мора МОТИВОТ да го знаеме.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.510
Поени од реакции
37.345
Мотивот ќе му го прочитам на гробот
...знаеш колку е голем грев да осудиш невино лице? понесена си емотивно поради малата Вања и Панче за нивна лоша судбина, но треба да одговара вистинскиот убиец, а како што се одвива работите тука не е чиста работата, лесно да пресудиш погрешна личност, а вистинската да се шета слободно и во иднина ќе го повтори делото, ајде што чекаат да го осудат, не ти е сомнително?

...да ги повторам зборовите на државниот обвинител дадена на интервју 03.2024 „Чекаме екстрадиција во однос на лицето кое го споменавте Палчо. Јас мислам дека ќе биде брзо екстрадиран од Република Турција, така што се надевам на побрз исход на тој предмет.“, колку е тоа брз исход, денес 19.06.?

...ако истрагата била отворена на 03.12.2023, според Законот за кривична постапка – истрагата да заврши во рок од најмногу шест месеци?

и ? поминаа шест месеци? сега што? :toe:

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.019
Поени од реакции
83.431
I beg the differ. За жал не ја водиме истрагата.
Мора да се знае мотив, заднина и се друго.
Нема тоа никако да ја намали вината на обвинетиве. Напротив.

Како тоа не требало да се знае?
Ако има некој нарачател? Ако има инкриминирачки сознанија и докази за вмешани други лица?

Kajgana Shop

На врв Bottom