Испити на крај на година во средното и основното образование

Статус
Затворена за нови мислења.

Јоулин<---

Играорка
Член од
25 февруари 2009
Мислења
186
Поени од реакции
3
Претседателите од трета година од Орце заедно со класните раководители беа на состанок со директорот.
Еве накратко за што се коментираше.

1.Постигнавме договор учениците од нашата гимназија (прва втора трета година) да не излегуваат на протести се додека не се дознае одлуката на Уставниот Суд на РМ(која ке се знае во четврток).Ако екстерното оценување не падне на уставен тогаш следи нов состанок на кој се дефинираат нашите барања и се иде на масовен штрајк (најверојатно со се професори)
2.Една новост веројатно што не ја знаете е дека 4та година само овој пат не полага ексртерни/Што значи дека до година кога јас ке сум 4 та ке бидеме првата генерација што ке полага и екстерни тестови и матура:tapp::tapp:
3.Прва година кај нас ке полагаат 2 предмети, втора година6 класа два предмети а 4 класа еден предмет, а за 3та година не се знае.Маца_Кака таа комисија што ја спомна не одбира што во кој клас ке се полага туку дали ти(втора година) ке полагаш еден или два предмета.
Оној што нема да с епојави на екстерното оценување(ако се полага) нема да добие сведителство=повторува година.Отстапки ке има само во случај на вложена здравствена состојба и тоа по проценка на просветен инспекторат(кој кур се па они)

И една плус информација е дека најверојатно ке паднат на Уставен дека сега за сега 9 судии биле да паднат а 5 се колебале:vozbud:

чекај овој четврток ќе се знае одлуката или другиот?

хохохохохо то то тооооо дај боже

Sally

Paranoid android
Член од
22 август 2008
Мислења
1.279
Поени од реакции
170
:je::je:
Конечно нешо убо да слушнам после 2 недели :).

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
A вие сфаќате дека ако поминат на Уставен џабе ќе ни бидат и жалби и глупости? Одлука донесена од Уставен суд не може да биде повлечена, нема жалби.

rossoner stefan

Модератор
Член од
5 декември 2007
Мислења
1.770
Поени од реакции
192
А да заборавив да кажам дека ако се случи полагањето ке се полага истовремено преку компјутер на ниво на цела држава.Што значи дека кога ке полагам јас на пример Макеоднски ке полагаат и сите останати на ниво на цела држава што го добиле тој предмет за оценување.Има да падне системот уште одма.Не се свесни, али ај:pos2:

Јоулин<---

Играорка
Член од
25 февруари 2009
Мислења
186
Поени од реакции
3
нас ни се падна француски....:nesvest:

Член од
3 декември 2008
Мислења
816
Поени од реакции
22
Јас полагам македонски,но како ќе полагаме кога нема компјутери нашето училиште има ама на пола....
Ни кажаа дека ќе биле на лист прашањата..ЛОЛ и кој ќе прегледа 500000 и повеќе тестови...
ЦЦЦ..:tapp:

А

Ајсшутер

Гостин
И една плус информација е дека најверојатно ке паднат на Уставен дека сега за сега 9 судии биле да паднат а 5 се колебале
Како е можно според постов да има 14 судии кога во Уставниот суд како што знам има само 9 судии.
Мене ми изгледа дека ова е чаршиски муабет :pos:

Член од
26 февруари 2007
Мислења
366
Поени од реакции
10
Гледам во Велес се зборува и утре ќе се штрајкувало по се изгледа.

Г

Грејвдигер

Гостин
Во Струмица „Никола Карев“ има настава, барем 2. година, но незнам дали сите класеви, барем ние имаме час. А за останатите незнам.

Sprite

Bayern Fanatic
Член од
23 јули 2007
Мислења
447
Поени од реакции
36
А кога требит да се изјаснит судов за законов дали ке останит или не???

Член од
12 јануари 2009
Мислења
721
Поени од реакции
40
Кај нас уште никој незнае кој што че полага и како така да ја чисто сумљам дека че биде нешто од ова екстерново оценување.

Rock Girl

Liber, libertas!
Член од
11 август 2007
Мислења
500
Поени од реакции
28
Јас полагам македонски,но како ќе полагаме кога нема компјутери нашето училиште има ама на пола....
Ни кажаа дека ќе биле на лист прашањата..ЛОЛ и кој ќе прегледа 500000 и повеќе тестови...
ЦЦЦ..:tapp:
Еее така е кога ниту знаат што прават, ниту знаат што зборат. Ја се кладам дека нема ни да правиме екстерни оваа година.

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Дечки, не се плашите многу ако ни дадат екстерни тестови. Сите прашања ќе бидат со заокружување. Значи ќе бидат понудени 4 можни одговори од кои 1 е точен. Затоа драги мои симните ја играта Милионер да си го извежбате инстинктот и петката не ви бега =]

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom