Исламот ќе стане доминантна религија за 50-тина години?

Член од
9 април 2013
Мислења
270
Поени од реакции
51
Уште ли ве лажат во џамија,а вие слепо верувате дека ќе станете доминантна религија
ne be jas procitav vo biblija za toa , i tamu pisuva deka bog ke izdigne golem narod od sinot na abraham , ismail.:) sto velis za ova lazam ili ne?:icon_lol:

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.863
Поени од реакции
4.815
ne be jas procitav vo biblija za toa , i tamu pisuva deka bog ke izdigne golem narod od sinot na abraham , ismail.:) sto velis za ova lazam ili ne?:icon_lol:
100 posto e tocno...Kako sto ste trgnati so teroristicki napadi epten dominanta religija ke stanete. I mean koj ne bi posakal religija koja ubiva vo imeto na sveta vojna i site neistomislenici koja zabranuva zena da se rakuva so maz,koja se protivi so site naucni pridonesi ,tezi,fakti,.i mean....!!!

Член од
9 април 2013
Мислења
270
Поени од реакции
51
100 posto e tocno...Kako sto ste trgnati so teroristicki napadi epten dominanta religija ke stanete. I mean koj ne bi posakal religija koja ubiva vo imeto na sveta vojna i site neistomislenici koja zabranuva zena da se rakuva so maz,koja se protivi so site naucni pridonesi ,tezi,fakti,.i mean....!!!
abe nie ne se grizime za toa dali ke stane ili ne tuku vie ,zboruvam opsto , vidi koj ja otvoril temata musliman ili:D
kako sto se tgnalo za da ne se zgolemi brojot na muslimanite pa redno e da se istrebat malce ,so teroristicki akcii od strana na oskata na zloto :P,

temata e otvorena od;http://forum.kajgana.com/threads/Исламот-ќе-стане-доминантна-религија-за-50-тина-години.65228/

Некогаш сум креативен, а некогаш вака - не ми текнува ни во еден потпис што да напишам :)

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
abe nie ne se grizime za toa dali ke stane ili ne tuku vie ,zboruvam opsto , vidi koj ja otvoril temata musliman ili:D
kako sto se tgnalo za da ne se zgolemi brojot na muslimanite pa redno e da se istrebat malce ,so teroristicki akcii od strana na oskata na zloto :P,

temata e otvorena od;http://forum.kajgana.com/threads/Исламот-ќе-стане-доминантна-религија-за-50-тина-години.65228/

Некогаш сум креативен, а некогаш вака - не ми текнува ни во еден потпис што да напишам :)
Шо има бе врска кој ја отворил темата:facepalm:

Партизан која е оската на злото? Именувај ја.

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.863
Поени од реакции
4.815

Aj procitaj si go postot uste ednas....So veze ima koj ja otvoril temata....
PS:Kolku godinki si ?

Член од
9 април 2013
Мислења
270
Поени од реакции
51
M

Muranyi

Гостин
Доколку некогаш дојде,а нема никогаш тоа да се случи туку говорам хипотетички,денот кога Исламот ќе владее со светот,тоа ќе биде ден кога на човештвото ќе му биде турено пепел и кога современиот човек ќе си го погребе својот интелект,слобода,права,хуманост,просперитет,благосостојба.

Муслиманите се тешки романтичари,сеуште сонуваат за времињата кога исламскиот свет беше понапраден од цела европска цивилизација,но тие времиња одамна поминаа.Европа не само што ги стигна,туку и ги престигна за недостижни светлосни години,самите Муслимани наместо да се реформираат на време,тие застранија во некои други матни води и останаа маргинализирани од сите светски текови,од сиот напредок во полето на науката,да не кажам самите нивни општества кои се градени врз основа на нивното шеријатско право се заостанати.Не би сакал некој Муслиман да ја спомнува КСА како аргумент,бидејќи КСА да ја нема нафтата и да го нема Западот интересот за црното злато,нивните принцови сеуште ќе јаваа на убави коњи и ќе живееја во шатори.

Исламот не е предодреден да доминира бидејќи човековата природа е таква што човекот секогаш тежнее кон знаење,кон развиток и прогрес,што не е случај со Муслиманите,кои веќе не можам и да ги наречам Муслимани туку исламисти,кои се противат на сите светски текови и се зло и смрт за човековата природа.

Ако Исламот некогаш во минатото бил навистина убава и мирољубива религија како што самите Муслимани тврдат,денес под влијание на вахабизмот,салафизмот и слични радикални правци и толкувања е само збирштина на убијци,подржувачи на убијци,квази-теоретичари на заговори и квази политичари,лоботомирани глави.Вистинска реткост е денес да најдеш нормален Муслиман,со кого ќе можеш да си направиш нормален и објективен муабет и тие таквите,пак се Муслимани само по традиција,кои не се замараат многу со верата,туку чисто од почит кон традицијата и родителите слават и се декларираат како Муслимани.Но,и од овие пак ретко се наоѓа нормален човек.Се што влегло во џамија повеќе од пет пати,рачунајте дека аир од него нема,доволно е еден муабет за Евреите да му спомнеш и сфаќаш колку е часот.

Дека вакви личности ќе владеат со светот не верувам.Владееја пред 1000 години на нив слични и не се покажаа воопшто во добро светло.Време е Човекот да владее со светот,а не верници,поготово не Муслимани.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Дека вакви личности ќе владеат со светот не верувам.Владееја пред 1000 години на нив слични и не се покажаа воопшто во добро светло.Време е Човекот да владее со светот,а не верници,поготово не Муслимани.
:cuc: Човекот

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.334
Muranyi јас одамна велам : Човештвото пред се, ама кој ме чита, кој ме слуша, кој ме разбира...

Философиите на религиите не се проблем, човекот е маката... :( Без добар здрав свесен човек - НИШТО!

Kajgana Shop

На врв Bottom