Исламот ќе стане доминантна религија за 50-тина години?

SHANE

Др.Акула
Член од
30 април 2008
Мислења
1.453
Поени од реакции
853
Да не си гробар на каури?

Оти тоа ќе да е најблагородна професија согалсно вашиов менталитет и религија.

Исламот е тој, за сите е лош. За никого не е добар.

Арно викаш, најарно да не те читам.

Биди поздравен и ти.
Мило ми беше Доналд.

Поздрав

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.186
Поени од реакции
12.168
Казната е поригорозна?
Па да, наместо да те убијат може да те мачат... зависи за кој како што е поригорозно.
Ти вака, нормален си?

Друже, да се плаќа данок бидејќи не му веруваш на Аллах дека е семоќен заради ете вакви ко тебе што трескаат зелени, е глупост. Мене ќе треба да ме наградат што пробувам одоколу да ми ти ги поправам погледите во врска со државност и религија.
ВО новиот свет, тие две работи мора да бидат одвоени. Затоа вие го одите патот на христијаните од пред 700 години... ќе паднете со вакви изјави насекаде.
И потоа ние „неверниците“ сме имале не знам какви „искривени“ погледи за исламот. Вие сте криви за тоа... подучувајте си ги браќата до вас, потоа дојдете и учете за вашата религија „неверници“!

Тука има само една работа: што политика и државност кај муслиманинот му е диктирана во света книга!!!
Тоа не бидува во светот. ВИ се распаѓаат државите веќе што по бројност се поеќе исламски а не пак да се создаваат нови такви држави...
Која будала ќе го дозволи тоа?

На Аллах не му треба данок, не му треба + верник. Нека биде верник тој што е веќе верник и нека си гледа патот...
Данок бре за неверници :D

Ќе спијам слатко, ме насмеа со твоите споредби на законите што мора да ги почитуваш тука, и со вашите фантомски закони кои шират „страв“ кон неверниците :)
Абе оди спиј утре си на работа, фирмата треба да си плати данок, да си среди сметки... работиш во неверничка фирма сигурно!!!

Леле не знам што да ти кажам поеќе...

SHANE

Др.Акула
Член од
30 април 2008
Мислења
1.453
Поени од реакции
853
Е ај објасни на кој начин ти врши опресија некој што има секс со девојка а не е во брак со неа? На кој начин ти вршат опресија двајца хомосексуалци? На кој начин ти врши опресија некој што се занимава со гатање, магии и слично?
За сите овие примери, шеријатот предвидува смртна казна!
Ипси,

Ова спаѓа во државно уредување-да не го мешаме со џихадот.Дирекна опресија не врши,но е строго забрането со закон(едноставно не смее да се прави).
Гатањето,магиите и слично спаѓаат во припишување на здруженик на бога(полошо од тоа во држава со божјиот закон амин-бидејќи само бог е зналец на невиденото).Ова,во таква држава е најлош акт што можи да постои.
За хомосексуалците се изјаснив преска:Представуваат лоша опшествена слика,не морал....многу работи ако почнувам да пишам.И просто,строго забранета работа во исламот.
За вонбрачниот секс....мислам е бесмислено да говорам дали е добар или не,кога и самиот знаеш дека е страшно неморална работа.

Пази...говориме за исламот како религија и каков е тој во такво државно уредување.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.186
Поени од реакции
12.168
За вонбрачниот секс....мислам е бесмислено да говорам дали е добар или не,кога и самиот знаеш дека е страшно неморална работа.
.
Ептен неморална работа... колку ни е мило нам што сме неморални вака :)
Секс на секаде... љубов каде сакаш, со кого сакаш, кога сакаш...
И за тоа да не има забрана?
Данок во крв? Рака сечење нешто друго?

На Аллах како и на еврејскиот бог му смета сето тоа? Мислев дека еволуирале малку концептите за морал и етика!
Без задоволување на сексуалните потреби и задоволувањето на интелектуален план, плукни на таквиот човек, тој е полн со комплекси!
Тој може само глупости да направи и да полуди...
Не така...

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Ипси,

Ова спаѓа во државно уредување-да не го мешаме со џихадот.Дирекна опресија не врши,но е строго забрането со закон(едноставно не смее да се прави).
Гатањето,магиите и слично спаѓаат во припишување на здруженик на бога(полошо од тоа во држава со божјиот закон амин-бидејќи само бог е зналец на невиденото).Ова,во таква држава е најлош акт што можи да постои.
За хомосексуалците се изјаснив преска:Представуваат лоша опшествена слика,не морал....многу работи ако почнувам да пишам.И просто,строго забранета работа во исламот.

Пази...говориме за исламот како религија и каков е тој во такво државно уредување.
Па кој спомна џихад? Зборуваме за тоа на кој начин сите тие работи тебе како муслиман ти вршат опресија?

M

Muranyi

Гостин
Како што кажав :
1)Му се нуди ислам-има опција да го прифати или да го одбие
2)Ако го одбие,треба да плаќа данок
3)Ако не сака да плаќа данок,тогаш му се советува да се исели
4)Ако не сака и да се сели т.е не прифаќа ниеден од тие услови,тогаш смрт.
И ова за тебе е нормално,така?Или мислиш еден семоќен Бог ќе поставува вакви бљувотини како начин да биде почитуван и обожаван?Длабоко сте зацапале во срањето,друже.Загружува што вака паметен дечко како тебе не ја согледува глупоста во погоре напишаното.
--- надополнето: 13 декември 2012 во 01:01 ---
BREAKER7777777
Смртната казна која ја бара Исламот за одредени,како што велиш ти грешници,им ја ускратува можноста на истите грешници да се покајат за своите гревови и инстантно се осудуваат на вечна казна во Пеколот?Си се запрашал некогаш дека ова можеби е добра измама на Шејтанот?Прашањево звучи можеби наивно,но размисли малку за одговорот.

SHANE

Др.Акула
Член од
30 април 2008
Мислења
1.453
Поени од реакции
853
Ептен неморална работа... колку ни е мило нам што сме неморални вака :)
Секс на секаде... љубов каде сакаш, со кого сакаш, кога сакаш...
И за тоа да не има забрана?
Данок во крв? Рака сечење нешто друго?

На Аллах како и на еврејскиот бог му смета сето тоа? Мислев дека еволуирале малку концептите за морал и етика!
Без задоволување на сексуалните потреби и задоволувањето на интелектуален план, плукни на таквиот човек, тој е полн со комплекси!
Тој може само глупости да направи и да полуди...
Не така...
Ок е друже...се прашувам што ќе се десеше со светов ако Хитлер успееше во својата намера и каква ќе беше опшествената перцепција за доброто и злото.

Нема врска....такви се законите како што реков.За тебе се лоши,за мене ваљаат...што има толку тешко да се свати?
Ти имаш своја представа за светот и како треба да изгледа јас моја,ти твојот јас мојот пат.
Уживај си во животот,немој да се замараш кога очигледно нити ти ќе станеш верник нити јас атеист.

За тебе тоа се глупости за мене не се....
Да не ја трупиме додатно темава беспотреба....уживај си со тоа што си ...

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.186
Поени од реакции
12.168
Не е ок „друже“...

Не можам да уживам кога ти се стремиш да има шеријатски закон и би подржал ист таков (можеби мавајќи со арапски знамиња низ Скопје) со кој би убивал луѓе ко мене!
Ќе морам да работам тајно за да ти ја бутнам секоја замисла и дејство за да успееш!
Така и Хитлер не успеа, од такви ко мене :)
Исто и вие ќе замините во заборав... дали за 100 или 500 години, што е битно? :)

Добра ноќ, и најдобро е темава да оди под клуч! НЕ сакаме на форумов некој да ни се заканува со некакви си шеријатски закони за убивање неверници!
Глупо е... разбираш?

SHANE

Др.Акула
Член од
30 април 2008
Мислења
1.453
Поени од реакции
853
Не е ок „друже“...

Не можам да уживам кога ти се стремиш да има шеријатски закон и би подржал ист таков (можеби мавајќи со арапски знамиња низ Скопје) со кој би убивал луѓе ко мене!
Ќе морам да работам тајно за да ти ја бутнам секоја замисла и дејство за да успееш!
Така и Хитлер не успеа, од такви ко мене :)
Исто и вие ќе замините во заборав... дали за 100 или 500 години, што е битно? :)

Добра ноќ, и најдобро е темава да оди под клуч! НЕ сакаме на форумов некој да ни се заканува со некакви си шеријатски закони за убивање неверници!
Глупо е... разбираш?
Џаба вергламе во празно.Македонија неможи да има шеријат.Толку е тешко да се свати?
Ако повторно настане шеријат тоа би било во С.Арабија(од лулката на исламот).
Македонија ќе си остане Македонија(се надевам на многу понапредна,попросперитетна....).
Никогаш не би се бунтувал против Македонија ,што е тешко да се свати?
Шеријат може да настане само во земја каде што гротото население представуваат вистински муслимани,со вистински ислам во нив.А тоа дефинитивно не е нити Македонија,нити Албанија,нити Турција.....

Плус тоа ....според исламот шеријатот ќе се врати прво во Мека.

Толку и од мене...да не труеме безпотреба она што нема потреба...се надевам на клуч бидејќи темава е од старт безпотребна...

Биди поздравен..
Лека ноќ и од мене..

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.186
Поени од реакции
12.168
Не само во Македонија...
Имаш право... нека се врати прво во Мека... и јас така кажав, учете си ги браќата муслимани на Законот, па потоа пробајте да го продавате на другите „неверници“.

Таква држава не е ниту Иран, ниту Ирак ниту Египет... нема вистински муслимани, то е...
Едни чекаат спасител, други чекаат втор пат да дојде, ете вие си чекате Мека и шеријатскиот закон...

Секој со своето, не може некој да биде убиен заради своите убедувања.
Глупо е на секоја точка од земјината топка! Не само тука.

Член од
24 октомври 2012
Мислења
812
Поени од реакции
510
Не само во Македонија...
Имаш право... нека се врати прво во Мека... и јас така кажав, учете си ги браќата муслимани на Законот, па потоа пробајте да го продавате на другите „неверници“.

Таква држава не е ниту Иран, ниту Ирак ниту Египет... нема вистински муслимани, то е...
Едни чекаат спасител, други чекаат втор пат да дојде, ете вие си чекате Мека и шеријатскиот закон...

Секој со своето, не може некој да биде убиен заради своите убедувања.
Глупо е на секоја точка од земјината топка! Не само тука.
Грешка си, во Иран владее шеријатот...
--- надополнето: 13 декември 2012 во 01:38 ---
Да ги прашам нешто муслиманите - како е можно Алах од бог на Месечината да стане единиот Бог, оној кој е творец на видливото и невидливото??? На кого му давал мито за да стане единствениот Бог?

Член од
13 февруари 2012
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.226
ke si zivees podobro od sto denes zivees, samo nema da se glupiras da se homosexsualiziras, da se pijancis da siluvas da kradis , da se drogiras i red drugi gnasni raboti.;)
ДА И НЕМА ДА МОЖЕШ НА РААТ ДО ПАЗАР ДА ОДИС ДЕКА МОЖЕ НА НЕКОЈ ДА МУ ТЕКНЕ ДА СЕ РАЗНЕСЕ ПА И ТЕБЕ ДА ТЕ ПРАТИ У МАЈЧИНА, ИСТО НЕМА ДА МОЖЕШ НА РААТ ДА ПРОШЕТАШ ДО КАЈ ДЕДО ТИ ИЛИ БАБАТИ НА ПОСЕТА ДЕКА МОЖЕ НЕКОЈ ВЕРСКИ ЏАНДАР ДА ТИ ГИ ЗБРЦА ПРСТИТЕ ВО ВАГИНА ДА ПРОВЕРИ ДАЛИ СИ ДЕВИЦА И ДА ПОСЛЕ КАМЕНУВАЊЕ А АКО СИ МАЖ МОЖЕ ОНАКА ОД ЧИСТА МИРА ДА НЕ МУ СЕ ДОПАДНЕШ НА ФАЦА ПА ДА РЕЧАТ ДЕКА СИ НЕВЕРНИК И ОП БЕСИЛКА ИТН ИТН ИТН
АБЕ АЈВАНИ АКО ГО САКАВМЕ ТОЈ ПОСРАН ВАШ ВЕРСКИ ЗАКОН И АКО БЕШЕ ДОБАР ЗАР НЕ МИСЛИТЕ ДЕКА ДО СЕГА СИТЕ КЕ ПУШТЕВМЕ БРАДИ И КЕ НОСЕВМЕ КРАТКИ ПАНТАЛОНЧИЊА И БУРКИ
--- надополнето: 13 декември 2012 во 15:01 ---
BREAKER7777777 се дрзнувате да барате да се иселат Америте и остали западни сили од "рајот" на Блискиот Исток? Па тие бе чоек ви кажаа за што служи нафтата, тие бе чоек направија држави од вашите номадски племиња.
Треба нив да им се клаљате, а не на Алах.

ПОнатаму, цело време споменуваш гостин си во туѓа држава, арно ама ако таа држава прогалси шеријат тогаш не си гостин. Сулудо, инфантилно размислување.
Што е со моментот дека ако еднаш стапне муслиман на одредена територија, тогаш таа е засекогаш муслиманска?

Појма батка немаш што е генетика, а се топориш со ставови за хомосексуалноста, чуени од локалниот оџа у џамија.
Прашај се колку ги има меѓу вас, муслиманите? Колку има педерастија на блискиот исток, односно да имаш чест да си со младо момче до тебе?

Толку дебилштини на неколку страни изнапиша, што не знае чоек на шо попрво да ти одговори.
Од религиозен фанатизам и закоравеност, преку инфантилна лоботомираност до медицниска и економска "стручност", околу хомосексуалноста и нафтата.

Се прашувам, што ли вие учите во школо? Какво ли образование и карактер стекнувате во текот на вашиот живот?

Зарем рикањето на оџата читајќи го куранот е доволно за наносекунда, да ги побие сите ваши морални вредности, сознанија во текот на образовниот процес втемелени на некои научни основи, и да се завртите слепо кон замислениот пријател на наебото, а некои и да си го одземат животот во негово име?

Каква сорта на луѓе сте вие, за да цел свет застане отворено против вас?
ПОСЕБНА СОРТА ЗА ТОА НИКОЈ НЕ ГИ САКА ВО БЛИЗИНА

W

Werther

Гостин
ДА И НЕМА ДА МОЖЕШ НА РААТ ДО ПАЗАР ДА ОДИС ДЕКА МОЖЕ НА НЕКОЈ ДА МУ ТЕКНЕ ДА СЕ РАЗНЕСЕ ПА И ТЕБЕ ДА ТЕ ПРАТИ У МАЈЧИНА, ИСТО НЕМА ДА МОЖЕШ НА РААТ ДА ПРОШЕТАШ ДО КАЈ ДЕДО ТИ ИЛИ БАБАТИ НА ПОСЕТА ДЕКА МОЖЕ НЕКОЈ ВЕРСКИ ЏАНДАР ДА ТИ ГИ ЗБРЦА ПРСТИТЕ ВО ВАГИНА ДА ПРОВЕРИ ДАЛИ СИ ДЕВИЦА И ДА ПОСЛЕ КАМЕНУВАЊЕ А АКО СИ МАЖ МОЖЕ ОНАКА ОД ЧИСТА МИРА ДА НЕ МУ СЕ ДОПАДНЕШ НА ФАЦА ПА ДА РЕЧАТ ДЕКА СИ НЕВЕРНИК И ОП БЕСИЛКА ИТН ИТН ИТН
АБЕ АЈВАНИ АКО ГО САКАВМЕ ТОЈ ПОСРАН ВАШ ВЕРСКИ ЗАКОН И АКО БЕШЕ ДОБАР ЗАР НЕ МИСЛИТЕ ДЕКА ДО СЕГА СИТЕ КЕ ПУШТЕВМЕ БРАДИ И КЕ НОСЕВМЕ КРАТКИ ПАНТАЛОНЧИЊА И БУРКИ
--- надополнето: 13 декември 2012 во 15:01 ---

ПОСЕБНА СОРТА ЗА ТОА НИКОЈ НЕ ГИ САКА ВО БЛИЗИНА
Не викај те молам.

Kajgana Shop

На врв Bottom